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You have submitted the certificate of the Director of Finance to the effect that 
there are unencumbered balances legally appropriated sufficient to cover the obliga­
tions of the contract. You have also submitted a personal contract bond in a sum 
sufficient to cover the amount of the contract. 

You have further submitted evidence indicating that plans and specifications 
were properly prepared and approved, notice to bidders was properly given, bids 
tabulated as required by law and the contract duly awarded. Also it appears that the 
laws relating to the workmen's compensation have been complied with. 

Finding said contract and bond in proper legal form, I have this day noted my 
approval thereon and return the same herewith to you, together with all other data 
submitted in this connection. 

748. 

Respectfully, 
EDWARD. C. TURNER, 

Attorney General. 

CLERK OF COURTS-CANNOT LAWFULLY EXPEND MONEY FOR BILLS 
OF SALE FOR OTHER THAN APPROVED FORMS-MAY ACCEPT 
FOR FILING OTHER FORMS. 

SYLLABUS: 

1. The clerk of courts cannot lawfully expend money for bills of sale for motor ve­
hicles or used motor vehicles for free distribution, as provided in Section 631Q-13a, General 
Code, unless the form thereof has been approved by the Attorney General. 

2. Such clerk may accept for filing any form of bill of sale for "motor vehicles" or 
"used motor vehicles" which contains all the information required in the form approved 
by the Attorney General, even though such instrument may contain additional matter in 
connection with the actual transaction by which the right of possession of s1tch vehicle is 
transferred. 

CoLUMBUs, Omo, July 19, 1927. 

HoN. 0THO L. McKINNEY, Prosecuting Attorney, Springfield, Ohio. 

DEAR Sm:-Permit me to acknowledge receipt of your request for my opinion as 
follows: 

"The clerk of courts of this county has requested an opinion as to whether 
he shall keep on hand and furnish free, a supply of blank forms of bills of 
sale other than the forms approved by the Attorney General. 

Section 631Q-13a of the General Code, in the last paragraph says: 
'The clerk of courts shall keep on hand a sufficient supply of blank forms 

of bills of sale and sworn statements of ownership which shall be drawn in 
accordance with the forms approved from time to time by the attorney general 
-shall, on request-be distributed by the clerk of court without charge.' 

The only forms for such bills of sale that have been specifically approved 
by the Attorney General that I have been able to find are indicated in the 
Opinion of Attorney General for 1923 at page 452. On page 459 of that 
opinion the Attorney General indicates that nothing therein contained was 
intended to disapprove any other form which might be used, so long as the 
substituted form contained the substance of the approved form. The opinion 
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further indicates that forms used other than the approved form might be 
accepted when presented to the clerk for record but intimates that the clerk 
should distribute forms only in accordance with the approval of the Attorney 
General. 

I am enclosing a form of bill of sale that the clerk of this court desires 
to use and to furnish to the dealers free. It is different from the approved 
form in that it conveys title containing habendum clause, covenants and 
warranty. 

The specific point of this query is whether a county would be authorized 
to pay for such a form as enclosed for free distribution by the clerk of courts, 
under the provision of Section 631Q-13a." 

Your specific question is whether the clerk of courts would be authorized to expend 
public moneys to obtain bills of sale for the purpose of distribution, different in form 
from those approved by the Attorney General. 

In your communication you refer to the opinion found in Opinions of Attorney 
General for 1923, p. 452. You will note that it is pointed out in that opinion that 

"It was the legislative intent that such bill of sale should be a paper of 
identification, evidencing the fact of the transfer of the possession rather than 
a 'bill of sale' as the term is generally understood". In support of this view it 
may be pointed out that the law requires everyone who 'obtains' an auto­
mobile to get a 'bill of sale.' It is conceivable that in many instances machines 
will be 'leased', 'loaned' or 'obtained' under circumstances in which the title, 
as the term is usually understood, will not pass. However, the burden is 
upon the person who 'obtains' or receives a 'motor vehicle' or a 'used motor 
vehicle' to obtain a 'bill of sale'. If one is bound to acquire such, irrespective 
of the nature of the contract under which he obtains possession of the ma­
chine; then it would seem logical to conclude that such a 'bill of sale' relates 
only to the right of possession and need not contain the actual transaction. 
If such is not the case, then it would be necessary for a chattel mortgage to be 
filed with the Clerk of Courts and such an instrument would have to con­
form to the form approved by the Attorney General." 

It is also stated in said opinion: 

"It may be pointed out that nothing herein is intended to disapprove 
any other form which may be used and which may vary in some details but 
which contains the substance of the approved form. In other words, every 
form used should have all the information required in the approved forms 
and the clerk should distribute forms in accordance with this approval. However, 
in the event that a bill of sale should be presented to the Clerk of Court which 
contains more explanatory details in reference to the consideration, etc., and 
the nature of the agreement, including warranties, etc., and used for the 
purpose of showing the actual transactions, but which otherwise contains all 
of the matters required in the approved form, there would be no reason why 
such a bill of sale should not be accepted when presented to the Clerk of 
Court, the same as a form which has been approved by the Attorney General 
and distributed by the clerk." (Italics the writer's.) 

Inasmuch as Section 6310-13a of the General Code, the pertinent part of which 
you quote in your communication, only authorizes the clerk of courts to keep on hand 
"a sufficient supply of blank forms of bills of sale and sworn statements of ownership 
which shall be drawn in accordance with the forms approved from time to time by 
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the Attorney General", I am of the opinion that the clerk has no authority to expend 
public moneys for the purpose of obtaining any other forms for free distribution. That 
is, he is not authorized to pay for the purchasing or printing of any forms save those 
approved by the Attorney General. 

For this reason and in accordance with the holding of the opinion above quoted, 
it is my opinion that: 

1. The clerk of courts can not lawfully expend money for bills of sale for motor 
vehicles or used motor vehicles for free distribution as provided in Section 6310-13a, 
General Code, unless the form thereof has been approved by the Attorney General. 

2. Such clerk may accept for filing any form of bill of sale for "motor vehicles" 
or "used motor vehicles" which contains all the information required in the forms 
approved by the Attorney General, even though such instrument may contain ad­
ditional matter in connection with the actual transaction by which the right of pos­
session to such vehicle is transferred. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TURNER, 

Attorney General. 

749. 

COUNTY AUDITOR-AS DEPUTY COMMISSIONER OF MOTOR VE­
HICLES MAY NOT DISTRIBUTE LICENSE TAGS EXCEPT AT HIS 
OFFICE AT THE COUNTY SEAT OF JUSTICE. 

SYLLABUS: 

The county auditor as deputy commissioner of motor vehicles may not distribute li­
cense tags except at his office at the seat of justice in the county. 

COLUMBUS, OHIO, July 19, 1927. 

HoN. OscAR A. HuNSICKER, Prosecuting Attorney, Akron, Ohio. 

DEAR Sm:-Permit me to acknowledge the receipt of your request for my opinion 
as follows: 

"Under Section 6291-1 provision is made whereby the commissioner of 
motor vehicles may designate the County Auditor and one or more persons in 
each county to act as deputy commissioners for the issuing of licenses. 

Under Section 6291-1, has the Auditor any authority to delegate to his 
deputies, power to issue licenses outside of the Auditor's office at the Court 
House? For example, some of the larger rubber companies and some of the 
automobile clubs and various other concerns have asked to be allowed to 
issue these licenses to relieve the extremely crowded conditions at the Court 
House. We are wondering if there is any authority for the Auditor to parcel 
out these licenses. 

We are asking this for the following reason: in case a robbery occurs or 
moneys are embezzled when the licenses are being issued away from the Court 
House, the bonding companies who bonded the deputy auditors would have 
the defense that they were engaged in illegal acts and therefore the bond would 
be void." 


