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I have carefully examined said lease, find it correct in forin and legal, and am 
therefore returning the same to you with my approval endorsed thereon. 

943. 

Respectfully, 
EDWARD C. TURNER, 

Attorney General. 

APPROVAL, BONDS OF THE VILLAGE OF SEBRING, MAHONING 
COUNTY, OHIO, $71,335.00. 

CoLUMBUS, Ouro, September 2, 1927. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

944. 

APPROVAL, BONDS OF THE VILLAGE OF COLUMBIANA, COLUMBIANA 
COUNTY, OHIO, $4,500.00. . . 

CoLUMBUS, Omo, September 2, 1927. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

945. 

AUTOPSY-MUST BE AUTHORIZED BY PROSECUTING ATTORNEY-IF 
PERFORMED BY A PERSON OTHER THAN CORONER PAY MAY BE 
ALLOWED BY COUNTY COMMISSIONERS. 

SYLLABUS: 

Where the prosecuting attorney authorized a11 autopsy and a physician or surgeon 
other tha11 the coroner performed sttch autopsy on a dead body found i1~ the county, 
the board of county commissioners may, tmder Sectio1~ 2495, General Code, in its 
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discretion allow the ph:ysicia1~ such a sum as it deems reasonable for the ~ervices so 
performed. 

CoLUMBUS, Oaro, September 2, 1927. 

HoN. EDWARD C. STANTON, Prosecuting Attorney, Cleveland, Ohio. 
DEAR SIR :-I am in receipt of your communication of recent date reading as 

follows: 

"Your opinion is requested on the following proposition: 

Under the provisions of Sections 2856 and 2856-3 of the General Code, a 
coroner may perform an autopsy on the body of a person on authority of 
the Prosecuting Attorney and be paid for the same. 

There does not seem to be any law permitting payment for such autopsy 
to any other physician. 

The coroner of Cuyahoga county was sick for a protracted period and 
autopsies were performed by another physician under authorization to the 
coroner by the prosecuting attorney. 

May payment be made for such services?" 

It is manifest from the date of your letter that the autopsies performed by the 
physician other than the county coroner and in his absence were performed prior to 
August 1, 1927, the effective date of House Bill No. 485, passed by the 87th General 
Assembly, the title of which is as follows: 

"AN ACT 

To amend Section 2829 and Section 2856-2 and repeal Section 1745 of the 
General Code, and to supplement Sections 2856 and 2866 of the General Code, 
by the enactment of supplemental sections to be known as 2856-2a, 2856-4, 
2856-5, 2856-5a, 2856-6 and 2866-1, relative to salary, fees and duties of coro­
ners." 

Section 2829, General Code, as amended in House Bill No. 485, supra, reads as 
follows: 

"When the office becomes vacant by death, resignation, expiration of the 
term of office or otherwise, or when the coroner is absent from the county, or 
unable from sickness or other causes to discharge the duties of his office, the 
county commissioners shall appoint a suitable person to fill the vacancy, who 
shall give bond and take the oath of office as prescribed for the coroner. 
When such a person is temporarily acting in the capacity of coroner, he shall 
receive the compensation equivalent to that allowed by law to coroners in such 
cases." 

Since the amendment of the above statute it is now the duty of a board of county 
commissioners, if the office of coroner becomes vacant by death, resignation, ex­
piration of the term or otherwise, to appoint a coroner. Likewise, the above statute 
as now amended, directs the county commissioners to appoint a suitable person to 
fill the office when the coroner is absent from the county, or when from sickness 
or other cause he is unable to discharge the duties of the office. In such event 
provision is made in the statute that such appointee shall receive the compensation 
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equivalent to that allowed by law to the coroner, but there is no change in the law 
as it formerly existed as to the persons who may lawfully perform autopsies, or any 
change as to the payment of the services therefor when performed. 

Section 2856-3, General Code, as enacted in 109 0. L. 544, provides: 

"In counties having a population according to the last federal census of 
100,000 or more, no person shall be eligible to the office of coroner except a 
licensed physician of good standing in his profession. For his services in 
the performance of an autopsy under section 2856 of the General Code the 
coroner shall receive a fee of $20.00 and for decomposed or infected bodies 
$40.00 to be paid from the county treasury in the same manner as other fees 
of the office." 

It is to be observed that the last sentence of the statute, supra, fixes the com­
pensation of a coroner for his services when he performs autopsies under Section 
2856, General Code, the pertinent part of which section reads: 

"vVhen informed that the body of a person whose death is supposed 
to have been caused by violence, has been found within the county, the 
coroner shall appear forthwith at the place where the body is, * * * and 
proceed to inquire how the deceased came to his death, whether by violence 
from any other person or persons * * * and all circumstances relating 
thereto * * * . A report shaH be made from the personal observation 
of the corp~e; statements of relatives, of other persons having adequate 
knowledge of the facts, and such other sources of information as may be 
available or by autopsy if such autopsy is authorized by the prosecuting 
attorney of the county." 

By the provisions of Section 2856-3, supra, a coroner is required to be a licensed 
physician only in counties having a population of 100,000 or more according to the 
last federal census. It is manifest that in counties having a population of less than 
100,000 if the coroner be not a physician or surgeon, and it is deemed necessary and 
desirable by the proper officials to have an autopsy performed on a dead body found 
in the county, it is necessary that such autopsy be performed by a physician or surgeon, 
or by one similarly qualified. 

The legislature has provided that when authorized by the prosecuting attorney 
of the county, the coroner may obtain evidence as to the cau~e of the death of the 
body found, by an "autopsy." 

In the case of Suddeth vs. Traveling Ins. Co. 108 Fed. 822, 823, the word 
"autopsy" is judicially defined as: 

"An examination of a dead body by dissection. Dissection is the cutting 
apart of the dead body", etc. 

As to the payment of such services if they be performed by the coroner, he is 
entitled to receive the fee therefor as provided by that part of Section 2856-3, General 
Code, which reads: 

"For his services in the performance of an autopsy under Section 2856 
of the General Code the coroner shall receive a fee of $20.00 and for decom­
posed or infected bodies $40.00 to be paid from the county treasury in the 
same manner as other fees of the office," 
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while if the autopsy be made by a physician or surgeon other than by the corone'r 'of 
the county, payment for such services may be made by the county commissioners 
as provided in Section 2495 General Code, infra. . 

A similar question was considered by my predecessor in office in an opinion 
reported in Opinions, Attorn~y General, 1924, Vol. 1, page 438, in which I concur. 
Paragraphs 2 and 3 of the syllabus read as follows: 

"2. An autopsy may not legally be made without authorization by the 
prosecuting attorney of the county wherein a dead body is found. 

3. A board of county commissioners may, in its discretion, allow a 
physician or surgeon, duly designated to make and making, a post. mortem 
examination or autopsy under Section 2495, G. C., such sums as may be found 
to be reasonable for the services rendered; and in such case Section 2856-3 
has no application." 

In the opinion it was said as follows: 

"Section 2856 expressly provides that no autopsy shall be had unless 
authorized by the prosecuting attorney of tlie county, meaning the prosecuting 
attorney of the county wherein the dead body is found, and Section 2856-3 
limits the fees of the coroners for the performance of such service to the 
amounts therein prescribed. 

Section 2495, General Code, which was not repealed or amended by the 
foregoing act, provides: 

'The county commissioners may allow a physician or surgeon making 
a post mortem examination at the instance of the coroner or other officer 
such compensation as they deem proper.' 

Whether or not by virtue of Section 2856 the prosecuting attorney 
of the county, or any 'other officer' may lawfully designate a physician· or · 
surgeon other than the coroner to make a post mortem examination or 
autopsy, or whether the coroner has the exclusive right to either perform · 
such service or himself designate a physician or surgeon other than himself 
to perform such services, is not decided. 

From a consideration of all the statutes herein referred to, it is my 
opinion that no person may be compensated for holding an autopsy unless 
the same be authorized by the prosecuting attorney; but ·if so authorized, a 
physician or surgeon, who has been duly designated to perform the service 
in lieu of its being performed by the coroner, may be compensated therefor 
by the allowance of the board of county commissioners (Board of County 
Commissioners vs. Hammond, 22 C. C. (N. S.) 319) acting pursuant to 
Section 2460, G. C., and said board of county commissioners is not bound 
by the amount specified in Section 2856-3 in making such allowance. The 
board may allow such amount as it may determine to be just or refuse to 
allow any amount. However, not more than one fee should be allowed in 
any case; that is, if the coroner acts under Section 2856, there is no author~ 
ity to designate a physician or surgeon to act under Section 2495. 

I am therefore of the opinion that in no county may fees be allowed to 
any person for conducting a post mortem examination or autopsy without 
authorization by the prosecuting attorney of the county in which the dead 
body is found, and if a physician or surgeon other than the coroner be 
designated under the provisicns of Section 2495, General Code, by the 
proper officer, the board of county commissioners may, in its discretion, 
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allow a reasonable amount for the performance of such service and the 
provisions of Section 2856-3 do not in such instance prescribe a limitation 
in amount binding upon the board of county commissioners." 

Section 2495, General Code, which reads : 

"The county commissioners may allow a physician or surgeon making 
a post mortem examination at the instance of the coroner or other officer 
such compensation as they deem proper", 

still contains the provision authorizing the payment for services of a physician or 
surgeon in the performance of autopsies at the Ufstance of the coroner; although 
in this connection your attention is directed to the fact that Section 2856, General 
Code, was amended since Section 2495 was enacted, as found in 109 0. L. 543, 
by adding the last sentence in Section 2856, which in my opinion limits the pro­
visions contained in Section 2495 which authorized an. autopsy to be performed 
at the instance of the coroner, by now requiring authorization therefor by the 
prosecuting attorney. 

Answering your question specifically, I am of the opinion that where the pros­
ecuting attorney authorized an autopsy and a physician or surgeon other than the 
coroner performed such autopsy on a dead body found in the county, the board 
of county. commissioners may, under Section 2495, General Code, in its discretion 
allow the physician such a sum as it deems reasonable for the services so performed. 

946. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

COUNTY COMMISSIONER-VACANCY IN OFFICE-STATUS OF 
APPOINTEE. 

SYLLABUS: 

1. Under Section 2397, General Code, when a vacancy ocwrs in the office of 
county commissioner more than thirty days before the next electio1~ for state and 
county officers, a successor must be elected at said electio1~ to serve for the unexpired 
term of the commissioner who was elected to the office. 

2. Where a cou11ty commissioner is appointed to fill a vacancy by the probate 
judge, auditor aud ·recorder of the county as provided in Section 2397, General 
Code, such appointee may only serve until his successor is elected and qualified and 
the fact that the co11W1ission of the Governor states that the appointmwt is for the! 
unexpired term does 110t effect a change in the law. 

CoLUMBUS, OHIO, September 3, 1927. 

RoN. 0THO L. McKINNEY, ProseC!Iting Attomey, Springfield, Ohio. 

DEAR SIR :-Receipt is acknowledged of your recent communication which reads 
as follows: 


