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616 OPINIONS 

AN APPLICANT WHICH HAS CONDUCTED HORSE-RACING 
MEETING UNDER PERMIT-NOT REQUIRED TO FILE PETI­
TION OF THE ELECTORS WHEN APPLYING FOR PERMIT TO 
CONDUCT HORSE-RACING MEETING AT ANOTHER TRACK. 
§ §3796.04, 3796.13, 3769.13, R.C. 

SYLLABUS: 

Where a person, assocation, trust or corporation which has conducted a horse­
racing meeting under permit issued by the state racing commission, applies for a 
permit to conduct a horse-racing meeting at another track pursuant to Section 
3769.13, Revised Code, and a horse-racing meeting has been conducted previously 
at such other track under permission of the commission, the applicant is not required 
to file the petition of the electors of the townships as provided in Section 3769.04, 
Revised Code. 

Columbus, Ohio, October 29, 1959 

Hon. Thomas R. Lloyd, Chairman, Ohio State Racing Commission 
Columbus, Ohio 

Dear Sir: 

Your request for my opinion reads as follows: 

"The past session of the Legislature enacted into law 
Amended House Bill 214 and Substitute Senate Bill 16. Both of 
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these acts have been signed by the Governor and have been filed in 
the office of the Secretary of State. It is respectively requested 
that you adivse me whether or not under the provisions of the two 
bills above referred to, that Section 3769.04, Revised Code, is ap­
plicable in so far as that section requires a permit for a horse 
racing meeting to be accompanied by a petition signed by at least 
50% of the qualified electors voting for Governor at the last pre­
ceding general election in the townships in which the racing meet­
ing is proposed to be conducted. For example, the Commission 
has an application filed by Applicant A requiring a permit for a 
horse race meeting at a location in which A has not previously 
conducted such a meeting. However, previous meetings have 
been conducted at such said location by B. Under such circum­
stances, must the application of A be accompanied by a petition re­
ferred to in Section 3769.04 ?" 

Amended House Bill No. 214, to which you refer, amended Section 

3769.13, Revised Code, to allow a person, association, trust or corporation 

which has in any year been granted a permit to operate a racing meet at 

a race track to hold a racing meet at another race track in the event the 

original track has been damaged by fire or other cause. This bill became 

effective on July 16, 1959. 

Substitute Senate Bill No. 16, to which you also refer, also amended 

Section 3769.13, Revised Code, incorporated the provisions of Amended 

House Bill No. 214, supra, and further added a provision that allows the 

transfer of a racing meeting from one track to another track within fifty 

miles, provided the second track has substantially better facilities. This 

bill became effective on July 24, 1959. 

Section 3769.04, Revised Code, which you cite in your letter, provides 

for the application for a permit to conduct a horse-racing meeting. That 

part of the section relative to your inquiry reads as follows: 

"* * * 

"If the said application requests a permit for a horse-racing 
meet at a location at which such a meet has not previously been 
conducted by permission of the commission, then, in addition to the 
other requirements for said application, there shall accompany the 
application a petition signed by at least fifty-one per cent of the 
qualified electors voting for governor at the next preceding general 
election in the township in which the racing meet is proposed to 
be conducted, together with a certificate of the board of elections 
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of the counties in which such townships are situated that the signa­
tures on said petition are valid and comply with this section. 

(Emphasis added) 

"* * * 
Since in the case at hand horse-racing meeting have been conducted at 

the location to which the race-meeting is to be transferred, and for which the 

permit is sought, I am of the opinion that the petition requirement of Sec­

tion 3769.04 supra, does not apply. 

If a person, association, trust or corporation were to apply for a permit 

for a horse-racing meeting at a location at which such a meeting has not 

previously been conducted by permission of the racing commission, then, of 

course, the petition requirement would apply. In such a case, however, 

there would be no need for the applicant to apply under the authority of 

Section 3769.13, supra, as application for permit could be made under 

Section 3769.04, 3769.05 and 3769.06, Revised Code. 

Answering your specific question, therefore, it is my opinion and you 

are advised that where a person, association, trust or corporation which has 

conducted a horse-racing meeting under permit issued by the state racing 

commission, applies for a permit to conduct a horse-racing meeting at 

another track pursuant to Section 3769.13, Revised Code, and a horse­

racing meeting has been conducted previously at such other track under per­

mission of the commission, the applicant is not required to file the petition 

of the electors of the township as provided in Section 3769.04, Revised 

Code. 

Respectfully, 

MARK MCELROY 

Attorney General 




