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to sponsor a side·walk, street and storm sewer project within the 
corporation, is sufficient in the event said resolution does not directly 
or indirectly provide for the expenditure of public monies of the 
,·illag-e. }lowe,·er, in the event that the village is to pay any part 
of the cost of the project, the action of council must be by ordinance 
and the same would be subject to referendum. The proper pro­
cedure would be for the village to follow the ordinary legislative 
:;teps required to bring about any imprm·ement to the point of let­
ting the contract and then, in lieu of letting the contract, as provided 
hy law, the legislation by resolution as outlined in your letter, can 
he taken, granting the sponsoring of the construction of the improve­
ment to the board of county commissioners. 

Therefore, in specific answer to your question, it is my opinion 
that county commissioners and Yillages are authorized under Section 
2450-2, et seq., General Code, to adopt resolutions providing that the 
hoard of county commissioners sponsor the construction of sidewalk, 
:;tt·eet and storm sewer impro\·ement projects within municipal cor­
porations withill" their county as vVorks Progress Administration 
projects, pro,·icling none of the cost of the same is paid by said vil·· 
!ages. Howeyer, if the villages pay any part of such cost, the action 
of council prm·iding for the expenditure of the money of the village 
on such project must be hy ordinance and must follow the usual 
legislati\·e steps required in such case. 

2661. 

l{espectfully, 
HERBERT s. DtJFFY, 

Attorney General. 

STATE BRIDGE COMJ\illSSIOK-BJUDGE COMMISSION OF 
AN\" COl":\'TY OR ClTY-V/1 IEHI•: O~LY REVENUES 
PLEDGED-BO~DS DO 1\0T MEET QL"A LIFICATIONS 
E:\'lJM.ERATED IX SECTION 2296-1 Sa G. C.--INELIGIBLE 
AS SECURITY FOR DEPOSIT OF I'FF\LIC .MONEYS. 

SJ"tLABUS: 
Rouds issued under the pro-visions of Section 1084-1, el seq., Gen­

cl al Code, by the Stale FJridyc Commission or the bridge commission of 

all)' cotilli'Y or city, plcdgi11g only the re-venues of said hridgcs, do not 
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meet the qualifications of those bonds enwnerated in Section 2296-lSa, 
General Code, and are i~teligible as security for the deposit of public 
•lllOitClJS. 

CoLu:-mus, OHIO, July 5, 1938. 

JJureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN: I am in receipt of your letter of recent date wherein 

you request my opinion as to whether or not Sandusky Bay Bridge 
n~,·enue bonds are acceptable to secure the deposit of public funds. 

Section 2296-lSa, General Code, effectiYe April 16, 1937, spe­
cifically enumerates the securities eligible as security for public 
deposits. That part of this section pertinent to the question herein 
considered reads as follows: 

* ·'· .,. 

The following securities shall be eligible for the pur­
poses of this section: 

Bonds or other obligations of the United States, for the 
payment of the principal and interest of ·which the faith of 
the United States is pledged, including bonds of the District 
of Columbia; 

Farm loan bonds issued ullller the pnJ\'isions of the act 
uf congress known as the iedcral farm loan act, and amend­
ments thereto; 

Bonds and other obligations of this state; 
Bonds at1d other obligations of any county, township, 

school district, municipal corporation, or other legally con­
stituted taxing subdiYision of this state, which is not, at the 
time of such deposit; in default in the paymen-t of principal 
or interest on any of its bonds or other obligations, for the 
payment of the principal and interest of which the full faith and 
credit of the issuing subdivisions are pledged; 

Bonds of other states of the United States which ha\'e 
nut during the ten years i mmeclia tely preceding the 1 ime of 
such deposit thereof cleiaulted in payments of either interest 
or principal on any of their bonds. 

* 

Sections 1084-1, et seq., General Code, provide and establish the 
State Bridge Commission and define its powers and duties. The 
bonds issued by the State Bridge Commission or the bridge com­
mission of any wunty or city are not bonds or other obligations of 
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the United States, farm loan bonds, bonds and other obligations of 
this state, nor are they bonds or other obligations of any county, 
township, school district, municipal corporation or other legally 
constituted taxing subdi,·isiun of the state and therefore could nut 
qualify under the provisions of Section 2296-1Sa, General Code. 

To lend support to this contention that they are nut eligible, 1 
direct your attention to Section 1084-10, General Code, which is a 
section providing fur the issuance of bridge re,·enue bonds, and it 
·will be noted from the following part of this section hereafter quoted 
that such bonds are purely revenue bonds and are not pledging the 
full faith and credit of the Bridge Commission: 

"':' * * Bonds issued under this act shall contain a state­
ment on their face that the state or such county or city shall 
not be obligated to pay the same or interest thereon except 
from the re,·enue of such bridge or bridges. * * *" 

Therefore, these bonds, for this reason alone, if for none other, could 
not qualify under the proYisions of Section 2296-1 Sa, General Code. 

There is one other point that I wish to clear up at this time and 
that is that part of Section 10i;4-10, General Code, which reads as 
follows: 

"Such bonds shall be lawful ill\·estments uf banks, sa\·­
ings banks, trust companies, trustees and of the trustees of 
the sinkit~g funds of municipalities and the counties, and 
shall be acceptable as security for the deposit of public moneys 
in the same man ncr and to the same extent as· other bonds of 
the county or city issuing such revenue bonds." 

It must be understood 'that Section 1084-10, supra, became effective 
September 2, 1935. Section 2296-22, General Code, effective April 
16, 1937, reads as follows: 

"The provisions of this act shall supersede those of any 
and all prior acts relati,-e to the deposits of public moneys 
as herein defined, the payment of interest thereon or the giY­
ing of security therefor. All public moneys shall be deposited 
pursuant to the provisions of this act and not otherwise, any­
thing to the contrary in any such prior laws notwithstand­
ing." 

Therefore, in speciiic answer to your inquiry, I am of the opinion 
that bonds issued under the provisions of Section 1084-1, et seq., 
General Code, by the State Bridge Commission or the bridge com-
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mtsston of any county or city, pledging only the re,·enues of said 
bridges, do not meet the qualifications of those bonds enumerated in 
Section 2296-1Sa, General Code, and are ineligible as security for the 
deposit of public moneys. 

Respectfully, 
liERBERT s. DUFFY, 

"I ttorney General. 

2661A. 

APPROVAL-BONDS, CITY OF TOLEDO, LUCAS COUNTY, 
OHIO, $14,000.00, PART OF ISSUE DATED NOVEMBER, 
1, 1923. 

CoLUlllBUS, Ouro, June 30, 1938. 

Retirement Board, State Teachers Retirement S3'stem, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN: 

RE: Bonds of City of Toledo, Lucas County, Ohio, 
$14,000.00 (Limited). 

I have examined the transcript of proceedings relative to the 
above bonds purchased by you. These bonds comprise part of an 
issue of intercepting· sewer bonds in the aggregate amount of 
$490,000, dated November 1, 1923, bearing interest at the rate of 5% 
per annum. 

From this examination, in the light of the law under authority of 
which these bonds have been authorized, I am of the opinion that 
bonds issued under these proceedings constitute Yalid and legal obli­
gations of said city. 

Respectfully, 
HERBERT S. DUFFY, 

Attorney General. 


