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In the case stated in your inquiry, if the boy can be said to be a ward of :\lr. V., 
who is an actual resident of Jackson Township School District, or if the boy sup­
ports himself by his own labor in Jackson Township School District, and if the said 
district does not maintain a high school of the grade to which the boy is entitled 
to admission, within four miles of the residence of :\Ir. V., or furnish transportation 
to such a school within the district, it is liable for the tuition of the pupil in St. 
Johns district where he has been attending school. If on the other hand the step­
parents stand in loco parentis to the boy, retain charge of him and pay his board 
with :\1r. V. merely for the purpose of his attending St. Johns high school, the school 
district wherein these step-parents arc actual residents would be liable for the boy's 
tuition in St. Johns school and would be liable for his tuition if he attended a high 
school in Jackson Township School District and resided with l\lr. V. un<;lcr such 
circumstances, if the district wherein the step-parents reside docs not maintain a 
high school of the grade to which the boy is entitled to admission. 

1292 . 

Respectfully, 
EuWARD C. TIJR:-IER, 

Attome:}• General. 

. TAX AND TAXATION-PUBLICATION OF RATES-!viANDATORY-HOW 
PUBLISHED. 

SYLLABUS: 
1. By the terms of Section 6252, General Code, the publication of the rates of tax­

ation should be made in two 11ewspapers of opposite politics at the county seat, if therl' 
be such newspa.pers published tltereat; and such publication should be made for six 
successive weeks as provided ilr Section 2648, General Code. If two newspapers of op­
posite politics are not published at the county scat, publication should be made in one 
such newspaper if there be one. There is no authority for the publication of such notice 
in a newspaper which is 1iot published at the cowrty seat excepP in cities other than a 
corwty seat having a population of eight thousand inhabitauts or more as provided i11 
Section 6252, General Code. 

2. Under the provisions of Sections 2648 and 6252, General Code, it is 111(11!datory 
upon tire county treasurer to publish the rates of taxatio11. 

Cou·~rtJus, 0Hro, Nol'embcr 25, 1927. 

HoN. JoHN H. HoiJST0:-1', Prosecuting Attorney, Georgetown, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your recent communication which 

reads as follows: 

Under Section 2648 of the General Code of Ohio, construed in connection 
with Section 6252, General Code, by authority of State vs. Commissimrers, 7 
0;:\'P 239, it has been called to my attention by the treasurer of Brown Coun­
ty, Ohio, together with the editor of the Ripley Bee, a Republican newspaper 
published at Hipley, Ohio, in said Brown County, that it is necessary tu puh­
lish the rates of taxation in both the Democratic paper, published at the 
county seat, and the Republican paper (which is the only Republican news­
paper in Brown County) published at Ripley, Brown County. 

2:1-,\. G.-Yol. Ill. 
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Referring you to 2648, General Code, it is compulsory to publish such 
rates of taxation in a newspaper having general circulation in the county. 
Construing Sections 2648 and 6252 together. in acc01:dance with the above 
Nisi Prius decision, it then appears that it would be necessary for the treas­
urer to publish in two newspapers of opposite politics, at the county seat, 
if there be such ucwspaper published thereat. 

Inasmuch as there is only one newspaper, to-wit, Democratic, published 
at the county seat, is it necessary to publish the rates of taxation in a news­
paper of opposite politics, to-wit, Republican, if this newspaper be published in 
Brown County, and yet not at the county seat?. If there is but one news­
paper published in the county seat, in accordance with the two sections con­
strued, together, is it necessary to publish in either newspaper? Further, is it 
mandatory or merely permissive, for the treasurer to make said publication 
of rates of taxation at all?" 

Your question involves the consideration of Sections 2648 and 6252 of the Gen­
eral Code. Section 2648 of the General Code reads as follows : 

"Upon receiving from the county auditor a duplicate of taxes assessed 
upon the property of the county, the county treasurer shall immediately cause 
notice thereof to be posted in three places in each township of the county, one 
of which shall be at the place of holding elections in such township, and also 
be inserted for six successive weeks in a newspaper having a general circula­
tion in the county. Such notice shall specify particularly the amount of taxes 
levied on the duplicate for the support of the state government, the payment 
of interest and principal of the public debt, the support of state common 
schools, defraying county expenses, repairing of roads, keeping the poor, 
huilding of bridges, township expenses and for each other object for which 
taxes may be levied on each dollar valuation." 

The above section was originally passed i\'larch 12, 1831, as Section 13 of an act 
contained in 29th Ohio Laws, 291. This section read in part as follows: 

"The county treasurer shall, between the first and fi iteenth days of 
August annually, receive from the county auditor of his county, a duplicate of 
the taxes assessed by such auditor; and immediately after receiving said 
duplicate he shall cause notice to be posted up in three places in each town­
ship throughout the county, one of which shall be the place of holding elec­
tions in the township and also to be inserted in some newspaper having a 
general cin:ulation in his county, for six consecutive weeks. * * * 

This section, which was formerly Section 1087, Revised Statutes, was amended 
J\fay 1, 1854, by an act in 52 Ohio Laws, 124, but the provision with reference to publi­
cation in some newspaper was not changed. This provision read the same until the 
adoption of the General Code in 1910, when the language was changed to its present 
form, no change being made in the ·substance. By the terms of this section as it now 
reads publication is required to be made for six consecutive weeks in some newspaper 
having general circulation in the county. 

Section 6252, General Code, which was formerly Section 4367. Rc,·ised Statutes, 
provides as follows : 

"A proclamation for an election, an order fixing the times of holding 
court, notice of the rates of taxation, bridge and pike notices, notice to con-
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tractors and such other advertisements of general interest to the taxpayers 
as the auditor, treasurer, probate judge or commissioners may deem proper, 
shall be published in two newspapers of opposite politics at the county seat, 
if there be such newspapers published thereat. In counties having .cities of 
eight thousand inhabitants or more, not the county seat of such counties, ad­
ditional publication of such notices shall be made in two newspapers of opposite 
politics in such city. This chapter shall not apply to the publication of notices 
of delinquent tax and forfeited land sales." 

The town of Ripley to which you refer is a village according to the census of 
1920, and therefore the provisions of Section 6252, supra, as to population in cities of 
eight thousand inhabitants or more, does not apply to the case cited by you. 

The provisions of said Section 6252, General Code, were first enacted by an act 
passed 11ay 25, 18i6, (i3, 0. L. iS). Section 2 of said act read in part as follows: 

"That hereafter all proclamations by sheriffs for elections; orders fixing 
times for holding courts; treasurers' notice of rates of taxation; * * * 
shall be published in two newsj:apers, one of each political party, if there be 
two papers of different political principles printed within said county in each 
of the several counties of the state." 

It will be observed tl~at this section, as it then read, provided for the publication in 
two papers printed within said county but. did not require such papers to be pub­
lished at the county seat. 

This section was amended by an act passed April 12, 1899, (86 0. L. 258) so as 
to read in part as follows: 

"Every proclamation for an election, order tixing the times of holding 
court, notice of the rates of taxation, * * * shall be published in two 
newspapers of opposite politics, at the county seat, if there be such pub­
lished at the county seat, * * * 

The above amendment provides that the matters therein specified "shall be pub­
lished in two newspapers of opposite politics, at the county seat, if there be such pub­
lished at the county seat." This is the first restriction· found in the statutes which 
requires such publication to be made in newspapers at the county seat, and this pro­
vision is now found in the present form of Section 6252, General Code. 

In the case of State of Ohio vs. The Board of Commissio11crs of !Jcfiallce Cou11ty, 
i 0. N. P. 239, the first and second headnotes read as follows: 

''I. Section 108i 1<. S. requires notices ,of the rates of taxation. and ab­
stracts of the valuation of property, and the levies of taxes for various pur­
poses, in the several towns and townships of each county of the state. to he 
published hy the county treasurer in newspapers having a general circulation 
throughout the county. 

2. The abstracts of valuation and levies above mentioned are of such 
general interest to the taxpayer that they should be· published in two news­
papers of opposite p'olitics published at the county seat, as provided in Sec­
tion 432i, of the Revised Statutes. Section 436i, of the Revised Statutes, so 
far as it requires this publication to be in newspapers published at the county 
scat, is mandatory." 
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As abo,·e stated, Sections 2648 and 6252, General Code, were formerly Sections 
1087 and 4367, Revised Statutes, respectively. \\'ith reference to the sections the 
court at pages 240 and 243 said : 

''Section 4367 is wholly silent as to who shall cause the notice to be pub­
lished, when it shall be published, or how long it shall be published. Surely 
it cannot be claimed that the whole of Section 1087 is thus, by implication, 
repealed, while none of these provisions are incorporated in Section 4367. But 
again: All laws in pari materia-that is, laws on the same subject, must be 
construed with reference to each other. This is a principle of construction 
too familiar to need citations. Sections 1087 and 4367 are laws upon the same 
subject. Another rule equally familiar to all lawyers is, repeals by implication 
are not favored, and a subsequent enactment will not be held to repeal a prior 
one except to the extent that the latter is inconsistent with the former. Taking 
these rules as our guide, and bearing in mind the object the legislature had in 
view in requiring the publication of notice, was, to bring knowledge home to 
the taxpayer of the rate of taxation and the amount of taxes proposed to be 
collected-the inevitable conclusion is that Section 1087 is not repealed by 
implication, and that Sections 4367 and 1087 are to be construed together. 
It is clear then, that publication of notice provided for in these two sections 
must be in papers having a general circulation within the county. 

* * * * * * * * 
The treasurer's duties are plainly statutory, and he has no power to go 

beyond the terms of the statute, and all persons dealing with him must take 
notice of the extent of his powers. 

Suppose the treasurer, considering that the only object to be accomplished 
hy publication was to give the taxpayer notice, should conclude that the notice 
ought to be published in a German newspaper, or that notice would be more 
effectually served, and would be just as economical, to send a copy of the 
rates and amount of taxes proposed to be collected to each taxpayer through 
the mails; surely nobody would claim that expenses thus incurred by pub­
lishing notice in a German newspaper, or by sending notice directly to the 
taxpayer, could be legally paid out of the county treasury. 

The law does not authorize the treasurer to provide for the publication 
of notice in any papers except such as are mentioned in Section 4367. and as 
the Hicksville Independent does not fall within its proYisions, it follows that 
this contract with that paper for the publication of the rates of taxation and 
an abstract of the amounts of taxes proposed to be collected, is Yoid, and it 
would be a misapplication out of the public funds." 

Jt was held in an opinion of this department, reported 111 the Annual Report of 
the Attorney General, 1910, page 815. as follows: 

"You point out the fact that Section 2648 provides simply that such notice 
'shall be inserted for six consecutive weeks in a newspaper having general 
circulation in the county.' However, Section 6252 of the General Code is to 
be read in connection with Section 2648 of the General Code. * * * 

The notice provided in Section 2648 of the General Code is required to 
'specify particularly the amount of taxes levied on the duplicate' for the vari­
ous purposes for which taxes are to be levied, and, in my judgment, is such 
a notice as is contemplated by Section 6252 of the General Code. From all 
the foregoing it follows that said notice should be published in two news­
papers of opposite politics at the county scat, if such there arc.'' 
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In an opinion to the Bureau of Inspection and Supc:ni,ion ui Public Offices, 
Opinions of the Attorney General for 1915, rage 1925, the first branch oi the sylla­
bus reads: 

"The provisions of Section 6252, General Code, reqmrmg the publi­
cation of the 'times for holding courts' to he made in two newspapers of 'oppo­
site politics' as therein specified, are ~upplementary to and control the pro­
visions of the special statutes requiring such publication to he made in two 
or more newspapers of general circulation.'' 

In an opinion reported at page li71, Opinions of the Attorney General for 1916, 
it is stated: 

"Section 6252, General Co<lc, provides that if there arc two newspapers 
of opposite politics at the county seat publication shall he made there. And 
if there are one or more new~papers of opposite politics of a city of eight 
thousand inhabitants or more not a county seat in the county, such publica­
tion should be made there. There is nothing in the statute as to the number of 
insertions to be made. It may be possible that in certain county seats there 
arc not two newspapers of opposite politics published, and if such is the case 
then the publication would be made in only one newspaper.'' 

It arpears from the dc.:isions and opinions a hove cite<\, that the provisions of 
Section 6252, General Code, arc to he held as supplementary to the provisions of Sec­
tion 2648, General Code. It is clear also, that the two sections arc in pari lllalcria as to 
the question now under consideration and that they arc to be read and construed to­
gether. A newspaper meeting the requirements of Section 6252. General Code, as 
being published at the county scat, would also almost universally meet the requirements 
contained in Section 2648, General Code, that such publication shall he made in a 
newspaper having a general circulation in the county. 

It follows, therefore, that the provisions of Section 6252, General Code, are sup­
plementary to Section 2648, General Code, and that they limit the publication to ncws­
papcl s which are published at the county scat. 

In an opinion found in Opinions of the Attorney General, 191~. at page 307. the 
first raragraph of the syllabus reads as follows: 

''Publication of the rates of taxation shall he made in two newspapers oi 
opposite politics at the county scat, if there be such newspaper published there­
at as provided in Section 6252, General Code, and such publication shall be 
made for six successive weeks as provided in Section 2648, General Code. 
There is no authority therefore for the publication of such notice in a news­
paper which is not published at the county seat, except in cities other than a 
county seat having a population of eight thousand inhabitants or more, as pro­
vided in the last sentence of Section 6252, General Code." 

It is my opinion, therefore, that as provided in Section 6252, Gencrai Code, the 
publication of the rates of taxation should be made in two newspapers oi opposite 
politics at the county seat, if there be such newspapers published thereat and that 
such publication shal! be made for six successive weeks as prm·ided in Section 2648, 
General Code. If two newspapers of opposite politics are not published at the county 
seat, publication should he made in one such ncwsparer if there he one. There is no 
authority for the publication of sulh notice in a newspap<•r which is not publisjled at 
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the county seat except in cities other than a county seat having a population of eight 
thousand inhabitants or more as provided in Section 6252, General Code. 

You also inquire as to whether it is ·'mandatory or merely permissive for the 
treasurer to make said publication of rates of taxation."' It will be noted that Section 
2648, General Code, provides in part that : 

"'Upon receiving from the county auditor a duplicate oi taxes assessed 
upon the property of the county, the county treasurer shall immediately cause 
notice thereof to be posted * * * and also be inserted for six successi,·e 
weeks in a newsrapcr having a general circulation in the county." 

This language is mandatory and it was so held in the case of .')talc of Ohio ,·s. 
The Board of Colllmissioncrs of Dcjiauce County, supra. In an opinion of this depart­
ment, Opinions of the Attorney General, 1918, page 1611, the syllabus reads as follows: 

''The county treasurer may be compelled by mandamus to make the 
publication of the tax rate in two newspapers as provided in Sections 2648 and 
6252, G. C." 

It is stated in said opinion that: 

'"It will be seen from a reading of these decisions and opinions that Sec­
tion 6252 is supplemental to Section 2648 and that the two sections are in pari 
materia and are to be read and construed together. This being so a man­
damus proceeding to compel the county treasurer to publish the tax rate 
would not be brought under either one of the sections separately, but hy virtue 
of the provisions of both sections, since the two sections must he read and 
construed together to determine the treasurer's duty. 

* * * * * * * * 
All the authorities are agreed that mandamus will lie to comFel the pub-

lication.'' 

In Opinion :\o. 194 of this department, rendered :\larch 16, 1927. to Hon. D. A. 
Baird, Prosecuting Attorney. Elyria, Ohio, after quoting Section 2648 of the Gen­
eral Lode. it was stated as follows: 

'"It is noted that this section specifically commands the county treasurer 
to publish the rates of taxation in a newspaper having general circulation 
in the county. Section 6252, General Code, pro,·ides that notice of the rates of 
taxation shall be published in two newspapers of opposite political parties at 
the county seat. if there be such newspapers published thereat. It is evident 
that under the provisions of these two sections it is mandatory upon the 
county treasurer to publish the rates of taxation."' 

It is therefore my opinion that under the prO\'isions of Sections 2648 and 6252, 
General Code, it is mandatory upon the county treasurer to publish the rates of tax­
ation. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TL"R~ER, 

Attomey Ge11cral. 


