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IN WITNESS WHEREOF, said state highway comm1ss1oner has 
he~eto set his name· and the board of county commissioners of said county 
have also hereto set their names this ------ day of ----------· 1920. 

As State Highway Commissioner. 

As the Board of County Commissioners 
o.f ------------ County." 

A's explained to Mr. Martin, 'the law auth0rizing such lease is not yet in effect; 
so that use should riot be made of the forms prepared until on and after May 20, 
1920. 

Respectfully, 
- ]OHN G: PRICE, 

A ttoniey-Gcneral. 

1225. 

ROADS AND HIGHWAYS-ROAD IMPROVEMENT COMMISSION MAY 
NOT DELEGATE TO IMPROVEMENT ASSOCIATION AUTHORITY 
TO EMPLOY SURVEYOR-NO ADVANCE FUNDS FOR DISBURSE­
MENT-WHAT FUNDS ARE NOT TO BE COUNTED AS PART OF 
TEN PER CENT CONTRIBUTION MENTIONED IN SECTION 6886-1 
G. C.-COUNTY SURVEYOR NOT ENTITLED TO RETAIN FEES PAID 
HIM OUT OF FUNDS ON IMPROVEMENTS MADE IN ACCORDANCE 
WITH SECTION 6886-1 ET SEQ. G. C. 

1. The road improvement commission provided for insectiOIIS 6886-1 to 6886-12 
G. C., may not delegate to the improvement association met1tioned in section 6886-12 
authority to employ a surveyor; nor may such commission advattce to 'such associa­
tiOtl for disbursement by the latter, funds representing the estimated cost of an im­
provem'ent. 

2. Public funds paid into the county treasury by township trustees {ire not to 
be counted as part of the. ten per crot contribution mentiO'Ized in section 6886-1 G. C. 

3. By reason of the provisions of section 7181 G. C., the county' sur'lfeyor is 
not' entitled to retain fees paid him out of funds 011 improvem.ents made in accord­
ance with said sections 6886-1 et seq. G. C. 

· CoLUMBUS, OHIO, May 8, 1920. 

HoN. A. V. DoNAHEY, Au'ditor of State, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-I am in receipt of your letter of recent date signed by fl.on. John 

A. Bliss, supervising examiner, and reading as follows: 

"We are making an exami~ation of Portage county and·find that they 
·are improving their roads under the provisions of sections 6886-1 to '6886~12, 
i~clusive of the General Code, by awarding the contracts to the Portage 
County Improvement Association on force account at actual cost, and desire 
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your opinion on the <following points of said law at your earliest conveni­
ence: 

1. May the commtsston legally delegate its authority, under the pro­
visions of section 6 of said act, to said improvement association? 

2. May said commission legally advance the estimated cost of any such 
improvement to said improvement association, the same to be disbursed by 
it? (See section 10 of said act.) 

3. May public funds paid into the county treasury by township trustees 
as the townships' portion of said improvement be counted as part of the 
10 per cent required by section 1 of said act? 

4. May the county surveyor legally retain, for his own use, any fees 
paid to him out of the funds on such improvements in addition to his statu­
tory salary? (See section 7181 G. C., and section 6 of said act)." 

Your lett.er makes reference to the series of statutes known as sections 6886-1 
to 6886-12 enacted 103 0. L. 732 .. This series of statutes sets forth a special plan 
of road improvement. 

Section 6886-1 reads :" 

"When the county commtsstoners of any county have determined to 
improve one or more highways within such county and any person, persons, 
firm, partnership, corporation or association of persons desire to contribute 
a fund for the purpose of assisting in the improvement of such highway, 
such. fund to be not less than ten per centum of the total cost of such im­
provement, the said person, persons, firm, partnership, corporation, or 
association may apply to a judge of the court of common pleas of the 
county; who may appoint four suitable and competent freeholders of the 
county who shall in connection with the county commissioners, constitute 
a commission for the purpose of the improvement of such road and serve 
until its completion." 

The four sections next following the above, provide for payment of compen­
sation to and expenses of the persons appointed in conformity with the section 
quoted, as well as for their bond and oath and the supplying of vacancies. 

Sections 6886-6 and 6887 read : 

"Section 6886-6. The commission shall employ a competent surveyor 
who shall go upon the line of such road and make such surveys as are 
necessary, and· shall also make an estimate of the cost and expense of such 
improvement and transmit the same to the said commission, together with 
a copy of the plat, profile, cross-section, plans and specifications." 

"Section 6886-7. After adopting plans, specifications and estimates~ 
· ··the commission shall invite bids for such construction and award the con­

tracts therefor. · Until the construction and improvement is completed and 
accepted by the commission, it may determitie all questions connected there­
·with and shall be governed by the laws relating to the construction and 
improvement of public highways, with the same power to appropriate land 

·and road material, establish grades of roads and other rights, given by· law 
· to boards of county commissioners, relating to the repair and improvement 
of public highways." 

Provision is then made for the employment by the comnusswn of engineers 
and other necessary employes and the approval hy the commission of plans, specifi­
<'.ations, etc. 

_Section 6886-10 reads: 

c 
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"Resolutions for the adoption or alteration of plans':or specifications, or 
awards of contracts, hiring of engineers, superintendents or other employes, 
and the fixing of their compensation, the approval of bonds and the allow­
ance of estimates shall be in writing and require for their adoption the 
votes of five members of the commission taken by yeas and nays and 
recorded on the journal of the county commissioners. When signed by five 
members of the commission, the county auditor shall draw his warrant on 
the county treasurer for the payment of all bills and estimates of such com­
mission." 

Section 6886-11 provides for the keeping of records of the proceedings of the 
commission, while the concluding section of the series, section 6886-12, reads: 

"Whenever, in any county in the state, there shall be a bona fid<!, volun­
tary association, either incorporated, or unincorporated, not. for profit, of 
not less than one thousand citizens of any county, one of the purposes of 
which organization is the improvement, maintenance·• and repair· of the 
public highways of said county, the commission as provided for in section 1 
of this act, having the right to expend money in grading, draining, curbing 
and improving county and state highways by the use of gravel, macadam, 
stone, brick, slag, or other material, or expending money for improving, 
maintaining and repairing said highways from the public funds under their 
charge and control, applicable for the construction, maintenance or repair 
of public highways, may, without the necessity of petition being presented 
by property owners or of advertising for competitive bids, make contracts 
with said association, or its proper representatives, to do such work of 
grading, draining, repairing and improving county or state highways within 
said county, by the use of gravel, macadam, slag, or other material and for 
the betterment generally of the highways of said county and make ·pay­
ments therefor out of any road or bridge funds under the control of said 
respective boards of officials, in· the treasury, or levied for the purpose of 
constructing, maintaining and improving the public highways in said 
county." 

You inquire first whether the commtsston referred to in the above series of 
sections may legally delegate to the improvement association mentioned in the last 
section of the series, the authority conferred on the commission in the sixth section 
of the series, namely, authority to employ a surveyor. The answer to your question 
is in the negative. There is nothing in the series of sections which directly or by 
implication permits the commission to delegate such authority to any one. 

The answer to your second question is likewise in the negative. The concluding 
section of the act, while giving the commission power to employ the improvement 
association to do road work, also makes provisi01i" for contracts with such associa­
tion to do such work, and to pay it for doing the same. The authority of the commis­
sion does not go beyond the terms of the statute; and there is nothing in the statutes 
to indicate that the commission may delegate to the association authority to dis­
burse funds. Furthermore, it is plain that the only function which the improve­
ment association may exercise is that of entering into contracts to do road work 
and the receiving of payment therefor. 

Your third question has reference to the provisions of the opening section of 
the series. Very plainly, the words "person, persons, firm, partnership, corporation 
or association of persons" as used in said opening section do not include a town­
ship. In other words, the ten per cent fund referred to as the basis for application 
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to a judge of the common pleas court for the appointment of a commission is to be 
contributed, not by political subdivisions of the state, but by private individuals, 
corporations or associations. 

The answer to your fourth question is in the negative, by reason of the pro­
vision of section 7181 G. C., which is to the effect, among other things, that the 
salary of the county surveyor ''shall be paid monthly out of the general county £mid 
upon the warrant of the county auditor, and shall be instead of all fees, costs, per 
diem and other allowances and all other perquisites of whateYCr kind or description 
which the county sun·eyor may collect or receive."' 

1226. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

SCHOOLS-WHEN" .PART TIME SUPERIXTEXDENT El\IPLOYED UNDER 
SECTION 4740 G. C. IS TO BE CONSIDERED AS A TEACHER WITHIN 
:\IEAXING OF HOUSE BILL 615 PROVIDING FOR DISTRIBUTION 
OF CERTAIN TAXES. 

A part time ··superintendell(' employed under :Section 4740 G. C. is to be con­
sidered as a ''teacher'' with respect to such part of his salary as is referable, on a 
strict time basis, to the amount of teaching scr·uicc required of him by the cmp/o:yi11g 
board or boards of educatio11. 

CoLUMBus, 0Hro, May 8, 1920. 

HoN. VERNON I\-1. RIEGEL, Sttpcrintendent of Public Instruction, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm :-You have submitted for the opinion of this department the question 

as to whether or not a part time superintendent employed by a separate district 
under section 4740 of the General Code is, for any purpose and to any extent, a 
"teacher" within the meaning of the appropriate provisions of the sections amended 
in House Bill 615, providing for the distribution of certain taxes to a school district 
on the basis of the salaries of teachers employed. 

By a previous opinion of this department you have been advised that the word 
"teacher" as it occurs in such sections as section 7600, 7603, etc., as amended in 
House Bill 615, is used in the same sense in which it has always been used in these 
sections of the General Code; and that that sense, generally speaking,· excludes 
superintendents from the scope of the meaning of the term. The position referred 
to in section 4740 partaking more or less of the character both of teacher and of 
superintendent would seem to require separate consideration, which you now request. 

Said section 4740 in its present form provides as follows: 
(107 0. L. 621) 

"Any village or wholly centralized rural school district or union of 
school districts for high school purposes which maintains a ·first grade high 
school and which employs a superintendent shall upon application to the 
county board of education before June 1st of any year be continued as a 
separate district under the direct supervision of the county superintendent 
until the board of education of such district by resolution shall petition to 
become a part of a supervision district of the county school district. Such 
superintendents shall perform all the duties prescribed by law for a district 
superintendent, but shall teach such part of each day as the board of educa­
tion of the district or districts may direct." 


