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1895, which is not released of record, and also a mortgage by Isadora Turner and 
]. H. Turner to W. H. Carey under date of September 30, 1902, which does not 
appear to be released of record. It is probable that the statute of limitations has 
run against each and all of these mortgage obligations, but further information 
on this point is desired. 

There are a number of other defects in the history of the title of the various 
tracts of land included within the larger tract of land here under investigation, 
but inasmuch as the above defects require my disapproval of the abstract, it is 
not deemed necessary to discuss the other objections noted by me on an examina­
tion of the abstract. 

The other files submitted with this abstract are held pending the examination 
of the two other abstracts of title of lands owned of record by said Forest E. 
Roberts. 

1460. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

COUNTY BOARD OF EDUCATION-PAYMENT OF SPEAKER'S EXPEN­
SES AT MEETING PROVIDED FOR BY SECTION 7706-1, GENERAL 
CODE, UNAUTHORIZED. 

SYLLABUS: 
A county board of education cannot legally pay from the county board of 

education fund the expense of procuring a speaker at a meeting such as is provided 
for by Section 7706-1, General Code. 

CoLUMBUS, OHIO, January 28, 1930. 

Bureau of InspectiOI~ and S1~pervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion 

in answer to the following question: 

"Question: May the county board of education legally pay from the 
county board of education fund the expense of procuring a speaker at 
the meeting provided for in Section 7706-1 of the General Code?" 

Section 4744-3a, General Code, reads as follows : 

"The county board of education is authorized to pay for the printing 
of programs, examinations and other necessary printing supplies for the 
use of the county superintendent and the superintendents and teachers of 
the county school unit. The county board of education is authorized to 
pay the expenses of its educational meetings required by law." 

Section 7706-1, General Code, reads as follows: 

"The county superintendent shall, as often as advisable, assemble the 
teachers, assistant county superintendent and the superintendents provided 
for under Section 4740, of the county school district for the purpose of 
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conference on the course of study, discipline, school management, and 
other school work and for the promotion of the general good of all the 
schools in the county school district." 

\Vhile there may be some question as to just what the Legislature meant to 
include within the expression "educational meetings required by law", as used in 
Section 4744-3a supra, there would seem to be little doubt but that the meeting 
provided for by Section 7706-1, General Code, is an educational meeting although 
the statute does not, in terms, make it an educational meeting of the county board 
of education. I am of the opinion that it is such a meeting as was contemplated 
by the Legislature when it provided that the county board of education might 
lawfully pay the expenses of its educational meetings required by law. 

The meeting provided for by Section 7706-1, General Code, is a meeting 
called by and conducted by the county superintendent of schools who is the repre­
sentative of the county board of education, and I am clearly of the opinion that 
the authority granted to a county board of education by the terms of Section 
4744-3a of the General Code, to pay the expenses of its educational meetings 
authorizes the county board to pay the expenses of a meeting such as is provided 
for by Section 7706-1, General Code. 

However, the authority to pay the expenses of this meeting extends no farther 
than to pay what are authorized legitimate expenses of the meeting. It will be 
observed by the terms of the statute that the purpose of the meeting is for ·a 
conference of the teachers, assistants, county superintendents, and other superin­
tendents on the courses of study, discipline, school management and other school 
work and for the promotion of the general good of all the schools in the county 
school district. , 

There is nothing in the above statute which would authorize the procuring of 
lecturers or outside instructors or the turning of such a meeting as is there con­
templated into what is generally considered to be a teachers' institute, the holding 
of which is otherwise provided for. Conference among the members of the 
meeting seems to be the entire purpose of the meeting, rather than a meeting to hear 
school matters discussed by outside speakers. 

'While I have no hesitancy in saying that the terms of Section 4744-3a, General 
Code, authorize a county board of education to pay the legitimate expenses of the 
meetings provided for by Section 7706-1, General Code, I am clearly of the 
opinion that the expense of procuring a speaker at such a meeting is not a legiti­
mate expense of the meeting. 

In specific answer to your question, therefore, I am of the opinion that a 
county board of education cannot legally pay from the county board of education 
fund the expense of procuring a speaker at a meeting such as is provided for by 
Section 7706-1, General Code. 

Respect£ ully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 


