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mcumbrances and that to effect a release of such incumbrances, release instruments 
have been prepared and submitted with the deeds. 

Although there are some inaccuracies in the release instruments relating to 
the mortgages on the John ]. White property, I am inclined to the view that the 
intention of the several mortgagees to release the parcel of land in question from 
the operation of such mortgages, is sufficiently clear. 

The incumbrances on the Davis property, above referred to, was an oil and 
gas lease and the same has been properly released and discharged so far as the 
property here in question is concerned. 

I am, therefore, accordingly approving these deeds as to legality and form, as 
is evidenced by my approval endorsed upon the several deeds, all of which, to­
gether with the other files, above referred to, are herewith enclosed. 

2930. 

Respectfully, 
JoHN \V. BRICKER, 

Attorney General. 

TRUST-REGISTRATION OF TRUSTS WHERE CO-TRUSTEES ARE 
COMMON CO-TRUSTEES OF TWO OR MORE TRUSTS. 

SYLLABUS: 
~Vhen two or more tntsts, the sewrity-holdcrs or bcneficiarieos in which do 

uot exceed te1~ in number, have co-trustees wlw are anthorized to perform thei11 
tmst duties only in conjtmction with each other, the mere fact that one of such 
co-trustees is a common co-trustee to the two or more of such trusts does rwf 
in and of itself, pre~•ent \such trttsts from being registered by description, pttrsttant 
to the provisions of Sections 8624-6 and 8624-7, General Code. 

CoLUMBUS, OHio, July 17, 1934. 

HoN. SAM L. SuMMERS, Prosecuting Attorney, Ravenna, Ohio. 
DEAR Sm :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which reads: 

"When several common law trusts are created, each having three 
trustees, one of which trustees is a common trustee to two or more of 
such trusts, the remaining trustees being different, and certificates of 
beneficial interest are issued to the beneficiaries of such trust in an ag­
gregate number in excess of ten (10) but in no event to more than ten 
(10) beneficiaries or certificate-holders in each particular trust; the ques­
tion has arisen as to whether· such transactions are such as would con­
stitute the trustees a dealer within the provisions of Section 8624-6, 
subsection 3, in view of your opinion rendered recently. In other words, 
my question is whether or not the fact that one trustee may be common 
to more than one trust would prevent such trusts from being registered 
by description, under the provisions of Section 8624-6, subsection 3 and 
Section 8624-7, of the General Code." 
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Your inquiry undoubtedly arises by reason of my opinion No. 2662, rendered 
under date of :May 14, 1934, the syllabus of which reads: 

"When a corporation segregates portions of its assets into parcels or 
pools and issues a series of certificates of participation or declarations of 
trust, as to each of such segregated parcels of assets, and sells such cer­
tificates to investors, not to exceed ten in number in each such parcel 
or pool, such corporation is a dealer within the provisions of the Ohio 
Securities Act (§§ 8624-1 to 8624-47 G. C.). As such, it must obtain 
a dealer's license for the corporation and a salesman's license for each 
of the agents through which it offers such securities for sale to investors 
in Ohio." 

From the facts presented in connection with the request for such opinion, 
it would appear that the trustee, in each of the trusts referred to therein, was 
the same identical trustee and the title legal and equitable to the trust res, prior to 
the issuance of the trust certificates, was in the person who later became trustee. 
The same trustee issued all of the trust certificates in property formerly owned 
absolutely by him and to which he retained the legal title. In other words, from 
the facts submitted with such request, it would appear that an owner of certain 
oil royalties separated his property into lots or parcels; he then declared that he 
held each in trust for the benefit of the holders of not to exceed ten trust certifi­
cates in or to such parcel of royalties. Such certificates he then sold to whomso­
ever was willing to purchase. Upon such set of facts I ruled, and I believe 
rightly so, that such method of doing business would constitute such trustee 
"a dealer" within the meaning of the Ohio Securities Act. 

Such question T do not understand to be presented by your present inquiry. 
If such be a fact, my opinion is the same as at the time of the rendition of such 
Opinion No. 2662, supra. 

From the language of your request I assume that the three trustees are 
co-trustees. If such be the fact, their authority is equal and joint; they cannot 
act separately but must act as a unit, except where the in3trument creating the 
trust authorizes action by a majority. 

Loughery vs!Bright, 267 Mass., 584; 
Bascom vs. Weed, 105 N. Y. S., 459; 
Ratcliffe vs. Sangston, 18 Md., 383. 
Under such type of trust it has been held that if the trust instrument does 

not authorize action by a majority and one co-trustee refuses to join in any action 
with reference to the trust, the trustees cannot take action without him, but 
must make application to a court of competent jurisdiction for authority. Dingman 
vs. Boyle, 285 Ill., 144. Such action being brought under the theory that a court 
will not permit a trust to fail for want of, or the incapacity of a trustee. f;Varner 
vs. Rogers, 255 Ill. App., 78. 

An action could not be maintained by one of such co-trustees without joinder 
of the other trustees. (§ 11254, G. C.) 

It is highly improbable that an action could be maintained against a single 
co-trustee if founded upon alleged misfeasance, malfeasance or nonfeasance of 
the tmstee. (§ 11262, G. C.) 

It would therefore appear to me that the three trustees must be regarded as 
the trustee, rather than any single co-trustee. The co-trustee has no powers, 
rights or duties in connection with the trust except when acting in conjunction 
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with the others. It might be said that he is a part of the trustee, but it can 
scarcely be said he is the trustee or a trustee, since he in and of himself, has no 
powers whatsoever. He can do no acts as trustee alone, but must act in con­
junction with the other trustees. 

I have examined a copy of the trust indenture submitted in connection with 
your request, and from which I am informed your request arose. In such inden­
ture the duties as trustee are imposed on the trustee and not upon the individuals 
composing such "trustee". In such trust indenture is contained a grant of power 
to such "trustee" to adopt by-laws and authority to perform its acts by resolu­
tion, but I find no grant of power therein, to authorize any .co-trustee to perform 
acts except in conjunction with the other co-trustees. 

Section 8624-6, General Code, in defining the exemption as to when an issuer 
shall not be deemed a dealer, uses the following language: 

"The following transactions in securities may be carried on and com­
pleted upon compliance with section 7 of this act: 

An issuer engaging in any transaction specified in this section shall 
not be deemed to be a dealer. 

* * * * * 
The sale of securities representing an interest in a partnership, limited 

partnership, partnership association, syndicate, pool, trust or trust fund or 
other comp;my or association, not a corporation, when the security hold­
ers do not and will not, after such sale, exceed' ten (I 0) ." 

Since the trust certificates in question, can only be issued by the trustee; 
that is, the co-trustees acting as an entity, it is self-evident that they cannot be 
a part of another trust the ownership of which is in a different individual or 
trustee. If such be a correct deduction, it necessarily must follow that such 
tmsts need only be registered under the provisions of Section 8624-7, General Code. 

I am not herein expressing any opinion on the subject of the legality of 
common law trusts in Ohio. No such inquiry is contained in your request. My 
opinion as herein set forth is not to be construed as holding that a transaction 
which would otherwise be subject to specific provisions of the Securities Act is 
exempted therefrom when set up in the form of fictitious trusts, for a court 
of equity may look beyond the fiction and at the substance. My opinion herein 
is predicated on the assumption that the transactions in question are not a guise 
to conceal an avoidance of a statute designed for the protection of the public. 

Specifically answering your inquiry it is my opinion that when two or more 
trustees, the security-holders or beneficiaries in which do not exceed ten in 
number, have co-trustees who are authorized to perform their trust duties only 
in conjunction with each other, the mere fact that one of such co-trustees is a 
common co-trustee to two or more of such trusts docs not in and of itself, 
prevent such trusts from being registered by description, pursuant to the pro­
visions of Sections 8624-6 and 8624-7, General Code. 

Respectfully, 
JoHN W. BRJCKER, 

Attorney General 


