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estate salesmen's licenses as may be necessary under the provisiOns 
of Sections 6373-25 to 6373-51 of the General Code. In such a 
case it is necessary that proper bond be given both to the com­
missioner of securities and the board of real estate exammers, as 
provided by law." 
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Concluding, it is my opinion that since a warehouse receipt issued for 
whiskey in a bonded warehouse is a certificate or instrument which represents 
title to and. an interest in the property of another, the same is a security 
within the meaning of that term as defined in Section 8624-2, General Code. 

4913. 

Respectfully, 
jOHN w. BRICKER, 

Attorney General. 

APPROVAL, BONDS OF CITY. OF CLEVELAND, CUYAHOGA 

COUNTY, OHIO, $1,000.00. 

CoLUMBUS, OHIO, November 20, 1935. 

State Employes Retirement BoardJ ColumbusJ Ohio. 

4914. 

COUNTY RECORDER-DUTIES AS TO FILING AND RE­

FILING CHATTEL MORTGAGE. 

SYLLABUS: 

I. Where a chattel mortgage is properly re-filedJ it is the duty of the 
County RecorderJ in addition to entering the date of re-filing upon the margin 

of the original filing recordJ to re-index and re-enter the names of all the 
parties to the instrument in the same manner as if a new chattel mortgage 
were filed. 

2. The County Recorder is required to keep chattel mortgages in his 

office until six years after the time for re-filing such mortgages has expired. 
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CoLUMBUS, OHIO, November 20, 1935. 

HoN. RoBERT F. JoNES, Prosecuting Attorney, Lima, Ohio. 

DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of ·your request for my 
opinion, which reads as follows: 

"I have been requested by the County Recorder for your 
opinion as to the duties of a county recorder when a chattel 
mortgage is properly presented for refiling. Is it the county re­
corder's duty under General Code 8562 to re-index and re-enter 
the names of all parties to the instrument together with the date 
of re-filing in the same manner as he is required to do at the time 
of the original filing thereof, and to also enter the date of refiling 
upon the margin of the original filing record; or is he merely re­
quired to enter the date of refiling upon the margin of the original 
filing record. 

By way of explanation, if the county recorder merely enters 
the date of refiling upon the margin of the original filing record 
and does not re-index and re-enter at each refiling (as if a new 
chattel mortgage were filed each time) a person searching the 
record is never safe unless he researches the records back to the 
time the filing law became effective. 

How long is a county reorder required to keep chattel 
mortgages in his office after the date of filing or refiling before 
disposing of or destroying same?" 

A properly recorded chattel mortgage is effective as a valid lien for only 
three years, unless the mortgage is refiled in accordance with Section 8565, 
General Code. This section reads as follows : 

"Every mortgage so filed shall be void, as against the creditors 
of the person making it or against subsequent purchasers or mort­
gagees in good faith, after the expiration of three years from the 
filing thereof, unless, within thirty days next preceding the expira­
tion of such term of three years, a true copy of such mortgage, or 
the original mortgage, together with a statement, verified as pro­
vided in section eighty-five hundred and sixty-four, together with 
a statement exhibiting the interest of the mortgages in the property 
at the time last aforesaid, claimed by virtue of such mortgage, is 
refiled in the office of the county recorder as provided in section 
eighty-five hundred and sixty-one. Six years after the time for re­
filing chattel mortgages has expired the county recorder may destroy 
such mortgages." 
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It will be noticed that this section provides that the mortgage should be 
re-filed in accordance with Section 8561, General Code. This section reads 
as follows: 

"The instruments mentioned in the next preceding section must 
be deposited with the county recorder of the county where the mort­
gager resides at the time of the execution· thereof, if a resident of the 
state, and if not such resident, then with the county recorder of the 
county in which the property so mortgaged is situated at the time of 
the execution of the instrument." 

The procedure by a County Recorder m recording a chattel mortgage 
m the first instance is specifically covered by Section 8562, General Code. 
This section was enacted at the same time as Section 8561 and is in pari 
materia with that section. Section 8562, General Code, reads as follows: 

Sec. 8562: 

"The officer receiving such an instrument shall indorse thereon 
the time of receiving it and its consecutive number, and enter in a 
book to be provided by the county the names of all parties thereto, 
alphabetically arranged, with the number of the instrument, its 
date, the day of filing it, and the amount secured thereby, which 
entry must be repeated, alphabetically, under the name of every 
party thereto. He also shall deposit the instrument in his office to 
be there kept for the inspection of all persons interested. When 
such mortgage is refiled or cancelled the date of such refiling or 
cancellation must be entered upon the margin ·of such record op­
posite the original entry." 

Since Section 8565, General Code, supra, requires that a chattel mort­
gage should be re-filed, as provided in Section 8561, it is necessary to read 
Section 8562, together with Section 8561, in order to arrive at the correct 
method of such recordation. Section· 8562, General Code, specifically pro­
vides that the mortgage should be recorded under the name of every party 
to the mortgage. Since Section 8565, General Code requires that a mortgage 
which is re-filed should be recorded as provided in Section 8561, which 
section must be read together with Section 8562, it would logically follow 
that a mortgage which is re-filed should be likewise re-indexed under the 
name of all the parties to the mortgage. In addition, when such chattel mort­
gage is re-filed the date of such re-filing must be entered upon the margin of 
such record opposite the original entry, as specifically provided in the last 
sentence of Section 8562, General Code. In other words, it would appear that 
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the mere entry by the County Recorder of the date of the re-filing upon the 
margin of the original filing record, would not be sufficient. In addition, 
the County Recorder should re-index the names of all the parties to the 
it!strument. 

Your second question relative to how long a County Recorder is re­
quired to keep chattel mortgages in his office, after the date of filing or re­
filing, before disposal of or destroying them, is specifically covered by the 
Amendment of Section 8565, General Code, supra (116 0. L. p. 324). 
This section was amended at the recent session of the legislature by the 
addition of the following language: 

"* * * Six years after the time for re-filing chattel mortgages 
has expired the county recorder may destroy such mortgages." 

This provision was inserted because of the lack of space in some counties 
to keep these old chattel mortgages after the time for re-filing had expired. 
Since these mortgages may be destroyed at the end of six years from the time 
such mortgages could be re-filed, it would logically follow that the County 
Recorder must wait six years from the date for re-filing a mortgage before the 
same may be legally destroyed. 

Summarizing, and in specific answer to your inquiries, it is my opinion: 
1. Where a chattel mortgage is properly re-filed, it is the duty of the 

County Recorder, in addition to entering the date of re-filing upon the margin 
of the original filing record, to re-index and re-enter the names of all the 
parties to the instrument in the same manner as if a new chattel mortgage 
were filed. 

2. The County Recorder is required to keep chattel mortgages in his 
office until six years after the time for re-filing such mortgages has expired. 

4915. 

Respectfully, 
]OHN w. BRICKER, 

Attorney General. 

SURVEYOR-PRACTICING AS PROFESSIONAL ENGINEER 
WHEN-LICENSED BY STATE BOARD OF REGISTRA­
TION FOR PROFESSIONAL ENGINEERS AND SURVEYORS 
WHEN. 

SYLLABUS: 
1. Any county surveyor elected in 1932 and who assumed office the 

first Monday in ] anuary, 1933 and continued as such officer until September 


