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Your attention is directed to Section 2293-4 of the General Code as enacted by
the 87th General Assembly (112 v. 365), which reads as follows:

“In anticipation of the collection of current revenues in and for any
fiscal vear, the taxing authority of any subdivision may borrow money and
issue notes therefor, but the aggregate of such loans shall not exceed one-half
of the amount estimated to be received from the next ensuing semi-annual
settlement of taxes for such fiscal year as estimated by the budget commission,
other than taxes to be received for the payment of debt charges, and all ad-
vances. The sums so anticipated shall be deemed appropriated for the pay-
ment of such notes at maturity. The notes shall not run for a longer period
than six months and the proceeds therefrom shall be used only for the pur-
poses for which the anticipated taxes were levied, collected and appropriated.
No subdivision shall borrow money or issue certificates in anticipation of the
February tax settlement before January first of the year of such tax settle-
ment.”

In so far as the question here is concerned, the provisions of this statute are so
plain that no interpretation is necessary. You will observe that by the terms of this
section, in anticipation of the collection of current revenue in and for any fiscal year
the taxing authority of any subdivision may borrow money and issue notes therefor
subject to the limitations prescribed by such section; provided, however, that no sub-
division is authorized to ‘“borrow money or issue certificates in anticipation of the
February tax settlement before January first of the year of such settlement.” This
provision last quoted would clearly prohibit your county commissioners bhorrowing
money in anticipation of the February tax settlement, and it is my opinion that your
question must therefore be answered in the negative.

In conclusion, and in specific answer to your question, it is my opinion that be-
cause of the express limitation contained in Section 2293-4, General Code, a board
of county commissioners may not prior to January 1, 1929, issue a certificate of in-
debtedness in anticipation of the February tax settlement, 1929, for the purpose of
providing funds to pay the necessary expenses of conducting the election to be held
in November, 1928, A board of deputy state supervisors of elections, however, is
authorized to make contracts and give orders involving the expenditure of money to
cover the necessary expenses of conducting said election, notwithstanding the fact
that sufficient funds are not now in the county treasury to pay such obligations so
incurred, and it is the duty of the county commissioners to pay such obligations when
funds shall have become available.

Respectfully,
Epwarp C. TurxNen,
. Attorney General.

2630.

HUMANE SOCIETY AGENT—PAY FROM COUNTY COMMISSIONERS
DOES NOT PRECLUDE FURTHER PAYMENT FROM SOCIETY,

SYLLABUS:

When, in uccordunce with the provisions of Section 10072, General Code, a board of
counly commissioners has appropriated money to be paid lo a humane society agent, such
hwmane society is not thereby precluded from paying such agent an amount as salary in
addition to such amounl appropriated by said commissioners.
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Corumgtrs, Onio, September 27, 1928.

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio,
GentLEMEN:—This will acknowledge your letter of September 19, 1928, which
reads:

“You are respectfully requested to render this department your written
opinion upon the following:

Section 10070 of the General Code provides for the appointment by the
humane society of agents with eertain powers. Section 10071, G. C., pro-
vides that such appointments for counties shall be approved by the probate
judge of the counfy. Section 10072, G. C., provides that upon the approval
of the appointment of such an agent by the probate judge of the county, the

+  county commissioners shall pay monthly to such agent from the general rev-
enue fund of the county such salary as they deem just and reasonable. The
section further provides that this salary shall not be less than $25.00 per month.

Question: When the county commissioners have fixed the salary of the
humane agent, as provided in this section, may the humane society pay to
such agent any amount by way of salary in addition to the amount so fixed
by the county commissioners?”’

Section 10067, General Code, provides inter alia that:

“Societies for the prevention of acts of cruelty to animals may be organ-
ized in any county * * *7”

Section 10069, General Code, provides:

“Such societics may elect such officers, and make such rules, regula-
tions, and by-laws, as are deemed expedient by their members for their own
government, and the proper management of their affairs.”

Section 10070, General Code, provides in part as follows:

“Such societies may appoint agents who are residents of the county or
municipality for which the appointment is made, for the purpose of prosecut-
ing any person guilty of an act of cruelty to persons or animals. oA

By the terms of Sections 10071, General Code,

“All appointments by such socities under the next preceding sections
shall have the approval of the mayor of the city or villages for which they
are made. If the society exists outside of a city or village, appointments
shall be approved by the probate judge of the county for which they are
made. * * *’

Section 10072, General Code, in so far as pertinent, provides:

“x * % TUpon the approval of the appointment of such an agent by
the probate judge of the county, the county commissioners shall pay monthly
to such agent or agents, from the general revenue fund of the county, such
salary as they deem just and reasonable. * * * The amount of salary
to be paid monthly * * * by the commissioners of the county not



ATTORNEY GENERAL, 2195

less than twenty-five dollars. But not more than one agent in each county
shall receive remuneration from the county commissioners under this section.”

In the cuse of Stale ex rel. The Coshocton Humane Sociely vs. Ashman, Probate
Judge, 90 O. 8. 200, it was held that a probate judge, when called upon to approve
the appointment of an agent for such society, has discretion to determine not only
whether the person named is a proper person for the discharge of such duties, but
also whether there is such necessity for the appointment as would justify the payment
of the expense out of the public treasury. In its opinion the Court said at page 201:

“The statutes relating to the subject comprise Sections 10062 to 10084
General Code, inclusive. They authorize the society to make appointments
of agents without the approval of the probate judge, or any other officer,
and the approval if given accomplishes but one purpose, possibly two. It
doces authorize the payment of the agents’ compensation out of the funds
of the county and possibly it adds to the agents’ authority in making arrests.
But the fact that the absence of the approval of the probate judge protects
the county from the payment of salary or compensation to the agent must,
we think, be regarded as vesting in the probate judge a discretion to deter-
mine whether, in view of all conditions existing, there is a public necessity
for such appointment.”’

In a former opinion of this office, which appears in the Annual Report of the
Attorney General for 1912, Vol. II, at page 1614, the following language appears:

“The status of the humane society agent appointed for a municipal
corporation is peculiar. Assuming the validity of the law which is not called
into question by your queries, it appears, I think, that this agent is not an
officer of the municipal corporation at all, although his compensation is to
be paid by the miunicipality. In the first instance, he is an officer or agent
of the soctety. Clearly he is an appointee of the society and not of the
municipality. The power of the mayor, to he exercised in connection with
his appointment, is not that of appointment itself, but that of confirmation.
Now, the tenure of office of such an agent is not prescribed by any provision
of law. TUpon elementary principles, then, such agent holds his office at
the pleasure of the appointing authority. * * * From what has been
said it follows, of course, that the humane officer is not an officer of the munici-
pal corporation.”’

Although the foregoing refers to a humane society agent appointed for a municipal
corporation, the same may be said of a humane society agent appointed by a society
existing outside of a city or village. In other words, an agent appointed by such a
society, whose appointment is approved by the probate judge of the county, is not
an officer of such county.

The syllabus of an opinion which appears in the Annual Report of the Attorney
General for 1914, Vol. I, at page 503, reads:

“In order to discharge a humane agent united action of the humane
society and of the probate judge is necessary. The humane agent being
in the employ of the humane society, a corporation, is not within the civil
service.”



2196 OPINIONS

7

In the opinion it was said as follows:

“The humane agent is in the employ of the humane society, a corporation.
He is engaged in a public duty and for performing this duty, the county or
municipality is authorized to pay him a compensation. He is not, in my
opinion in the service of the state, the county, or of the city, within the mean-
ing of section one of the civil service act.”

Inasmuch as a humane agent is not an officer of the county, I know of no rule
or principle of law to prevent a humane society from supplementing the amount the
county commissioners appropriate as salary to such agent, in accordance with Sec-
tion 10072, General Code, with such additional salary as it may deem proper. Such
agents, although engaged in public or quasi-public duties, are nevertheless agents in
the employ of the humane society, a corporation.

Answering your question specifically, I am of the opinion that when, in accord-
ance with the provisions of Section 10072, General Code, a board of county com-
missioners has appropriated money to be paid to a humane society agent, such humane
society is not thereby precluded from paying such agent an amount as salary in addi-
tion to such amount appropriated by such commissioners.

' Respectfully,
Epwarp C. TURNER,
Attorney General.

2631.

APPROVAL, NOTES OF THE VILLAGE OF PARMA, CUYAHOGA COUNTY
—8137,067.00.

Corumsus, Onio, September 27, 1928,

Retirement Board, State T'eachers Retirement System, Columbus, Ohio.

2632.

COUNTY COMMISSIONERS—WIDENING OF STATE ROAD OVER 18
FEET—CO-OPERATION WITH DIRECTOR OF HIGHWAYS—PERCENT-
AGE OF COST—ASSESSMENT DISCUSSED.

SYLLABUS:

1. A proposal to cooperaie with the state in the widening of a stale road over eighteer
Jeet may be made by the county commissioners upon a certain percentage of the cost of such
excess pavement or such proposal may agree lo pay a lump sum toward such excess cost,
provided that the amount thereof does not exceed the amount which the county is authorized
to contribule toward such improvement.



