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Since no authority exists for the expenditure of money for poor relief 
by a township for an indigent whose legal settlement is in another township 
of the county, it would seem that no obligation would exist upon the township 
of legal settlement to reimburse such expense if so made. This conclusion is 
strengthened by a consideration of section 3480-1, General Code, which speci­
fically provides for the method to be followed for the recovery of the expenses 
of medical services rendered by a township or city to an indigent whose legal 
settlement is in another township or city located in the county. If the legis­
lature had intended that expenses for poor relief be so recovered, it would 
have so provided. 

In view of the foregoing and in specific answer to your inquiry, I am of 
the opinion that the cost of temporary or partial relief furnished by the trus­
tees of a township to an indigent resident of the county may not be recovered 
from the township or city of legal settlement of such indigent. 

4779. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

BUDGET COMMISSION-MAY NOT .MODIFY AUTHORIZED LEVY 
OUTSIDE FIFTEEN MILL LIMITATION TO MEET BONDS PAY­
ABLE BY LEVIES OUTSIDE SUCH LIMITATION. 

SYLLABUS: 

The budget commtszon of a county has no authorit,y to modif.v a properly 
authorized lez•y outside of the fifteen mill limitation to meet the interest and prin­
cipal requirements of bond,s payable by le·uies outside the fifteen mill limitation, 
"When the amount of such levy is auymented on "ccount of previous tax delinquen­
Cies. 

CoLUMBUs, OHIO, December 2, 1932. 

HoN. ]AMES M. AuNGST, Prosecuting Attorney, Canton, Ohio. 

DEAR SIR:-This is to acknowledge your request for my opmwn upon the 
question of whether or not the budget commission of your county shall ap­
prove an item in the annual tax budget for a tax levy to meet the interest and 
principal requirements of bonds which were properly authorized at the time 
of their issuance to be paid by a levy outside of the fifteen mill limitation, not­
withstanding the fact that the amount of this item is materially augmented 
on account of tax delinquencies in the year 1931 and the first half of 1932. 

Section 11, Article XII of the Constitution provides as follows: 

"No bonded indebtedness of the state, or any political subdivision 
thereof, shall be, incurred or renewed, unless, in the legislation under 
which such indebtedness is incurred or renewed, provision is made 
for levying and collecting annually by taxation an amount sufficient 
to pay the interest on said bonds, and to provide a sinking fund for their 
final redemption at maturity." 
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I assume that at the time the bonded indebtedness in question was in­
curred provision was properly made for levying and collecting annually by 
taxation an amount sufficient to meet the principal and interest requirements 
of the bonds outside of the fifteen mill limitation. Obviously, the status of the 
levy to meet the principal and interest requirements of the given issue of 
bonds with respect to the fifteen mill limitation is determined at the time the 
bonds arc authorized and the indebtedness incurred. There is no authority 
whereby bonds payable by a levy outside of the fifteen mill limitation may be 
paid by a levy inside the fifteen mill limitation and, of cours~. the converse is 
true. Your question, accordingly, resolves itself into a determination of 
whether or not a given levy for a debt charge may be reduced below the 
amount sufficient for such charge because of previous tax delinquencies. A 
statement of the question impels the answer. Section II, Article XII of the 
Constitution, supra, in clear, unambiguous language, refers to levying and 
collecting annually "an amount sufficient to pay the interest on said bonds, 
and to provide a sinking fund for their final redemption at maturity." 

The Supreme Court has, on numerous occasions, considered the constitu­
tional provision hereinabove cited and recognized that the amount sufficient 
to pay the interest and principal of an issue of bonds may vary from year to 
year, but expressly stated that notwithstanding that fact, the duty to levy 
whatever amount is sufficient, is mandatory. In speaking of the amount that 
must be levied from year to year, the Supreme Court in Link vs. Karb, ~Mayor, 89 
0. S. 326, 339, 340, said: 

"That amount may be determined from year to year, and levied 
annually, for that is the command of the amendment itself; but having 
declared at the time of the issue of s.uch bonds that a levy shall be 
made in an amount sufficient, there then remains for the taxing 
officials the mere matter of calculation as to the amount. The levy 
must be made at all events in pursuance to the original provisions 
therefor, and subsequent taxing authorities must make such annual 
levy, regardless of what exigencies may arise in the future." 

A question arises which is· perhaps more difficult when the levy to meet 
the interest and principal requirements of bonds is within the fifteen .mill 
limitation, and because of delinquencies or shrinkage in the tax duplicate, 
the amount required in a given year may seriously curtail the subdivision in 
carrying on its normal governmental activities. Even under such circum­
stances, the Supreme Court has held that an amount sufficient to pay the 
interest and principal of bonds must nevertheless be levied in full in prefer­
ence to any other item. Rabe vs. Board of Educatio1i, 88 0. S. 403, State, ex 
rei. vs. Zangerle, 94 0. S. 447. 

] n view of the foregoing, it follows that a levy outside the fifteen mill 
limitation sufficient in amount to meet the interest and principal requirements 
of bonds which are payable by a levy outside of such limitation, is properly 
authorized, notwithstanding the fact that it may be augmented in amount 
on account of previous tax delinquencies. Under these circumstances, the 
budget commission is without authority to modify such a levy, Section 5625-23, 
General Code, providing that all levies outside of the fifteen mill limitation 
which are properly authorized shall be approved by the budget commission 
without modification. 

Specifically answering your question, it IS my opinion that the budget 
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commission of a county has no authority to modify a properly authorized levy 
outside of the fifteen mill limitation to meet the interest and princi1;al require­
ments of bonds payable by levies outside the fifteen mill limitation, when the 
amount of such levy is augmented on account of previous tax delinquencies. 

Respectfully, 
GILBERT DETTMAN, 

A /Iamey General. 

4780. 

APPROVAL, BONDS OF NORTON TOWNSHIP RURAL SCHOOL DIS­
. TRICT, SU~U1IT COUNTY, OHIO- $1,800.00. 

CoLUMBus, OHIO, December 3, 1932. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Colitmbus, Ohio. 

4781. 

COUNTY TREASURER-LTABLE WITH I-ITS SURETIES FOR FUNDS RE­
CEIVED IN HTS OFFICIAL CAPACITY AND FOR DIVERSION OF 
TAX FUNDS TO COVER SHORTAGE OF PREVIOUS TREASUlmR­
JUDGMENT :\fAY BE SECURED AGAINST EACH TimASURER BUT 
RECOVE]{Y LTMITED TO ACTUAL LOSS. 

SVLLABUS: 
1. A county treasurer and his snreties are liable for the fayment accordiuq 

to law of all funds recei7'ed by him, in his offfcial capacity, as evidenced by his 
''cash stubs" other than those representing the payment of taxes by checks ""'hich 
lza·ve been dishonored upo11 {rq>cntment 1mless it is clearly show11 that the amount 
of money stated in such receipt to have been recei-;;ed by him is erroneons. 

2. Wizen a shortage of funds occurs during the term of a county treasurer 
n•hetlzer by reason of defalcation or otherwise and a subsequent county treasurer 
applies funds coming into his possession in payment of other tax item.~ for the 
purpose of extunging such shortage such misai~Pliratioll of the Ia.< funds by the 
subsequent treasurer is tmztamowzt to a 1 a}•me1zt of funds comi11g into his po.Qres­
sion otherwise than in the mnoul!t required by law, a11d renders such treasurer and 
his suret:"es liable for the e11tire amount of the shortage in his accounts caused 
by such di·ver,rion of funds. 

3. TV/zen a count}! treasurer has diz,erted funds coming i11to his possession as 
treasurer and such di~·ersion is paid b}! a subsequent county treasurer by the appli­
cation of tax funds receic•ed during a subsequent term and a third county trea1mrer 
similarity expunges the shortar;e in the accounts of the second county treasurer 
each of such count)' treasurers has failed to pay out the moneys cominr; into his 
possession ill the manner prD<·ided b.'\' /a;:,•, Siuce the liahilitv of each of such 


