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Code defining the subjects of taxation. That section defined personal property 
as including various enumerated types of property. The specific question in the 
case was as to the taxability of a form of property not therein specifically de­
scribed. In holding this particular form of property taxable, the Supreme Court 
on page 263 says: 

"Section 5325, General Code, does not exclude any property or thing 
from the term personal property but out of abundant caution provides 
that the term shall include the things named. It cannot be construed as 
if it read the term shall only include. 

As pointed out in Ohio Electric Ry. Co. v. Village of Ottawa, 85 
Ohio St., 229, 236, the maxim expressio ttnius exclusio alterius, is to be 
applied only as an aid to discover intention, and not to defeat clear in­
tention." 

The view which I here express is also in accord with my Opinion No. 600, 
found in Opinions of the Attorney General for 1929, page 925, wherein, in con­
struing a somewhat similar statute, I reached the conclusion that a soldier in the 
regular army of the United States, who had not served at any time when there 
was a state of war, was entitled to admission to the Ohio Soldiers' and Sailors' 
Home. 

Accordingly, by way of specific answer to your inquiry, I am of the opinion 
that the provisions of section 2930 et seq. of the General Code, extend the relief 
therein provided to all indigent soldiers, sailors and marines and their indigent 
parents, wives, widows and minor children, including widows of soldiers, sailors 
and marines who have remarried but again have become indigent widows, irrespec­
tive of the fact that such soldiers, sailors and marines may not have any war 
serv1ce. 
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Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

DEPENDENT CHILDREN-CARED FOR BY FRIENDS WHEN PARENTS 
INDIGENT-NO PROCEEDINGS TAKEN UNDER POOR LAWS­
COUNTY COMMISSIONERS MAY NOT MAKE ALLOWANCE FOR 
SUCH SUPPORT AFTER SERVICE RENDERED. 

SYLLABUS: 
Where children have a legal settlement in a township and are taken and cared 

for by friends, without any proceedings taken under the poor laws, the county 
commissioners may not properly, after the service has been rendered, make an 
allowance for such support. 

CoLUMBUS, Omo, February 24, 1931. 

HoN. JoHN K. SAWYERS, JR., Prosecuting Attorney, Woodsfield, Ohio. 
DEAR SrR :-Your recent communication reads: 

"I have a rather small matter, but one that is rather other than ordin­
ary, on which I desire your opinion. 

Some three months ago the Juvenile Court sentenced a man to the 
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county jail for the period of some six months. At the time that he was 
arrested and sentenced to jail his family was living in Vv'ashington County, 
where they had been temporarily for some months. As soon as he was 
confined, the family became in distressed circumstances and the mother 
and the wife went to stay with her father and mother in \oVashington 
County but the children were taken care of by other residents in Monroe 
County. These residents are in poor circumstances and were put to a con·­
siderable expense in taking care of some four or five small children for 
between two and three months. 

Inasmuch as the residence of the mother of the children was not in 
\oVashington County, her application for aid and the mother's pension was 
turned down by the Washington County officials. Not until recently 
did the mother get with the children in this county and make application 
for a mother's pension, which was promptly granted. For the some two 
or three months care of the children in question a bill has been filed with 
the County Commissioners for the temporary aid given these distressed 
children during the interim when there seemed to be no one to turn to 
for aid. I believe that the County Commissioners are incline.d to pay the 
bill presented if they can legally do so. 

I would fike to have your opinion as to whether or not a bill of this 
type may be legally paid by the County Commissioners." 
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By reason of the proviSIOns of Section 3479, General Code, it would seem 
that the children you mention would continue to have a legal settlement in the 
township in which they were living untiJ they acquire one elsewhere. 

Under Section 3476, General Code, and its related sections, outside relief is 
required to be given by the township or city to those having a legal settlement 
therein, with certain exceptions mentioned therein. 

Sections 3480 and 3481, General Code, set forth the method of procedure 
which is the basis of the granting of poor relief. The section last mentioned. 
provides that no relief shall be given to a person without the visitation and in­
vestigation required in that section. It follows that no bill may be legally incurred 
under the circumstances you mention in favor of the persons voluntarily support­
ing the children. Such relief should be granted by the township after following 
the steps outlined by the statute. 

While all will appreciate that it would be desirable to aid those who have 
befriended the children, it must be kept in mind that payments may not be made 
from the public treasuries except in pursuance of law. 

In specific answer to your inquiry, therefore, it is my opinion that where 
chidren have a legal settlement in a township and are taken and cared for by 
friends, without any proceedings taken under the poor laws, the county commis­
sioners may not properly, after the service has been rendered, make an allowance 
for such support. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 


