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OPINION NO. 65-127 

Syllabus: 

A county court judge is not entitled to compensation for 
the appointment of a trustee under Section 2329.70 of the Ohio 
Revised Code. Opinion No. 2375, Opinions of the Attorney Gen­
eral for 1958, page 440, is no longer applicable under the 
current statute. 

To: John D. Sears, Jr., Crawford County Pros. Atty., Bucyrus, Ohio 
By: William B. Saxbe, Attorney General, July 13, 1965 

I have before me your request for my opinion which reads 
as follows: 

"I have been requested to obtain your 
opinion to the following question: 

"Under Section 2329,70 of the Revised 
Code before it·was revised in October, 1961, 
the Justice of the Pease (sic) was entitled, 
in a proceedings (sic) for the appointment of 
a trustee under said section, to receive as 
full compensation for his services 2 per cent 
of the total amount of the debtor's payments 
on claims as provided by said section. Under 
Section 2329. 70 as am·ended, the effective date 
being October 5, 1961, there is no mention that 
the Judge of the County Court or Judge of a 
Municipal Court shall receive this 2 per cent 
of the debtor's payments. 
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"I respectfully request your opinion as 
to whether or not the County Judge is entitled 
to 2 per cent of the total amount of the debt­
or's payments the same as was allowed a Justice 
of the Peace prior to the amending of Section 
2329.70 of the Revised Code." 

Section 11728-1, General Code, effective June 30, 1933, 
provided in part for the compensation of a justice of the 
peace when appointing a trustee for a debtor, 115 Ohio Laws, 
at page 433. The pertinent part of that section read as 
follows: 

"***If applications for a trustee be 
made to a justice of the peace, such justice 
may receive as full compensation for his serv­
ices as justice of the peace therein, two per 
cent of the total amount of the debtor's pay­
ment on claims** * 11 

Section 11728-1, General Code, became Section 2329.70, Re­
vised Code, in the code revision of 1953, without alt8ration 
of the above-quoted language until 1957. Section 2329.70, 
Revised Code, was amended effective September 17, 1957, sub­
stituting the words "judge of a county court" and "county 
court judge" for the words "justice of the peace," 127 Ohio 
Laws, at page 1091. This section then read in part as follows: 

"***If application for a trustee is 
made to a judge of a county court, such judge 
may receive as full compensation for his serv­
ices as judge of a county court therein, two 
per cent of the total amount of the debtor's 
payment on claims as provided in this section 
* * *" 
This section, as amended effective September 17, 1957, 

and the provisions of Chapter 1907, Revised Code, concerning 
compensation for county court judges, were the subject of 
Opinion No. 2375, Opinions of the Attorney General for 1958, 
page 440. In Opinion No. 2375, supra, I stated that the special 
provision for compensation in Section 2329.70, Revised Code, 
effective September 17, 1957, was not repealed by any of the 
general provisions of the statutes set out in Chapter 1907, 
Revised Code, relative to compensation of the county court 
j.ldges. 

Section 2329.70, Revised Code, was again amended effec­
tive October 5, 1961, 129 Ohio Laws, page 554, and that sec­
tion now reads in part as follows: 

11 * * * If application for a trustee is 
made to a judge of a county court, such judge 
may appoint any suitable person to act as 
trustee** * 11 

The obvious deletion of the words relating to the compensation 
of county court judges under this last amendment clearly indi­
cates the legislative intent to eliminate these fees. From 

· this it follows that Opinion N.o. 2375, sul?ra_, which dealt with 
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Section 2329.70, Revised Code, as it existed prior to October 
5, 1961, is not applicable under the current statute. 

Accordingly, it is my opinion and you are advised that a 
county court Judge is not entitled to compensation for the 
appointment---Of a trustee under Section 2329.70 of the Revised 
Code. 




