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public building erected by a township and a village jointly. Section 3397, General Code, 
makes provision for the management and control of a town hall owned by a township. 
Said section provides: 

"After such affirmative vote, the trustees may make all needful con­
tracts for the purchase of a site, and the erection or the improYement or en­
largement of a town hall. They shall have control of any town hall belong­
ing to the towmhip, and from time to time, may lease so much thereof as may 
not be needed for townohip purpofes, by the year or for shorter periods, to 
private persons, or for lectures or exhibitions, in all cases having the rent paid 
in advance or fully secured. The rents received may be used for the repair or 
improvement of the hall so far as needed, and the balance for general township 
purposes." 

While there is no specific statutory provision for the management and control of a 
town hall or public building erected by a township and a village jointly, in my opinion 
Section 3397, supra, contains sufficient authority for vesting such management and 
control in the township trustees, so far as the township is concerned. 

While there is no specific provision as to what officer, board or other body shall 
represent the village in the management and control of a joint town hall, your attention 
is directed to Section 4240, General Code, which provides: 

''The council shall have the management an:! control of the finances and 
property of the corporation, except as may be otherwise provided, and have 
such other powers and perform such other duties as may be conferred by law." 

In view of the foregoing and in specific answer to your question, it is my opinion 
that the control, management and duty of maintenance of a town hall or public build­
ing erected by a township and a village jointly are vested in the board of township 
trustees and in the council of the village. 

The above conclusion is in accord with the conclusions reached by one of my 
predecessors in an opinion found in the Annual Report of the Attorney General for 
1912, Vol. 2, p. 1361, the syllabus of which reads as follows: 

"The control of a hall built jointly by the township trustees and a vil­
lage, is in the hands of these joint parties and when a majority of both bodies 
so agree, the village may rent a room in said hall for jail purposes." 

2444. 

, Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

TUITION-PAYMENT OF-NON-RESIDENT HIGH SCHOOL PUPIL-NO­
TICE TO DISTRICT BOARD OF EDUCATION. 

SYLLABUS: 
1. A child eligible to admission to a high school, who resides in a school district 

which does not maintain a high school and which does not contract with another board of 
education which maintains a high school in the same civil town8hip or in an adjoining 
township and three miles from where the child lives for the schooling of said child, may 
select the high school to be attended and the board of education of the district in which the 
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child lives is liable for the tuition of such child in the high school which the child selects, 
provided of course proper notice is given in accordance with Section 7750', ·General Code. 

2. The amount of tuition with whicli a board of education is chargeable, when liable 
therefor at all, by reason of resident high school pupils attending high schools outside the 
district, is that fixed by the terms of Section 7747 of the General Code, 1mles such pupils 
are assigned to a high school four miles or less from their residence or to a high school more 
than four miles from their residence and transportation furnished thereto, in which event 
the amount of tuition with which the board is chargeable, in a school other than the one 
to which the pupils are assigned, should be based on the cost of tuition incident to attend­
ance at the school to which they have been assigned, as provided by Section 7764, General 
Code. 

CoLUMBus, OHio, August 16, 1928. 

RoN. H. B. CuLBERTSON, Prosecuting Attorney, Ashland, Ohio. 

DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your communication as follows: 

"A Board of Education in this County has two pupils of high school 
age living in a district in which there is no high school. There is a high 
school at Lakeville in Holmes County, four miles from the residence of these 
children, one at Loudonville, seven and one-half miles, and one in Wooster, 
thirteen miles. The one at Wooster is in another county. The Board 
would prefer sending these childreJ?. to Loudonville in our own County and 
at a cheaper tuition. They are being sent to Wooster, Ohio, by their parents, 
in disregard to the request of the Board. 

Can the Board be made to pay the full tuition at Wooster, or need they 
pay only the amount that they would have to pay at Loudonville, is the 
question that I would like to have answered." 

Sections 7747, 7750 and 7764, General Code, provide as follows: 

Section 7747. "The tuition of pupils who are eligible for admission 
to high school and who reside in districts in which no high school is main­
tained, shall be paid by the board of education of the school district in which 
they have legal school residence, such tuition to be computed by the school 
month. An attendance any part of the school month shall create a liability 
for the entire school month, unless the annual session is terminated before 
the end of a full school month. No more shall be charged per capita than 
the amount ascertained by dividing the total expenses of conducting the 
high school attended, exclusive of permanent improvements and repair 
said total expenses to include interest charges not exceeding five per cent per 
annum and depreciation charges not exceeding five per cent per annum, 
based upon the actual value of all property used in conducting such high 
school, by the net annual enrollment in the high school. 

In computing such total expenses of conducting such high school the 
amount of the state school levy retained in the county apportioned to such 
district on account of teachers and other persons employed in such high 
school, the amount of said common school fund apportioned thereto on 
account of transportation of high school pupils and the amount of such funds 
apportioned thereto on account of aggregate days of attendance of high 
school pupils shall be deducted from the gross expenses of conducting such 
school. 

The district superintendent shall certify to the county superintendent 
each year the names :>f all pupils in his supervision district who have com­
pleted the elementary school work and are eligible f~r admission to high 
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school. The county superintendent shall thereupon issue to each pupil 
so certified a certificate of promotion which shall entitle the holder to ad­
mission to any high school. Such certificate shall be furnished by the super­
intendent of public instruction." 

Section 7750. "A board of education not having a high school may 
enter into an agreement with one or more boards of education maintaining 
such school for the schooling of all its high school pupils. ·when such agree­
ment is made the board making it shall be exempt from the payment of 
tuition at other high schools of pupils living within three miles of the school 
designated in the agreement, if the school or schools selected by the board 
are located in the same civil township, as that of the board making it, or 
some adjoining township. In case no such agreement is entered into, the 
school to be attended can be selected by the pupil holding a diploma, if due 
notice in writing is given to the clerk of the board of education of the name 
of the school to be attended and the date the attendance is to begin, such 
notice to be filed not less than five days previous to the beginning of at­
tendance." 

Section 7764. "The child in his attendance at school shall be subject to 
assignment by the principal of the public school or superintendent of schools 
as the case may be, to the class in elementary school, high school or other 
school, suited to his age and state of advancement and vocational interest, 
within the school district; or, if the schooling is not available within the 
district, without the school district, provided the child's tuition is paid and 
provided further that transportation is furnished in the case he lives more 
than two miles from the school, if elementary, or four miles from the school, 
if a high school or other school. The transportation of high school pupils 
under this section shall be in accordance with the provisions of 7749-1. The 
board of education of the district in which the child lives shall have power 
to furnish such transportation. Provided, however, that when a high school 
pupil shall attend a high school other than that to which such pupil has 
been assigned, the transportation and tuition shall be based on the cost of 
the transportation and tuition incident to attendance at the school to which 
they shall have been assigned." 

I take from your statement that there is no high school in the same township in 
which the board of education about which you speak functions or in an adjoining 
township thereto and within three miles of the residence of the two pupils who attend 
high school at Wooster. It clearly follows from the terms of Section 7750, supra, 
that no contract could. be entered into by this board with another board of education 
for the schooling of its high school pupils so as to exonerate it from the payment of 
tuition for these two pupils in any high school they may have selected. 

The only question is whether the amount of tuition which the board is required 
to pay should be computed in accordance with the method set out in Section 7747, 
General Code, or whether that amou"nt is governed by the terms of Section 7764, 
General Code, wherein it is provided that the amount of tuition which a board of ed­
ucation shall pay for pupils who attend a high school other than the one to which they 
have been assigned shall be based on the tuition incident to attendance at the high 
school to which they have been assigned. 

The only authority for the assigning of high school pupils to a high school outside 
the district in which they reside is that contained in Section 7764, supra, and that 
authority, it will be observed, extends only to cases where the school to which the 
pupils are assigned is four miles or less from the pupils' residence and cases where the 
assignment is made to a school more than four miles from the residence of the pupils 
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and transportation furnished thereto. I assume no offer was made to transport the 
pupils to Loudonville High School, hence no assignment of these pupils to Loudon­
ville School would be effectual even though it had been formally made. 

If the Lakeville school is four miles or less from the residence of these pupils, or 
if more than four miles from such residence and transportation be furnished thereto 
an effectual assignment of these pupils to Lakeville might be made, and if they there­
after choose to attend some school other than Lakeville the amount of tuition for 
such attendance chargeable to the local board would be based on the tuition incident 
to their attendance at Lakeville. 

I am of the opi,nion that the board about which you inquire is liable for the tu­
ition of the pupils in question to the Wooster Board of Education, the amount of which 
tuition should be computed by the method set out in Section 7747, General Code, 
provided of course due notice in writing was given to the clerk of the board of educa­
tion of the name of the school to be attended and the date when such attendance was 
to begin in accordance with the terms of Section 7750, General Code. 

2445. 

Respectfully, 
Enw ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

BANKRUPTCY-PRIORITY OF PERSONAL PROPERTY TAX OVER 
CLAIMS OF GENERAL CREDITORS-SECTION 104, TITLE II, U. S. 
CODE, DISCUSSED. 

SYLL,4_bUS: 
Under the prouisions of Section 104 of Title I I of the U. S. Code, personal property 

tax owing by a bankrupt has priority over the claims of the general creditors and is paid 
in full in advanr.e of the payment of dizidends to cri!ditors. 

CoLUMBUS, Oaw, August 16, 1928. 

HoN. HEN.RY W. HARTER, .JR., Prosecuting Atto1·ney, Canton, Ohio. 

DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your recent communication which 
reads: 

"I would appreciate an opinion from your office with reference to the 
priority of personal property taxes. Take for example a case in bankruptcy 
where there is a large number of preferred claims and a large number of gen­
eral creditors. Does the personal property tax come ahead of general cred­
itors or are they paid pro rata with the claims of general creditors? 

We seem to have authority pointing both ways in this case and would 
appreciate your opinion." 

The answer to your question involves the consideration of the sections of the 
United States Code relating to bankruptcy. Title II of said Code provides for the 
procedure in bankruptcy. Section 102 of said title provides for the payment by the 
trustee of the actual and necessary expenses incurred by the officers in the admin­
istration of the estate. Section 103 of said title provides what debts may be proved 
and allowed against the bankrupt. Section 104 provides which claims shall have 
priorit.y and reads in part a~ follows: 


