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COUNTY COl\OHSSIONERS-AUTHORIZED TO PROVIDE QUARTERS 
FOR LOCAL FEDERAL RE-EMPLOYl\1ENT OFFICE-EXPENSES OF 
EQUIPMENT AND E::\IPLOYES INCLUDED. 

SYLLABUS: 
1. By virtue of House Bill No. 108, enacted by the 90th Ge1teral Assembly in 

its second special session, the county commissioners have authority to expend county 
funds i11 the providing of quarters for a local Federal Re-employment Office and in 
eqnipping such quarters with telephone and other necessary and incidental equip­
ment if money is appropriated by the county commissioners for such purpose. 

2. By virtue of House Bill No. 108, enacted by the 90th General Assembly in 
its second special session, the county commissioners have authority to expend count}' 
fwzds for the payment of the traveling expenses of a county employe in t"ellderin_q 
service to the local Federal Re-employment Office if money is appropriated by the 
county commissioners for such purpose. 

CoLuMnus, OHio, May 29, 1934. 

Bureau of Inspection and Supervision of Pnb!ic 0 ffices, Columbus, 0 hio. 
GENTLEMEN :-1 am in receipt of your communication which reads as follows: 

"You are respectfully requested to render this department your 
written opinion upon the following: 

Referring to your opinion No. 1950, dated December 4, 1933, rela­
tive to the construction of House Bill No. 705, enacted by the 90th 
General Assembly, you hold that a board of county commissioners 
has no authority to employ assistant county clerks for the sole pur­
pose of assisting the Federal agencies, such as the National Re­
employment Service, and pay for such services out of county funds; 
that, however, under House Bill No. 705, the Governor or any commis­
sion to which the Governor might delegate any functions or powers 
under this act, might call upon any county employes for aid in carrying 
out his or its functions under this act. 

QUESTION 1: May the county commissioners legally expend 
county funds in providing quarters for the local Re-employment 
agents in the county, and expend county funds in equipping such quarters 
with telephone and other equipment? 

QUESTION 2: May the county commissioners expend county 
funds in payment of traveling expenses of an employee of the county 
when such employee is rendering services to the local Re-employment 
agent?" 

Since the rendition of my Opinion No. 1950 on December 4, 1933, now 
found in Opinions of the Attorney General for 1933, Vol. III, page 1851, the 
General Assembly in it3 second special session passed as an emergency meas­
ure, House Bill No. 108, for the purpose of authorizing counties and munici­
palities to co-operate with the federal government in the operation and main­
tenance of the national Re-employment service. Section 1 of this act pro­
vides: 



800 OPINIONS 

"The board of county commissioners of any county or the council 
or other legislative body of any municipality shall have authority to ap­
propriate moneys for the purpose of co-operating with the government 
of the United States in the operation and maintenance of a national re­
employment service. Any moneys previously expended by any county 
or municipality for such purpose shall be deemed valid obligations of 
that county or municipality. 

Your first question is: 

"May the county commissioners legally expend county funds in 
providing quarters for the local Re-employment agents in the county, 
and expend county funds in equipping such quarters with telephone 
and other equipment?" 

In answer to your first question, it is my optmon that section 1 of House 
Bill No. 108, quoted supra, is comprehensive enough to authorize expendi­
tures for providing quarters for the local Re-employment agent and in equip­
ping such quarters with telephone and other necessary equipment if money 
is appropriated for such purpose, inasmuch as such appropriation and expendi­
tures therefrom for that purpose would clearly be "for the purpose of co­
operating with the government of the United States in the operation and 
maintenance of a national re-employment service." 

Your second question is: 

"lvfay the county commissioners expend county funds in payment" 
of traveling expenses of an employe of the county when such employe 
is rendering services to the local Re-employment agent?" 

In my opinion the same answer and reasoning given above to your first 
question is applicable and dispositive of your second interrogatory. 

Specifically answering your questions, it is my opinion that: 
1. By virtue of House Bill No. 108, enacted by the 90th General Assem­

bly, in its second special session, the county commissioners have authority 
to expend county funds in the providing of quarters for a local Federal Re­
employment Office and in equipping such quarters with telephone and other 
necessary and incidental equipment if money is appropriated by the county 
commissioners for such purpose. 

2. By virtue of House Bill No. 108, enacted by the 90th General Assembly 
in its second special session, the county commissioners have authority to 
expend county funds for the payment of the traveling expenses of a county 
employe in rendering service to the local Federal Re-employment Office if 
money is appropriated by the county commissioners for such purpose. 

Respectfully, 
Jm.N vv. BRrcKER, 

Attorney Gmeral. 


