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a one and one-half inch pipe into the level of the Miami and Erie Canal nex.
above Lock No. 23, for a term of five years from the date named in the lease,
to take from the canal at this level, water for the purpose of supplying a steam
boiler to be used by said city in the operation of its waterworks.

Upon examination of this lease I find that the same has been properly executed
by the Superintendent of Public Works and by the City of Delphos, by the hands
of its Mayor and Director of Public Service, pursuant to the authority of an
ordinance of said city.

Upon examination of the terms and provisions of this lease, and of the con-
ditions and restrictions therein contained, I find that the same are in conformity
with the statutory provisions relating to the execution of leases of this kind.

I am accordingly approving this lease as to legality and form, as is evidenced
by my approval endorsed on this lease and upon the duplicate and triplicate copies
thereof, all of which are herewith returned.

Respectfully,
GiLBERT BETTMAN,
Attorney General.

4431,

APPROVAL, NOTES OF JOHNSVILLE-NEW LEBANON RURAL SCHOOL
DISTRICT, MONTGOMERY COUNTY, OHIO—$3,000.00.

Corumaus, OnI0, June 17, 1932

Retirement Board, State Teachens Retirement System, Columbus, Ohio.

4432.

COUNTY CENTRAL COMMITTEE—MAY NOT SELECT A NON-ELECTED
MEMBER AS CHAIRMAN.

SYLLABUS:

An elected county central commitliee may not legally select as ils chairman
a person not an elected member thereof.

CoLumsus, Onio, June 18, 1932

Hon. Forrest E. Evy, Prosecuting Attorney, Batavia, Ohio.
DEeARr Sir:—Your letter of recent date is as follows:

“The following question has been submitted to me by the Democratic
Central Committee of Clermont County, Ohio-

‘May an elected central committee of a political party legally select
as chairman of their committece a man not an elected member of the.r
committee ?’ ”
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Section 4785-63, General Code, contains authority for the election of county
central committees in the following language:

“The controlling committees of each political party or organization
shall be a state central committee, consisting of two members, one a
. man and one a woman, from each congressional district in the state;
a county central committee, consisting of one member from each elec-
tion precinct in the county, or of one member from each ward in each
city and from each township.in the county, as the out-going committee
may determine; and such district, city, township, or other committees
as the rules of the party shall provide. All the members of such com-
mittees shall be members of the party and shall be elected by direct
vote at the primary held in the even numbered years.
x * * * * * * x * * * *

Section 4785-64, relating to “Organization of Committees”, provides as follows:

“The members-elect of each such party central committee shall meet
within fifteen days following the primary election at a suitable place
and time to be designated by the retiring chairman of the respective
committees. Notice of such meetings, giving the place and time, shall
be sent to each member-clect by the retiring secretary of the central
committee by mail and a copy of the notice shall be posted in the office
of the secretary of state or board of clections, as the case may be, at
least five days prior to any such meeting. The meeting shall be called
to order by the retiring chairman or secretary, if there be such. If there
is no such officer, or if such officer is absent, then by a member of such
committee designated by the secretary of state in the case of state com-
mittees; and by a member of the board of elections of the same political
party, designated by the board, in the case of county committees. A
temporary chairman and secretary shall be chosen and the committee
shall proceed to organize by the election of a chairman, vice-chairman,
treasurer, secretary and such other officers as the rules shall provide.”

While the statute does not expressly provide that a county central committee
shall elect a chairman from its own membership, it is pertinent to note that the
legislature has provided that the committee shall “organize” by the election of a
chairman. The word “organize” is defined by Webster’'s New International Dic-
tionary as “to make one’s self systematized or constituted into a whole or inter-
dependent parts.” I think the legislature used the word in a reflexive sense, that
is to say, it is provided that the committee shall organize itself by the election of
one of its members as chairman. This provision for the election of the commit-
tee’s own presiding officer is declarative of a well-established rule of parliamentary
law. This rule is set forth by the Supreme Court of Minnesota in the case of
State, ex rel. Childs, Attorney General vs. Kiichli, 54 N. ' W. 1069, 1070, as follows:

“From the earliest history of legislative bodies it has been a rule
of parliamentary law that a legislative body has the power to choose its
own presiding officer from its own members.”

This construction of the language of Section 4785-64 here under consideration
is in accordance with the long continued administrative interpretation of the statute.
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Pr.or to the enactment of the Election Laws of the State of Ohio by the 88th
General Assembly, this language was contained in Section 4961, General Code,
which provided as follows:

“Within fifteen days after their sclection all such state and county
central committees shall meet and organize by the election of a chairman
and secretary, and shall elect an executive committee.”

Administrative interpretation of a law, when long continued, may not be dis-
regarded and set aside unless judicial construction makes it imperative so to do.
Industrial Commission vs. Brown, 92 O. S. 309, 311; State, ex rel. vs. Brown, 121
O. S. 73, 76. 1In the earlier case of State, ex rel. vs. Graves, 89 O. S. 24, involv-
ing the powers of a county central committee when no executive committee has
been seclected, the Supreme Court similarly followed long established adminis-
trative practice in interpreting the law pertaining to county central committees.

In view of the foregoing and in specific answer to your question, it is my
opinion that an eclected county central committee may not legally sclect as its
chairman a person not an clected member thereof.

Respectfully,
GiLBERT BETTMAN,
Attorney General.

4433.

APPROVAL, NOTES OF ASHLEY VILLAGE SCHOOL DISTRICT, DELA-
WARE COUNTY, OHTO—$3,000.00.

CoLumerus, Omnio, June 18, 1932,

Retirement Bvoard, State Teachens Retirenient Sysiem, Columbus, Ohio.

1434.

EMERGENCY RELIEF FUNDS—AMENDED SENATE BILL NO. 4~HOW
SUCH FUNDS MAY BE USED.

SYLLABUS: .

1. Funds collected under the provisions of section 4 of Amended Senate Bill
No. 4, passed March 31, 1932, shall be allocated and paid to all the counties in the
state n accordance with the method outlined in section 5 of said act regardless of
whether or not said counties have issued bonds for poor relief.

2. Moneys so paid to said counties shall be held in trust in a special fund of
the county as provided in section 6 of said act.

3. Money so allocated to a county which is not required for retirement of
roor relief bonds may be used for the poor relicf purposes as provided in sections



