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sidcrcd another claim containing the same item which IS sub­
stantially the same thing." 

Also bearing on this question is the following paragraph which is in 
29 Cyc., 1433: 

"J f the power has by law been given to an office1r to deter­
mine a question of fact, his determination is final, in the absence 
of any controlling provision oi statute, provided he has not 
been guilty of an abuse of discretion. Such a determination 
is * * * binding· upon the successors in office of the officer who 
made it." 

In answer to your questions, as numbered, it is my opinion that: 
1. The board of county commissioners may reject entirely a sheep 

claim allowed by township trustees {meier procedure set forth in Sec­
tions 5840-5847, inclusive, of the General Code, as such power is within 
the discretion given them by law under that statute. 

2. When the county commissioners elect to hear additional evidence 
on claims, notice should be given to the claimant. 

3. \'Vhen the board of county commissioners in proper complianc~ 
with Section 5846, of the General Code, act upon a claim, their decision 
is final, unless the claimant appeals to the Probate Court as provided by 
law. 

4. The board of county commissioners may not 1·escind or reverse 
the action on a claim taken by the prior board of county commissioners 
at another session. 

747. 

Respectfully, 
HERBERT s. lJUFFY, 

Attorney General. 

DELINQUENT lVIUNTCfPAL IMPROVEMENT ASSESSMENT­
FORECLOSURE OF STATUTORY LTE~ ON TWO .LOTS 
0\V~ED BY ONE MAN"·-PHOCEEDS OF SALE OF OXE LOT 
"\fAY HE ASSIGNED TO OTHER LOT FOR DEFICIENCY, 
\-\THE~-ASSESSMENT IS PERSONAL OBUGATION. 
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~~EUTRALIZED BY SECTION 3898, GENERAL CODE­
ASSESSMENT AGAINST LAND. 

SYLLABUS: 
1. Where two lots belonging to the same owner are assessed b:y a 

municipal corporation for local improvement and both become delinquent 
and are subject to sale in a proceeding to foreclose the statutory lien, and 
one lot sells for more than enough to satisfy the lien against it and the 
other sells for less than enough to satisfy the lien against it, the excess in 
the one case can not be applied as a credit on the deficiency in the other 
case. If an unqualified personal judgment could be tak-en against the owner 
for the entire amount of the delinquent assessments, an execution against 
the lot producing the excess would take care of such deficit. Sec. 3897, 
G. C., does provide that the duty to pay an assessment against lands is a 
personal obligation of the owner, but Section 3898, G. C., neutralizes the 
effect of the personal judgment by providing that the owner, (in such case) 
shall not be liable be;•ond his interest in the property assessed so that in its 
final anal;•sis, the personal judgment amounts to no more than the fore­
closure of the lien. 

2. Such assessment is against the land and not against the estates 
therein, and in the case of any estate tail, the treasurer should proceed 
against the donee in tail in possession, who is in other words, a life tenant, 
making the remainder man or tenant in fee a part;•, if he is in being, sell 
the land, satisfy the lien and let the life-tenant and remainder-man de­
termine their rights in the excess in a court of equity. 

CoLUJ\IBcs, OHio, June 17, 1937. 

HoN. PAcL D. MICHEL, Prosecuting Attorney, Marion, Ohio. 
DEAR SIR: I am in receipt of your communication of recent date, 

which reads as follows: 

"Will you please render this office an opmwn on the fol­
lowing? 

1. This case involves quite a considerable sum of money 
but can be best explained as follows: A real estate company 
owns lots A and B. There are $100.00 special assessments on 
lot A, remaining unpaid, and $1000.00 special assessments re­
maining unpaid on lot B. Upon foreclosure of the lien for taxes 
and assessments both lots will probably sell for $500.00 each. 
Obviously there will be an excess of $400.00 over and above the 
taxes and assessments in the case of A and a deficiency in 
the amount of $500.00 in the case of !ot B. The question is, 
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whether the excess of $400.00 in the case of lot A, which would 
ordinarily go to the mortagee, can be applied to satisfy the de­
ficiency of $500.00 in the case of lot B. It is very plain that 
there is no personal liability for taxes, but there is a distinc­
tion between taxes and special assessments. Since the deficiency 
consists of unpaid special assessments, will you please advise us 
as to whether we can collect as set out above? 

2. We have a tract of land upon which there is $1500.00 
due in unpaid taxes. This tract was given by deed of entail­
ment in 1910. The donee in tail is in possession. In an 
action to foreclose the lien for delinquent taxes, can we foreclose 
the entire interest in the land, that is, the interest of the donee in 
tail and the issue of the donee in tail, or are we confined to fore­
closing our lien on the interest of the donee in tail? A further 
question p-resents itself as to whether the County Treasurer is 
such a party as would be entitled to maintain an action under 
G. C. Section 11925 which provides a statutory proceedings for 
the sale of an entailed estate? 

Jf the law perrpitted a personal judgment for unpaid delinquent 
assessments, your first question could be easily disposed of. 

In all these instances the assessments were made by the municipal 
corporation. One hundred sections of the General Code of Ohio, namely, 
Sections 3812 to 3911, inclusive, are devoted to the one subject-assess­
ments by municipal corporations. 

Section 3897, General Code, provides that special assessments shall 
be paid by the owner of the property assessed, personally, and shall be a 
lien from the date of the assessment. Had the General Assembly stopped 
right there, there would have been no question as to personal liability, 
inasmuch as a personal obligation had been created and one can not be 
made to respond to a personal obligation other than by personal action, 
but the General Assembly proceeded to enact Section 3898, General Code, 
which provides in substance that if payment is not made by the time 
stipulated, the amount assessed together with interest and a penalty of 
five per cent thereon may be recovered by suit before a justice of the 
peace or other court of competent jurisdiction in the name of the cor­
poration against the owner or owners, but the owner shall not be liable 
under any circumstances, beyond his interest in the property assessed 
at the time of the passage of the ordinance or resolution to improve. 

It is readily seen that Section 3898 neutralizes the personal liability 
provided for in Section 3897. Let us see how such procedure works out. 
Suppose the land owner is sued for the amount of the assessment, interest 
and penalty. Judgment is obtained against the owner. A justice of the 
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peace issues an execution against the personal property of the owner. 
The owner says "I am only liable to the extent of my interest in the 
real estate assessed. The justice of the peace has no means of knowing 
what the value of the interest of the owner in the property would be, 
as the value of real estate is what it will bring in the open market. Re­
member, there is no question of reasonable value or fair market value. 
1 t is the value of an interest. There is just one way to ascertain the value 
and that is to expose it for sale on the open r.1arket. A transcript of the 
docket of the justice of the peace is taken, filed in the office of the clerk 
of courts of the county, an execution is issued and levied, and it thereby 
becomes a judgment lien against all the real estate of the owner in the 
county, but you can not sell all his real estate because of his limited 
liability, consequently, the municipality is forced to sell the property 
assessed. Take the proceeds and it can obtain no more. You would arrive 
at the same result had the action been brought in the court of common 
pleas. 

The owner of property is not personally liable for an assessment 
levied thereon in the absence of statutory provision or contractual agree- . 
ment. 36 0. Jur., Sec. 82, pp. 1045 and 1046. I have detailed the statu­
tory provisions in Ohio and fail to see wherein the statutory provision 
ior personal liability for assessments amounts to any more than the fore­
closure of the assessment lien. The Supreme Court of Ohio so views it. 
Davis vs. Cincinnati, 36 0. S. 24. After certification to the county auditor 
and entering the assessment on the tax duplicate, the same result would 
be reached by the treasurer in foreclosing the lien. A prsonal deficiency 
judgment can not be taken against the owner of the real estate and ,,.e 
come back to the proposition that regardless of how you proceed in the 
way of the collection of unpaid assessments, all you can get is the value 
of the interest of the owner in the real estate assessed. 

You say that the assessments against lot "A" amount to $100.00 
ami it will sell for $500.00, consequently, there would be an excess of 
$400.00 due the lot owner on lot "A." The assessments against lot "13" 
amount to $1000.00 and it will sell for $500.00, leaving a deficit of $500.00 
in the case of lot "B." Your query is \\·hether the $400.00 excess on lot 
"A" can be applied to the $500 deficit on lot "B"? Tt could only be clone 
through the instrumentality of a personal judgment. As the only per­
sonal judgment that can be taken is limited by the owner's interest in 
the lot assessed, it can not be clone. 36 0. Jur. 79, pp. 1042 and 1043. 
and cases cited. 

·Your second question involves an entailed estate. The donee in tail 
is in possession in the enjoyment of a life-estate and at his death the 
remainder man named in the deed will take the fee. An assssment is 
made against lands and not against estates. The treasurer could not 
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maintain an action to sell the entailed estate under virtue of Section 11925 
as will readily be ascertained by a careful reading of such section. 1t is 
provided as follows by Section 3894, General Code: 

"vVhen a special assessment is made on real estate subject to 
a life estate, the assessment shall be paid by the tenant for life, 
but upon application by the life tenant to the court of competent 
jurisdiction, by action against the owner of the estate in fee, 
such court may apportion the cost of the assessment between the 
life tenant and the owner in fee, in proportion to the realtive 
value of the improvement to their estates, respectively, to be as­
certained and determined on principles of equity." 

I made the unsupported assertion that assessments were made against 
lands and not against estates. This statement was primarily made because 
of the apparent incongruities that would necessarily arise in the event 
a municipality attempted to assess an estate, which is nothing more 
than the extent of interest in lands. In such case the municipality would 
have to ascertain the extent of the estates and probably determine equities, 
which it could not do. 1 find ·ample support for this statement of the 
law. 1 quote from 36 0. Jur. Sec. 99, page 1073: 

·'It is said that the lien of an assessment IS an encum­
brance on the property itself and that the estate owned by the 
person in possession is of no consideration." 
The text cites 25 Ruling Case La\\', Section 100, page 187. 

Likewise, it was held in Chicago vs. Chicago Uinversity, 302 Til. 
455; 134 NE 723: 

"An assessment proceeding is in rem against the prop­
erty itself and not against the several estates existing therein, 
or against the owner." 

It was made plain herein, supra, that the owner of assessed lands 
could not be proceeded against personally in an action to recover de­
linquent assessments unless authorized by statute or by his voluntary 
contract. This repetition is indulged in order to avoid any confusion 
that might arise from a consideration of the last clause of the above 
citation, namely, "or against the owner." 

In my opinion, assuming that these assessments have been duly 
certified, the treasurer should proceed against the life-tenant to fore­
close his lien, making the remainder-man or tenant in fee a party, i i 
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in being, sell the land, apply so much of the proceeds as is necessary 
to the payment of the assessment, interest, penalty and costs, and if 
there is an excess, let the life-tenant and remainder-man go into a court 
of equity for the determination of their respective shares to the fund. 

748. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

BOARD OF EDUCATION, AFTER ENTERING INTO CONTRACT 
WITH TEACHERS MAY NOT INCREASE SALARY TO BE 
RETROACTIVE. 

SYLLABUS: 
A board of education cannot enter into a contract with a teacher on 

Septe1nber 1, 1935, at a fixed salary, and increase the salary of the teacher 
at a later date, and make such increased salary retroactive as of S eptem­
ber 1, 1935, and thereby such teacher receive for the period between Sep­
tember 1, 1935, and the date of increase the difference in amount, com­
puted on the basis of such increased salary, in addition to the salary 
paid by the board for the period from September 1, 1935, to the date of 
increase, in accordance with the terms of the contract. 

CoLuMBus, Omo, June 18, 1937. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN: This will acknowledge receipt of your communication, 

which reads as follows: 

"You are respectfully requested to furnish this department 
your opinion upon the following: 

May a board of education increase the salary of one of its 
teachers, whose contract commenced on September 1, 1935, 
and make such increase retroactive to the beginning of the con­
tract; or to any other prior date?" 

From additional information secured by personal conference with 
your department, I am informed that the specific question upon which 
you desire my opinion is: whether or not a board of education that 
entered into a contract with a teacher on September 1, 1935, at a fixed 


