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other business forbidden by the terms of the above quoted section, Section 9559, you 
will then have sufficient reason under the law to deny the application, or, if at any 
future time the reports of this company or any other companies, or investigations 
which you make concernipg the same, disclose that it or they are engaged in business 
forbidden by a statute, it will be your duty to revoke the license which you may have 
granted. 

Answering your question specifically, it is my opinion that the applicant corpo­
ration can properly be licensed by your department to engage in the business of in­
surance in the State of Ohio even though by its charter it is permitted to engage in 
the hanking business, provided it is otherwise qualified and complies with the terms 
and conditions imposed by the law of Ohio. 

Respectfully, 
EDWARD C. TURNER, 

A ttorTU'y Gene·ral. 

2685. 

POOR RELIEF-LEGAL SETTLEMEl\T DEFIN"ED. 

SYLLABUS: 
When a woman is a bona fide resident of a county, she may acquire a legal settlement 

therein .for the purpose of reNef under the poor laws, notwithstanding that during such 
period her son has contributed to her support. 

CoLUMBUs, Omo, October 8, 1928. 

Hox. WaLTER J. MouGEY, Prosecuting Attorney, Wooster, Ohio. 

DEAR Sm:-In your recent communication you request my opinion upon the 
following statement of facts: 

"It appears that the commissioners and the Infirmary Director of this 
county (Wayne County) are having some difficulty in adjusting a matter on 
Poor Relief for a certain woman by the name of Mrs. S. with the Commis­
sioners and Infirmary Director of Athens County, Ohio. 

The facts of the matter are as follows: :Mrs. S. lived all of her life in 
Athens County and was marri.ed and had a family and about nine years ago 
her husband ran away from her and abandoned and deserted her and she was 
left in dire financial condition. She had three sons, one son living in Athens 
County, one son in Wayne County and another son at a different residence 
which I do not know. The son in Wayne County at that time brought her 
to his home in the village of Orrville, Ohio, this county, and supported her and 
took care of her for that period of time. About two months ago he was unable 
to look after her any longer because of her condition and also because of his 
financial condition, and she was taken to the 'Vayne County Infirmary to be 
cared for. 

The County Commissioners and Infirmary Director of this county took 
the matter up immediately with the proper authorities of Athens County 
and cited to them the law as we understand it, especially Sections Xo. 3476 
to No. 3484 inclusive, and after some correspondence, the authorities of 
Athens County refused to accept her on the ground of Section :\o. 12429 of 
the General Code of Ohio, which requires a son or daughter who is able to do 
so to support a destitute parent, stating further that such support by her son 
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in this county made her a resident of this count.y for Poor Relief. However, 
they stated in their letter that 'In case we cannot agree among ourselves, 
the case can be taken up with the Attorney General for ruling and this you 
are perfectly welcome to do if you are not satisfied.' 

As the opinions of the officers of this county are entirely different than 
the opinions of the officers of Athens County oh this matter, I would very 
much appreciate a ruling by you as to the status of this woman and whether 
or not under the circumstances and facts as above stated she is subject for relief 
in Wayne County or in Athens County, Ohio." 

From a perusal of your communication it appears that the sole question presented 
is whether :Mrs. S. mentioned in your letter, in view of the circumstances, has acquired 
a legal settlement in your county. 

Section 3477 of the General Code, \Vhich defines legal settlement, as last amended 
in 112 0. L. 1.57, reads: 

"Each person shall be considered to have obtained a legal settlement 
in any county in this state in which he or she has continuously resided and 
supported himself or herself for twelve consecutive months, without relief 
under the provisions of law for the relief of the poor, or relief from any chari­
table organization or other benevolent association which investigates and 
keeps a record of facts relating to persons who receive or apply for relief." 

Fron1 ybur statetnent of facts there appears to be no question but that ~irs. 8. 
became a resident of Wayne County. While ordinarily the residence of the husband 
is that of the wife, this is not true in those instances wherein there has been a separation 
of the character you describe. In other words, a married woman may under such 
conditions acquire a residence of her own. It logically follows that she would be re­
garded as having acquired a legal settlement in Wayne County if she has continuously 
supported herself for twelve consecutive months l•tithout the relief mentioned in said 
section. The relief mentioned in said section is assistance rendered under the laws 
for the relief of the poor or from charitable organizations or other benevolent associa­
tions which investigate and keep a record of facts relating to persons who receive or 
apply therefor. 

The question as to what constitutes relief in view of said section was under con­
sideration by the Supreme Court of Ohio in the case of Board of County Commissioners 
v's. Board of County Commissionl'r.~', 116 0. S. 663, which was referred to in my Opinion 
No. 2654, issued to Hon .. J. E. Patrick, Prosecuting Attorney, New Philadelphia, Ohio, 
on September 29, 1928. In the body of said Supreme Court opinion it iR pointed out 
that notwit.hstanding the person whose status was under consideration had reeeived 
charity while in the county, it did not prevent her from acquiring a legal settlement 
for the reason that the relief she had received was not the relief mentioned in Section 
3477, supra. In other words, the court indicated that unless relief had been received 
under the poor laws, it would not bar the acquiring of a legal settlement. In that case 
it was pointed out that the relief was from certain charitable organizations. It may 
be noted in this connection that the statute as last amended includes charitable organ­
izations but it is not broad enough to include relief furnished by a child to his parents. 

In view of the foregoing, you are specifically ad vised that it is my opinion that 
when a wonian is a bona fide resident of a county, she may acquire a legal settlement 
therein for the purpose of relief under the poor laws, notwithstanding that during such 
period her son has contributed to her support. 

Respectfully, 
EDWARD C. TURNER, 

Attorney General. 


