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money. Thus it continues to perform its important functions until in the 
course of business it goes back to the bank for redemption and is extinguished 
by payment. 

"It cannot be doubted that the certifying bank intended these conse­
quences, and it is liable accordingly. To hold otherwise would render these 
important securities only a snare and delusion. 

"A bank incurs no greater risk in certifying a check than in giving a 
certificate of deposit. In well-regulated banks the practice is at once to 
charge the check to the account of the drawer, to credit it in 'certified check 
account,' and when the check is paid, to debit that account with the amount. 
Nothing can be simpler or safer than this process. 

''The practice of certifying checks has grown out of the business needs 
of the country. They enable the holder to keep or convey the amount speci­
fied with safety. They enable· persons not well acquainted to deal promptly 
with each other, and they avoid the delay and risks of receiving, counting 
and passing from hand to hand large sums of money." 

In view of the holding in the case of Blake vs. Savings Bank Company, supra, 
I do not feel that it is necessary to go into an extended discussion of the question sub­
mitted in your communication. 

In specific answer to your inquiry, I am of the opinion that a check endorsed 
"Good when properly indorsed for One Thousand Dollars ($1,000.00). The A. Bank­
ing Company by John Jones, Cashier," carries a proper certification under the law. 

2148. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attomey General. 

MUNICIPALITY-ONE-HALF OF INHERITANCE TAX PROCEEDS EX­
CEEDING GENERAL BONDED DEBT BUT NOT GENERAL AND 
SPECIAL ASSESSMENT BONDED DEBT-EXCESS OVER GENERAL 
BONDED DEBT NOT PAYABLE INTO GENERAL FUND. 

SYLLABUS: 

Distribution of a mtmicipa/it~/s portion of inheritm1ce tax money 1111der Sectio1~ 
5348-11, General Code, discussed. 

CoLUMBUS, OHio, July 23, 1930. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-Your letter of recent date is as follows. 

"Section 5348-11, G. C., provides in part that SO% of the amount of in­
heritance tax received by a municipal corporation shall be credited to the 
sinking fund or bond retirement fund, if any"and the residue to the gen~ral 
revenue fund. 

Question. When a municipal corporation receives an amount of inheri­
tance taxes, one-half of which is in excess of the total amount of the general 
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bonds outstanding and interest payable thereon, but not in excess of the total 
general and special assessment bonded debt obligation, may the amount of 
such excess over the general bonded debt requirement, be paid, together with 
the remaining one-half of the amount received, into the general fund of the 
corporation ?" 

Section 5348-11, General Code, to which you refer, relating to the rlistribution 
·of inheritance tax money, provides in part: 

"Fifty per centum of the gross amount of any taxes levied and paid 
under the provisions of this subdivision of this chapter shall be for the use of 
the municipal corporation or township in which the tax originates, and shall 
be credited, one-half to the sinking or bond retirement fund, if any, of such 
municipal corporation or township, and the residue to the general revenut' funrl 

* * * 

You present a situation whereby one-half of the amount of inheritance' taxes 
which a corporation receives exceeds the amount of general taxation bonds out­
standing, but does not exceed the amount of all bonds outstanding, including assess­
ment bonds. Special assessment bonds are payable out of the bond r~tirement fund 
just the same as are general taxation bonds. Section 5625-10, General Code, pro­
vides that "all revenue derived from general or special levies for debt charges" shall 
be paid into the bond retirement fund or into the sinking fund. I think revenue 
derived from special assessments is revenue derived from "special levies" within 
the meaning of the term as here used in Section 5625-10. This for the reason that 
when bonds are issued in anticipation of the collection of special assessments, all such 
assessments collected must, under Section 2293-24, General Code, be applied to the 
payment of those bonds and interest thereon. 

The bond retirement fund is a fund from which all serial bonds shall be payable 
without distinction as to whether they are general taxation or special assessment 
bonds. I do not think, therefore, that there is any more authority for saying that, 
if there are no general taxation bonds outstanding, there is no bond retirement or 
sinking fund within the meaning of Section 5348-11, supra, as long. as there are 
special assessment bonds outstanding, than there would be authority for saying that 
if there are no special assessment bonds outstanding, even though there may be 
general taxation bonds, there is no bond retirement or sinking fund within the 
meaning of Section 5348-11, General Code. Special assessment bonds are obligations 
of the entire subdivision and in the event the assessments, in anticipation of the 
collection of which such bonds are issued, are not collected, they must be paid by 
general taxation. Had the Legislature intended to provide that the municipality's 
portion of inheritance tax money should be paid into the bond retirement or sinking 
fund to the extent that such fund exists for the purpose of retiring general taxation 
bonds only, I think it would have said so. 1 am, therefore, of the opinion that your 
inquiry should be answered in the negative. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 


