
1504 OPI:-iiO:\S 

I find nothing in this statute which would justify construing the word "shall'' 
in any other than its usual and ordinary use. 

I am therefore of the opinion that the premiums on the bonds of deputies, 
assistants, bookkeepers, clerks and other employes, duly appointed or employed 
by county officers. which bonds are required to be given to the state by such 
officers by virtue of section 29Sl, General Code. must be paid by the count': 
commissioners. 

4881. 

Respectfully, 

GILBERT DETTMAN, 

Attorney General. 

TOWNSHIP PARK DISTRICT-TAXING UNIT AND ::\fAY LEVY TAXE~· 
-TOWNSHIP TRUSTEES NOT H.EQUIRED TO LEVY TAX FOh. 
PARK PURPOSES WHERE TOWNSHIP PARK DISTRICT EXISTS. 

SYLLABUS: 
1. A to1.c•nship park district is a "taxiug uuit" as such term i.s used in sections 

5625-1 to 5625-39, inclusi<.·e. General Code, a1zd as such, has authority by virtue o.f 
the provisions of section 3424, Ge11cral Code, to lc<.•y taxes on the property within 
the township for the maintcuauce of township parks. . 

2. There is no legal duty on the township trustees to lev-y a tax for the main­
tenance of township parks in towns/zips in which to-wnship park districts have been 
created. 

CoLuMBUS, OHIO, January 9, 1933. 

HaN. J. FRANK PoLLOCK, Prosecutiug Attonzey, Paines<.•ille, Ohio. 

DEAR Sm :-This acknowledges receipt of your recent request for my opinion 
upon the following: 

"The question has been raised in Lake County as to the proper 
method of handling the funds of Park Commissioners appointe! under 
Section 3416, General Code, and functioning under the subsequent sections. 

Section 3423 provides that the park commissioners may levy for 
the maintenance of the park not to exceed one-mill on each dollar, but 
section 5625-3 authorizes only taxing authorities to levy a tax and the 
park commissioners are not taxing authorities under the definition given 
in Section 5625-1. 

In the.past the township trustees have been making a levy for park 
purposes and turning the amount of the levy over to the park commis­
sioners upon the receipt of the same from the auditor, and the park 
commissioners went ahead and handled the money without making any 
report to the township trustees. This is rather unsatisfactory because 
the trustees have no way of checking the requirements of the park board 
for their budget. It has been suggested that the township trustees 
should hold the money in their possession and pay the bills of the park 
commissioners upon invoices properly approved by the park commission-



ATTORXEY GEXERAL. 1505 

ers. This has the disadvantage of a duplication of work, and of putting 
a burden upon the trustees that could be handled by the park commission. 

\Ve have analogous situations in the county, the Library and the 
Soldiers' Relief Commission. In the case of the Soldiers' Relief Com­
mission, the money is held by the Auditor and paid out upon the order 
of the Relief Commission, while in the case of the Library the money 
is turned over to the Library Board immediately upon the receipt of 
the same by the school board. Both methods seemed to have been ap­
proved in the past by the Examiners and as far as I can find there is 
no opinion from your department as to the propriety of either method. 

Will you kindly furnish me with an opinion as to the proper 
method to proceed under the circumstances?" 

This office on several occasions has held that the enactment of the Uniform 
Bond Act repealed all sections of the General Code authorizing the issuance of 
bonds which were inconsistent with the provision of such act. A similar opinion 
was rendered by the Court of Appeals of Lucas County in the case of State ex rei. 
Finegold vs. Board of County Commissioners, 20 0. App., 364. These rulings 
are based on the reasoning that only "subdivisions", as such term is defined in 
section 2293-1, General Code, are authorized by such act to issue bonds, and 
that such act specifically repeals all sections of the General Code which are in­
consistent with its provisions. 

An examination of the provisions of the so-called "Budget Act" or "Uniform 
Tax Levy Law" (Sees. 5625-1 et seq. G. C.), does not disclose such limitations 
therein. In section 5625-3, General Code is found the following language: 

"The taxing authority of each subdivision and taxing unit shall, sub­
ject to the limitations of this act, levy such taxes annually as are neces­
sary to pay the interest and sinking fund on and retire at maturity the 
bonds, notes and certificates of indebtedness of such subdivisions and 
taxing unit including levies in anticipation of 'vhich the subdivision or 
taxing unit has incurred the indebtedness." .(Italics the writer's.) 

It hardly can be contended that a township park district is a "subdivisiort'' 
within the meaning of the "Budget Act" or, as it is sometimes called, "The Uni­
form Tax Levy Law" (Sees. 5623-1 to 5625-39, G. C.). Section 5625:1, General 
Code, defines such term as follows: 

"(a) 'Subdivis_ion' shall mean any county, school district, except 
the county school district, municipal corporation or township in the 
state." 

I might add that by reason of the rule expressio unius est exclusio alterius, it 
excludes every other type of district. 

Is a township park district a "taxing unit" within the meaning of such act? 
A "taxing unit" is defined in such section as follows: 

"(i) 'Taxing unit' shall mean any subdivision or other governmental 
district havi11g authority to le~·y taxes on the property in such district or 
issue bonds which constitute a charge against the property of such dis­
trict including conservancy districts, metropolitan park districts, sanitary 
districts; road districts and other districts." (Italics the writer's.) 

48-A. G. 
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In Bouvier's Law Dictionary "district" is defined as "a certain portion of 
the country, separated from the rest for some special purpose." In a township 
park district the portion of the country set off is co-extensive with the township. 
The purpose is to perform certain duties delegated by the legislature to a board, 
namely, the establishment and maintenance of a public park. I do not believe 
that it will be seriously contended that the legislature has no authority to estab­
lish public parks, or that it has no authority to establish an agency to maintain 
or preserve them. This it has done in the creation of a board of township com­
missioners. I therefore must be of the opinion that the township park district 
is a governmental district. 

If I am not in error in my conclusion, section 3423, General Code, specifically 
gives to the township palk commissioners the right to levy taxes on the property 
within the district. Such section reads: 

"To defray the expenses of purchasing, appropriating and improv­
ing lands for park purposes and maintaining them as a free public park, 
the township park commissioners may levy, each year, a· sufficient tax, 
not to exceed one mill on each dollar of valuation on all real and personal 
property, including property within any municipal corporation within the 
limits of the township, over and above all other taxes and limitations 
thereon, authorized by law, unless the question of increasing such levy 
is submitted to and approved by a vote of the electors of such township, 
at a general or township election. Such vote shall be taken on the order 
of the township park commissioners, specifying the additional levy they 
desire to make and the purpose for which it is desired." 

Thus it is evident that a township park district is a "governmental district 
having authority to levy taxes on the property in such district" and is therefore 
a "taxing unit" as such term is used in sections 5625-1 to 5625-39, General Code. 

If my deductions are correct, the tax levy for the maintenance of township 
parks should be made by the township park commissioners rather than by the 
board of township trustees, and the proceeds should be disbursed by them; each 
in the manner provided by statute for similar taxing subdivisions and taxing units. 

Since the legislature has specifically placed the duty upon the township park 
commissioners to levy the tax in question, it would appear that no responsibility 
was intended to be placed upon the township trustees either as to the levy or 
expenditure of the tax in question. Since in Section 3427a, General Code, the 
legislature has specifically declared that boards of township park commissioners 
are "bodies politic and corporate" it would appear that such funds should be 
expended by an accounted for by such board, either by means of direct payment 
from its treasury or by allowing the funds to remain in the county treasury and 
he paid out by means of warrants drawn by such board upon the county treasury 
in amounts not less than one hundred dollars pursuant to Section 2690, General 
Code. 

Specifically answering your inquiries, it is my opinion that: 
1. A township park district is a "taxing unit" as such term is used in sec­

tions 5625-1 to 5625-39, inclusive, and as such, has authority by virtue of the 
provisions of section 3424, to levy taxes on the property within the township for 
the maintenance of township parks. 

2. There is no legal duty on the township trustees to levy a tax for the 
maintenance of township parks in townships in which township park districts have 
been created. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 


