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citations, that the power to establish and manage the same clearly exists. 
Under the existing constitution and Ia ws it would seem logical to assume 

that by implication a municipal corporation would be permitted to exercise 
similar powers relating to managing electrical plants to those exercised in 
the managing of waterworks. The expressed power enabling municipalities 
to establish and operate such plants not outlining the method of procedure, it 
must be assumed that such implied power will be added as is necessary to 
carry into effect the expressed powers granted. 

It would, therefore, seem that no objection could logically be raised in 
the event that a municipality followed a procedure in reference to the matter 
of electric light plants which the statutes have outlined in reference to water­
works. 

It is, therefore, ~he opinion of this department that what has been said 
herein relative to the authority of a municipal corporation to constitute a 
bank as its agent to collect water rents is applicable, in so far as results are 
concerned, in the collection of electric light bills. o 

2194. 

Respectfully,· 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

COUNTY TREASURER-CANADIAN MONEY-HAVING ACCEPTED 
SUCH MONEY IN HIS FISCAL TRANSACTIONS HE MUST BEAR 
LOSS OF ANY DEPRECIATIO~ IN SAME. 

A county treasurer having accepted Canadian instead of United States money in 
his fiscal transactions must bear the loss of any depreciation in such foreign money 
accepted. 

CoLUMBus, OHIO, June 25, 1921. 

HoN. CLIXTON \V. FAWCETT, Prosecutiug Attonzcy, Ottmca, 0/zio. 
DEAR SIR :-Acknowledgment is made of the receipt of your request for 

an opinion on the following statement of facts: 

"During the last few years, the treasurer of Putnam county, Ohio, 
has received from the taxpayers and from banks, as change, the 
amount of $21.80 of Canadian money. Each dollar of this money is 
now worth only eighty cents. The greater amount of this sum was 
paid to the treasure'r previous to the depreciation or when each dollar 
of Canadian money was worth one hundred cents. As the Canadian 
dollar is only worth eighty cents, said amount of money has depre­
ciated to the extent of $4:36. The treasurer still has this money in his 
possessi9n and I would be pleased to have your opinion as to whether 
the treasurer will be compelled to make good this depreciation or will 
the county be compelled to bear the loss." 

Your attention is first invited to the provisions of chapter 4, Div. II of title 
X of the General Code, being the chapter upon powers and duties of the 
county treasurer and containing sections 2632 to 2749 G. C., inclusive. In this 
chapter you will find that the treasurer must receipt the taxpayer for the 
taxes paid by the latter on the basis that such taxes are paid in cash, that is, 
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the money that is legal tender in the United States, and further, that he must 
make settlement with the county auditor at specified times of all moneys 
coming into his hands and this settlement is made on the basis that all the 
receipts given out by the county treasurer to taxpayers and to persons or 
officers paying in other funds are given on· the basis that such funds were 
paid in cash. 

If the county treasurer received coins of another country instead of cash 
in United States money, evidently this error would be discovered at the time 
the moneys were presented to the depositary for deposit purposes. If the de­
positary accepted such coins at their face value and gave a receipt to the 
county treasurer for the full amount, in such case the county treasurer would 
have the receipt of the depositary that the full amount in legal tender had 
been paid in and the bank depositary would be the loser rather than the 
treasurer. 

· That the transactions of the county treasurer are to be carried on in 
cash or its equivalent is shown by the language of section 2736 G. C., which 
reads as follows : 

"Upon the receipt by the county treasurer of a written notice from 
the commissioners that a depositary, or depositaries, have been se­
lected in pursuance of law, and naming the bank or banks or trust com­
panies so selected, such treasurer shall deposit in such bank or banks 
or trust companies as directed by the commissioners, and designated 
as inactive depositaries to the credit of the county all money in his 
possession, except such am<JUnt as is necessary to meet current de­
mands, which shall be deposited by such treasurer in the active depos­
itary or depositaries. Thereafter, before noon of each business day, 
he shall deposit therein the balance, if any, remaining in his hands 
after having paid out of the receipts of the preceding business day, in 
cash, warrants presented to him for payment during such day, except 
as herein before provided. Such money shall be payable only on the 
check of the treasurer." 

As to when "money" is properly 1!1 the treasury appears Ill section 2744 
G. C.: 

"A county treasurer may receive checks, but such receipt shall in 
no manner be regarded as payment. No sum shall be considered paid 
until the money therefor has been received by the treasurer or a de­
positary. * ~· *" 

It will be noted that this section says that "no sum shall be considered 
paid until the money therefor has been received by the treasurer or a depos­
itary." The term "money" is defined but once in the Ohio statutes and that 
definition will be found in Ch. I of Title I (Taxation) of the General Code, 
section 5326 reading as follows: 

"Sec. 5326. The term 'money' or 'moneys,' as so used, includes 
any surplus or undivided profits held by societies for savings or banks 
having no capital stock, gold and silver coin, bank notes of solvent 
banks, in actual possession, and every deposit which the person own­
ing, holding in trust, or having the beneficial interest therein, is en­
titled to withdraw in money on demand." 
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The words "gold and silver coin" as appearing in this section of the 
statutes defining what is "money" must necessarily . mean the gold and 
silver coin of the United States and could not cover the coins of a foreign 
country as, for instance, Canada in this case. 

It appears that the county treasurer" has the sum of $21.80 in Canadian 
money received by him as legal tender in fiscal transactions had by him in 
the past few years. Evid~ntly he has carried these payments making up that 
sum (and in certain transactions the whole amount), as cash, and his own 
legal fees might have been figured upon the basis that such $21.80 received in 
foreign money was carried as cash in his settlement with the auditor or with 
the county depositary. 

Bearing upon your statement "that each dollar of this money is now 
worth only eighty cents" it is our understanding that the Canadian dollar 
is worth eighty-five cents according to the current rate of exchange used in 
banks near the international border. Canadian money has depreciated in the 
last three years from practically par value to as low as eighty per cent., fluc­
tuating from two and one-half per cent., which was in effect about fifteen 
months ago, to twenty per cent. early in this year, but at the present time the 
value of the Canadian dollar has risen so that the rate of exchange now is 
about fifteen per cent. The depreciation then on this sum of $21.80 would be 
but $3.27 instead of $4.36 as indicated by you. 

In an opinion issued by the Attorney-General on June 11, 1917 (No. 360), 
the question of the use of a check instead of money in paying an amount 
due to the county treasurer was under consideration and the then Attorney­
General used the following language appearing at page 969 of Vol. I, Opinions 
of the Attorney-General for 1917: 

"* * * if this check was held under the arrangement between 
the parties as indicated, then it appears to me that the treasurer, hav­
ing reported the assessment as paid, and having remitted the state's 
portion of this very assessment to the auditor of state, and the other 
portion having been distributed according to law, is personally bound 
for the amount of the check. 

* * * this check was evidently carried as a cash item. The 
amount of this very check entered into the gross amount on which the 
treasurer's fees were figured. When settlement time came, both with 
the county auditor and the state auditor, this check was reported as 
cash, and, as stated in your letter, it is now carried as cash on the 
treasurer's book. 

I can come to no other conclusion, under all the circumstances, and 
I hold that as far as the county is concerned this check is cash, to be 
accounted for by the treasurer and for which he is liable on his bond. 

* * * 
As far as the county is concerned, on the repeated solemn assur­

ances of the treasurer, it was paid. It was no longer a check. It was 
cash. * * *" 

In the case at hand the county treasurer has the money of a foreign coun­
try in his possession which he cannot turn into cash at par value as was the 
case in the opinion just quoted, except that in that case the treasurer had a 
check upon which he could not realize the full amount instead of the foreign 
money which is present in the case under consideration. The situations are 
apparently largely analogous and it must be held in the case under consid­
eration that the county treasurer having accepted Canadian instead of United 
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States money in his fiscal transactions must bear the loss of any depreciation 
in such foreign money accepted. 

2195. 

Respectfully, 
}OHN G. PRICE, 

Attomey-General. 

COUNTY BOARD OF REVISION-WHEN ENTITLED TO REIMBURSE­
MENT FOR EXPENSES INCURRED IN MAKING ACTUAL VIEW OF 
REAL EST .ATE. 

The members of the county board of revision are entitled to be reimbursed for 
expenses i11curred by them in making an actual view of real estate, where they are 
dissatisfied with the character of the n;idence which has been produced before them 
on complaints as to valuations. 

CoLUMBUS, Omo; June 25, 1921. 

HoN. CHARLES R. SARGENT, Prosecuting Attorney, Jefferson, Ohio. 
DEAR Sm :-Some time ago you informed this department that you had 

advised the members of the board of revision of Ashtabula county that that 
board, or its members, would be entitled to car fare or automobile hire in 
making an actu:tl view of real estate which the board might deem it expe­
dient to make in connection with the hearing of complaints as to real estate 
''aluations; such expenses being, in your opinion, "contingent ·expenses" 
within the meaning of sec:tiou 5585 of the General Code. You also state that 
the tax commission has recently promulgated a rule to the contrary. In your 
letter you stated that you were not requesting a formal ruling, unless this 
office should desire to render one or had already rendered such an opinion 
which had not been called to your attention. 

No such opinion has been rendered by this department. Upon careful 
consideration it is believed best to give an opinion on the question, so that 
all administrative officers who desire to follow that opinion may govern 
themselves by a uniform rule. 

The question as to what constitutes "contingent expenses" within the 
meaning of section 5585 of the General Code and statutes similar thereto 
has been considered several times by this department. The first of such 
opinions (all of which you have seen) was that of Attorney-General Hogan, 
addressed to the tax commission under date of April 24, 1914, (Annual Report 
for that year, Vol. I, p. 514). This opinion dealt with section 35 of· the so­
called "Warnes law" (103 0. L., 786-795), designated as section 5614 of the 
General Code, providing in part that: 

"The contingent expenses of the district assessor and district 
board of complaints, including postage and express charges, their 
actual and necessary traveling expenses and those of their deputies, 
a~sistants, experts, clerks or employes on official business outside of 
the district whetl. required by orders issued by the tax commission of 
Ohio shall be allowed and paid as claims against the county." 

This language, it will be observed, is identical, save for the designation 

18-Vol. 1-A. G. 


