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all former bills of sale back to and including the original hill of sale or the sworn 
statement of ownership, if any, yet in a case of this kind the law does not, in my 
opinion, require of the clerk of courts or of the transferee presenting such duplicate 
bill of sale for filing, anything more than the law in such case requires of the sheriff, 
bailiff or other like officers selling such car on court order; and the clerk of courts 
in such case should, in my opinion, accept for filing such bill of sale in duplicate 
without requiring of such purchaser or transferee former bills of sale or statements 
of ownership with respect to such automobile. 

1553. 

Respectfully, 
EDWARD C. TGRNER, 

Altomey General. 

COUKTY CO;\L\1ISSIO:\'ERS-AUTHORlTY TO PURCHASE )fOTOR 
VEHICLE FOR L:SE BY DOG WARDEN-PURCHASE PRICE APPRO­
PIUATED OUT OF GEXERAL FUND OF COUXTY. 

SYLLABUS: 
By the terms of Section 2412-1, Ge11eral Code, a board of county commissioners 

has authority to purchase? a motor vehicle or 'C'chiclcs, with the approval of a jttdge 
of the Court of Common Pleas, for their use or for the use of an:;• department under 
their direct co11trol. Such board has authority to place such vehicle at the dis­
posal of a ·cotlllty dog warden or deputies upon such regulations as such board 
may prescribe in order that the dog warden or deputies, if a11y, may carry out the 
duties imposed by law. The purchase price of such a vehicle must be appropriated 
out of the ge11e1·al fund of the cou11ty in accordance with law. 

CoLG~!BUS, OHio, January 9, 1928. 

Bureau of IusPection a11d Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN :-This will acknowledge receipt of your letter dated January 5, 
1928, which reads: 

"Question: May the board of county commissioners of a county legally 
purchase an automobile for the dog warden and pay for the same out of the 
dog and kennel fund or any other public funds?" 

Your inquiry may be paraphrased as follows: 

1. Do any of the sections of the General Code enacted in House Bill X o. 
164 ( 112 v. 347) confer authority upon a board of county comm:s­
sioners to purchase an automobile for the usc of a county dog warden? 

2. If not, does any other section of the General Code, con fer such authority? 

In answer to the first question your ~·ttention is directed to the following 
.<f'rtions of the General Code, which, in ~u fa1· as pertinent, provide: 

Sec. 5652-7. "County commissioners shall appoint or employ a county 
dog wardt•n and dcput'cs to such number, for such periods of time, and 
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at such compensation, as such county commissioners shall deem necessary 
* * * They (county dog warden and deputies) shall patrol their re­
spective counties, seize and impound on sight all dogs more than three 
months of age, found not wearing a vaiid registration tag, except dogs kept 
constantly confined in a registered dog kennel. * * * 

Sec. 5652-8. "County commissioners shall provide nets and other 
suitable devices for the taking of dogs in a humane manner, and except 
as hereinafter provided, also provide a suitable place for impounded dogs, 
and make proper provision for feeding and caring for the same. * * * " 
(Italics the writer's.) 

Sec. 5652-13. "The registration fees provided for in this act shall con­
stitute a special fund known as the dog and kennel fund which shall be de­
posited by the county auditor in the county treasury daily as collected and 
be used for the purpose of defraying the cost of furnishing all blanks, 
records, tags, nets mzd other equipment, also paying the compensation of 
county dog wardens, deputies, pound keeper and other employees necessary 
to carry out and enforce the provisions of the laws relating to the regis­
trat'on of dogs, and for the payment of animal claims as provided in 
Sections 5840 to 5849, both inclusive, of the General Code, and in accordance 
with the provisions of Section 5653 of the General Code. * * * " 
(Italics the writer's.) 

You will note that the foregoing and other sections of the General Code 
enumerate and impose specific duties on dog wardens and deputies and boards of 
county commiss:oners. It is at once apparent that Section 5652-7, supra, does not 
authorize boards of county commissioners to expend public funds to purchase 
an automobile for the use of county dog wardens and deputies. The question that 
presents itself is whether or not the words "and other suitable devices" used in 
Section 5652-8, supra, and the words "and other equipment" used in Section 5652-13, 
supra, authorize an expenditure for such purpose. 

In accordance with the maxim, 1zoscitur a sociis, the meaning of a word used 
in a statute must be construed in connection with the words with which it is asso­
ciated. vVhere several words are connected by a copulative conjunction, they are 
presumed to be of the same class, unless a contrary intention appears. See 36 Cyc. 
1118. 

As stated in 36 Cyc. at page 1119: 

"By the rule of construct'on known as 'ejusdem gcneris', where general 
words follow the enumeration of particular classes of persons or things, 
the general words will be construed as applicable only to persons or things 
of the same general nature or class as those enumerated. The particular 
words are presumed to describe certain species and the general words to 
be used for the purpose of including other species of the same genus. The 
rule is based on the obvicus reason that if the legislature had intended the 
general words to be used in their unrestricted sense they would have made 
no ment:on of the particular classes. The words 'other' or 'any other' 
following an enumeration of particular classes are therefore to be used as 
'other such likt' and to include only others of like kind or character." 

In view of the foregoing the words "and other suitable devices" used in Section 
5652-8, supra, can be construed as applicaLk only to things of the same general 
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nature as "nets". Likewise the words "and other equipment" used in Section 5652-13, 
supra, can be construed as applicable only to things of the same general nature 
or cla5s as "nets". Xo other sections of House Bill Xo. 164 (112 v. 347) other 
than those considered above, amplify or extend the powers of boards of county 
commissioners in this regard and I am therefore of the opinion that none of the 
sections of the General Code enacted in House Bill Xo. 164 confer authority upon 
boards of county commissioners to purchase an automobile for dog wardens or 
deputies. 

The second question presented is whether or not any other section of the 
General Code confers such authority. Your attention is directed to Section 2412-1, 
General Code, which provides : 

"That, whenever the board of county commissioners, deems it neces­
sary to purchase a motor vehicle or vehicles for the use of the sheriff or 
sanitary engineer, their deputies or necessary employes they shall adopt a 
resolution setting forth the necessity for such purchase, together with a. 
statement of the kind and number of vehicles required and the estimated cost 
of each such vehicle. 

Upon the adoption of said resolution the board of county commis­
sioners may purchase said vehicles for the use and purposes of the afore­
said persons or any of them. If the board of county commissioners deem 
it necessary to purchase a motor vehicle or vehicles for their use or for 
the use of any department under their direct control, application shall be 
made by them to a judge of the Court of Common Pleas of said county, who, 
if upon the hearing thereof tlnds it necessary and expedient to purchase 
such vehicle or vehicles, shall so order, fixing the number and kind of 
such vehicles, and the amount to be expended for each." 

Section 2412-2, General Code, provides in part as follows: 

"When purchased, such vehicle or vehicles shall be for the use of 
the county commissioners, or other com1ty officers, such use to be subject 
to the regulation of the county commissioners. Such vehicles shall be used 
by each such officials or said deputies and employees in lieu of hiring ve­
hicles in the manner otherwise provided by law unless the county vehicles 
are not available for such use. * * * Any vehicles heretofore acquired 
and now owned by the county shall be used as herein provided. * * * " 

These sections were construed in a former opinion of this department, which 
appears in Opinions, Attorney General for 1925, at page 598, the syllabus of which 
reads: 

"1. By Amended Senate Bill No. 44, ( 111 v. 365) county commissioners 
may purchase motor vehicles, without the approval of the Common Pleas 
Court, for the sheriff and sanitary engineer or their employees, to be used 
subject to the regulation of such officials. 

2. Under this act county commissioners may purchase motor vehicles, 
with the approval of the Common Pleas Court, for their own use or for­
the usc of any department under their direct control. \Vhen purchased, 
such vehicle shall be for the use of the county commissioners or other 
county officials, such usc to be s~bject to th~ regulatio11 of th!l com.1t¥ 
commissioners." 
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By the provisions of the first paragraph of Section 2412-1, supra, boards of 
county commissioners, whenever they deem it necessary, may purchase motor ve­
hicles for the use of the sheriff or sanitary engineer, their deputies or necessary 
employes. In the second paragraph it is provided that when boards of county 
commissioners deem it necessary, they may purchase motor vehicles "for their 
use or for the use of any department under their direct control" upon application 
to and approval by a judge of the Court of Common Pleas. 

In answering the question that you present it is unnecessary to determine 
whether or not a county dog warden is a "department" as that word is used in 
Section 2412-1, supra. 

Suffice it to say, as provided by Section 5652-7, supra, county commissioners 
are directed to "appoint or employ a county dog warden and deputies to such 
number, for such periods of time, and at such compensation, as such county com­
missioners deem necessary." Such dog wardms and deputies are required to "patrol 
their respective counties; seize and impound on sight all dogs more than three 
months of age, found not wearing a valid registration tag," to "investigate all claims 
for damages to live stock inflicted by dogs," and to "make weekly rePorts, in 
writing, to the county commissioners of their respective counties of all dogs seized, 
impounded, redeemed and destroyed, also, all claims for damage to live stock 
inflicted by dogs." They are therefore employes of and under the supervision of 
the county commissioners. 

By the terms of Section 2412-1, supra, ample authority is vested in boards of 
county commissioners to purchase motor vehicles "for their use" upon application 
to and approval by a judge of the Court of Common Pleas. A vehicle so purchased, 
by the terms of Section 2412-2, supra, "shall be for the use of the county com­
missioners, or other county officers, such use to be subject to the regulation of 
the county commissioners" and used "by each such officials or said deputies and 
employees in lieu of hiring vehicles." 

In view of the foregoing and answering your question specifically it is my 
opinion that, by the terms of Section 2412-1, General Code, a board of county 
commissioners has authority to purchase a motor vehicle or vehicles, with the ap­
proval of a judge of the Court of Common Pleas, for their use or for the use of 
any department under their direct control. Such board has authority to place such 
a vehicle at the disposal of a county dog warden or deputies upon such regulations 
as such board may prescribe in order that the dog warden or deputies, if any, may 
carry out the duties imposed by law. The purchase price of such a vehicle must 
be appropriated out of the general fund of the county in accordance with law. 

1554. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney Gmeral. 

SUPERINTENDENT OF PUBLIC WORKS-LEGAL DESIGNATION FOR 
ADMINISTRATIVE PURPOSES. 

SYLLABUS: 
The legal title or uame of the office held b.v the person admi11istering the dt:­

partment of public works is "supcrilllelldcnt of public works'' a11d tlzis desig11ationl 
should be used in the e.rccution of all documcuts rcquiriug tlzc sig11ature of such 


