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Thus it becomes the duty of each county board of deputy state supervisors of elec­
tions to provide for the necessary election supplies and furnish same to all election pre­
cincts in their respective counties. 

You also inquire, "If all four school boards are voted for in a given precinct, 
what are the necessary supplies for this precinct. Should there be four sets of poll 
books, one for each school board or one set for all four?" Since it is the duty of the 
judges and clerks to make the election returns for the members of the boards of edu­
cation to the clerk of the proper district of the result of such election, it is readily 
apparent that if there are four school districts in a given election precinct, it would 
require four poll books and tally sheets to make proper return to the four different 
clerks of the boards of education. 

1057. 

Respectfully, 
Enw ARD C. TURNER, 

Attorney General. 

COUNTY CORONERS-PER ANNUM COMPENSATION-WHEN COM­
PUTED-HOUSE BILL NO. 485, 87TH GENERAL ASSEMBLY. 

SYLLABUS: 

· 1. The per annum comPensation provided for a county coro11er by the provisions 
of House Bill No. 485, passed by the 87th General Assembly, should be allowed and 
paid for each official year, or part thereof, of his term, of office. 

2. The year referred to in Section 2856-Sa, General Code, being the year next 
preceding the first Monday of SePtember of each calendar year, is not the period 
of time for which the maximum and minimum ca~npmsation allowed to coroners il1 
counties of less than 400,000 population should be computed. 

3. Coroners in office on the first Monday of September, 1927, should make a 
rePort as of said date, of all fees collected by them during that part of the 'J'ear next 
preceding the said first Monday of September, 1927, that follows the effective date of 
House Bill No. 485, to-wit, from August 1, 1927, to the first Monday in September, 
1927. 

4. CorOI!Crs in office at the time of the effective date of House Bill No. 485, 
to-wit on August 1, 1927, are subject to the provisions of said act. 

CoLUMBUS, OHIO, September 26, 1927. 

Bureat~ of Inspection and SupervisiOit of Public Offices, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion 
as follows: 

"House Bill No. 485 enacted at the recent session of the Legislature 
amends the provisions of the law with reference to coroners. Section 2823, 
G. C., provides that the term of the coroner shall begin on the first Monday 
of January. Section 2856-Sa, as enacted by House Bill No. 485, provides that 
in all counties having a population according to the last Federal Census of 
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less than 400,000 the coroner of each such county shall report to the county 
commissioners on the first Monday of September of each year a certified 
statement of the amount of fees collected by him under all secti()ns of the 
General Code during the year next preceding the time of making such 
statement. Section 2866-1 provides that in counties of less than 400,000 the 
total compensation paid to the coroner as fees under all .sections of the 
General Code shall not exceed $5,000.00 per annum or be less than $150.00 

· per annum. \Ve assume that the per annum mentioned in this section relates 
to the omcial year of the coroner, that is, from the 1st Monday of January 
to the first Monday of January. This section further provides that if the 
fees in that one year are less than the minimum compensation then such 
coroner shall be allowed the difference up to $150.00 to be paid by the county 
commissioners out of the emergency or contingent fund. 

Question l. Is the year referred to in this provision the official year of 
the coroner or the year referred to in Section 2856-5a? 

Question 2. If the year referred to in Section 2856-5a governs in a 
county in which the coroner earns less than $150.00 per year, how is the 
difference between the fees earned and the minimum salary to be divided 
between the coroner in office from September to January and the coroner 
in office from January to September? 

Question 3. \Viii the coroner now in office be required to make a report 
under Section 2856-5a for the year ending the first Monday in September · 
1927, and if so, will the minimum compensation apply to such coroner? 

Question 4. Does this law in any way affect coroners in office at the time 
the act became· effecth·e ?" 

Sections 2856-5a and 2866-1, General Code, (112 0. L. 204 and 205) read as 
follows: 

Sec. 2856-Sa. "In all counties having a population, according to the 
last federal census, of less than four hund~ed thousand the coroner of each 
such county shall report to the county commissioners on the first Monday 
of September of each year a certified statement of the amount of fees collected 
by him, under ali sections of the General Code, during year next preceding 
the t:me of making such statement, naming the party or parties to each case." 

Sec. 2866-1. "In counties having a population, according to the last 
federal census, of less than four hundred thousand the total compensation 
paid to the coroner as fees, under all sections of the General Code, in no case 
shall exceed five thousand dollars per annum or be less than one hundred 
and fifty dollars per annum. If the fees in any one year are less than the· 
minimum compensation allowed by law then such coroner shall be allowed 
the difference up to one hundred and fifty dollars to be paid by the county 
commissioners out of the emergency or contingent fund." 

Prior to the enactment of House Bill No. 485, by the 87th General Assembly, 
relating to the salary, fees and duties of county coroners, the compensation of cor­
oners in all counties consisted of fees as provided· for by Sections 2856-3 and 2666, 
General Code. 

The provisions of said House Bill No. 485, are to the effect that coroners in 
counties having a population of more than 400,000 according to the last Federal 
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census, shall receive a salary of $6,000 per year, payable from the county treasury, 
(Section 2856-4, General Code.) In such counties the coroner is required to pay 
in to the county treasury all fees to which he shall be entitled under all sections of 
the General Code, forthwith, upon receipt of the same, and to file with the county 
commissioners on the first Monday in September of each year, a certified statement 
of the amount of ·all fees collected during the same period, (Section 2856-5, General 
Code.) 

No change is made affecting the amount of compensation to be paid to coroners 
in counties having a population of less than 400,000 other than that the total amount 
which such coroners are permitted to receive shall not be more than $5,000, nor less 
than $150 per year. If the total amount of fees earned by a coroner in counties 
having a population of less than 400,000 is less than $150, he shall be paid a sufficient 
amount from the emergency or contingent fund of the county to make up the 
difference, up to $150. No provision is made for the payment into the county 
treasury of fees collected by coroners in counties with a population of less than 
400,000. It may well be implied, however, that if he should receive fees in excess of 
$5,000 in any one year, he would be required to account for the excess. 

As a matter of fact, the fees which a coroner receives, other than those received . 
when he performs the duties of sheriff, are paid to him from the county treasury 
as allowed to him upon his return of the performance of inquests and autopsies. 
Each inquest or autopsy requires a separate return on the back of which is a state­
ment of the fees earned in connection with the same and in practice a voucher is 
drawn by the county auditor, after the county commissioners pass on the correctness 
of the items of fees as shown by the return, for each separate return or after an 
accumulation of several such returns as they see fit, and the coroner is paid the 
amount of the voucher. 

It seems clear that the intent of the Act, House Bill No. 485, could not be to 
require such a vain procedure as to require coroners in counties of over 400,000 
population to draw their fees and then pay them over to the treasury. Such a pro­
cedure would serve no purpose and would require more book-keeping than necessary. 
It is my opinion that the requirement that coroners in counties of more than 400,000 
population file certified statements of fees collected serves no purpose, other than 
whatever value such statement may have as records, so far as fees earned by the 
coroners, other than those earned while performing the duties of the sheriff, are 
concerned and that the fees earned by coroners in such counties, other than the fees 
wh:ch accrue to the office when the coroners perform the duties of the sheriff, should 
not be drawn by the coroner. 

The term of office of county coroner begins on the first Monday of January after 
his election, and continues for two years, (Sec. 2823, General Code.) It seems clear 
that the provisions of Section 2856-4, General Code, fixing a salary of $6,000 per 
annum for coroners in counties with a population of more than 400,000, and Section 
2866-1, General Code, fixing a maximum and minimum amount which coroners in 
counties with a population of less than 400,000 may receive per annum, the term per 
annum means per year of his term of office. 

Section 260-1, General Code, reads in part, as follows: 

"Beginning with Jan. 1, 1928, the fiscal year of the state and beginning 
with January 1, 1926, the fiscal year of every county, municipal corporation, 
* * * shall begin at the opening of the first day of January of each 
calendar year and end at the close of the succeeding thirty-first day of 
Dect:mber. All provisions of law heretofore or hereafter enacted and re-
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lating to the levying of taxes, the collection, appropriation or expenditures 
of revenues or the making of financial reports or statements for a fiscal 
year or other year shall be construed to refer and apply to the fiscal year 
as herein defined, ·except that reports by title V, chapter 5, part second of the 
General Code shall be for the school year as defined in Section 7689 of the 
General Code * * * ." 

The fact that the foregoing statute states that "all provisions of law heretofore 
or hereinafter enacted relating to • * the making of financial reports or state­
ments for a fiscal year or other year shall be construed to refer and apply to the 
fiscal year as herein defined" does not preclude the legislature from later providing 
for the making of reports for a year other than the fiscal year as it apparently has 
done in this case. The clause, "during the year next preceding the time of making 
such statement" clearly means exactly what it says and as used in Section 2856-Sa, 
supra, means the year preceding the first Monday of September the time when the 
statement is to be made. 

The usefulness of this statement is largely that of a summary report, as the 
computation of the maximum and minimum amount of fees .to which a coroner may 
be entitled is not dependent on the filing of this certified statement or what it contains. 
The report of inquests and autopsies and of fees ·earned by a coroner as well as the 
vouchers and receipted warrants showing the amount of fees paid to a coroner are at 
all times on file and may be summarized at any time. The filing of the annual 
statement as required by the statute does not prevent a coroner from filing supple­
mental statements covering parts of the year. Upon retiring from office the amount 
of compensation for his last preceding year may be determ:ned from the records and 
if necessary for that purpose he may file a supplemental statement so that it may be 
determined whether he be entitled to further compensation to make up the minimum 
amount to which he is entitled or whether he must account for any excess over $5,000 
which he has drawn during the year. 

Article II, Section 20 of the Constitut:on of Ohio, to the effect that no change in 
compensation shall affect the salary of any officer during his existing term does not 
prevent coroners now in office from becoming amenable to the provisions of House 
Bill No. 485 for the reason that coroners were not paid a salary before the enact­
ment of this law, l:ut were compensated by fees earned. 

In the case of Gobrecht vs. Ci11cimzati, 51 0. S. 68, at page 72, Judge Spear, after 
quoting Article II, Section 20 of the Constitution of Ohio said: 

"The question, therefore, is, whether or not the pay of a member of the 
board is 'salary' within the meaning of the above section? 

We think it is not. A general definition of salary includes compensation. 
General definitions, do not, however, cover all cases. Salary is compensation, 
but, under the section quoted, compensation is not, in every instance, salary. 
The point is emphasized by this court in the case of Thompson vs. Phillips, 
12 Ohio St. 617, where it is said that 'it is manifest from the change of ex­
pression in the two clauses of the section that the word "salary" was not 
used in a general sense, embracing any compensation fixed for an officer, 
but in its limited sense, of an annual or periodical payment for services­
a payment dependent on the time and not on the amount of the service ren­
dered.' And it was there held that a percentage compensation allowed by law 
to a public treasurer for official duties, could be altered during his term. It 
is the 'salary' which shall not be changed during the term, not necessarily the 
compensation. 
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We think the compensation in the case at bar comes within the principle 
of the case cited, although a per diem compensation. It is not, within the 
meaning of the section quoted, 'salary'. Hence, an increase in the pay of 
a member during his term, is not prohibited by the constitution." 

In the case of Theobald vs. State 10 0. C. C. (N. S.) 175 it was held that a 
change from the fee system to salary was not a violation of Article II, Sect'on 20 
of the Constitution of Ohio, citing as authority therefor the case of Gobrecht vs. 
·Cincinnati, supra, and the case of Thompson vs. Phillips, 12 0. S. 617. 

The statement filed by a coroner on the first Monday of September of his first 
year in office would of course not show any fees collected previous to the first 
Monday of the preceding January for the reason that he had not collected any fees 
prior to that time. A coroner upon retiring from office should file a statement show­
ing the amount of fees collected between the preceding first Monday in September 
and the time he retired from office although the statute does not specifically require 
him to do so. 

House Bill No. 485, supra, became effective August 1, 1927. The salaries and 
compensation of coroners then in office for the period following August 1, 1927, 
should be computed and allowed and paid on the basis of the ratio the time from 
August 1, 1927, to the first Monday in January, 1928, bears to a calendar year. 

Specifically answering your question, I am of the opin:on that: 

First, the per annum compensation provided for a county coroner by the pro­
visions of House Bill No. 485, passed by the 87th General Assembly, should be allowed 
and paid for each official year or p:trt thereof of his term of office. 

Second, the year referred to in Section 2856-5a, General Code, being the year 
next preceding the first Monday of September of each calendar year is not the 
per:od of time for which a maximum and minimum compensation allowed to 
coroners in counties of less than 400,000 population should be computed. 

Third, coroners in office on the first Monday of September, 1927, should make 
a report as of said date of al\ fees collected by them during that part of the year 
-next preceding the said first Monday of September, 1927, that follows the effective 
date of House Bitt No. 485, to-wit, from August 1, 1927, to the first Monday in 
September, 1927. 

Fourth, coroners in office at the time of the effective date of House Bitl No. 485, 
to-wit, on August 1, 1927, are subject to the prov:sions of said act. 

1058. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorrrey General. 

OFFICES-JUSTICE OF PEACE AND MEMBER OF BOARD OF EDUCA­
TION OF RURAL SCHOOL DISTRICT COMPATIBLE-CLERK OF 
SUCH BOARD AND JUSTICE OF PEACE COMPATIBLE. 

SYLLABUS: 

1. A justice of the peace ma}' also hold the office of member of tire board of edu­
cation of the rural school district in which he reS'ides 


