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Unless a bank furnishes proper security for deposits of public funds 
under the several depository laws of this state relating to the deposit 
of public funds of the state, counties, municipalities, school districts 
and townships, lawful contracts for the deposit of these funds can not 
be made with it, and a bank receiving such deposits with knowledge of 
the nature thereof, which does not furnish security as provided by the 
statutes of Ohio, will be held to account in full for the deposits so 
received, together with all profits accruing therefrom." 

In the course of the opinion, it is said: 

"Without any doubt whatever, it is the prerogative of the legislature 
to fix the manner and extent of depositing school funds in banks, and 
to fix the security for such deposits that may be accepted by the de­
positor and that must be furnished by the depository bank upon re­
ceiving and accepting the deposit. Having clone so, it is not within 
the power of a board of education or its treasurer to make such de­
posits in a manner otherwise than that fixed by the legislature or to 
accept as security for such deposits any guarantee or other security 
than that fixed by the legislature. Any deposits not made in the manner 
prescribed by law, or secured otherwise than as the statutes prescribe, 
would be an irregular or unauthorized deposit and under the decisions of 
our Supreme Court, a bank receiving such an unauthorized deposit of 
public funds, knowing them to be public funds, will be held to account 
for the full amount of the deposit and the profits arising from it." (See 
Bank vs. Newark, 96 0. S., 453.) 

In ,gpecific answer to your questions, I am of the opinion: 
1. In a school district containing less than two banks it is not necessary 

for the board of education, when selecting a depository for the public funds of 
the district, to advertise and receive competitive bids therefor. After adopting 
a proper resolution, as provided by Section 7607, General Co(le, the board of 
education may enter into a depository contract with one or more banks that 
are conveniently located that offer the highest rate of interest for the full time 
the funds or any part thereof are on deposit. 

2. A board of education may lawfully enter into a contract with a bank 
or banks for the deposit of the funds of the district even though such bank or 
banks offer to pay no more than one-tenth of one per cent interest. 

3. A school depository bank must furnish such security for deposits made 
in such bank as the statutes of Ohio prescribe, for the iull amount of such 
deposits. No part of said deposit may lawfully be secured by the federal guar­
antee or insurance provided for deposits by the Banking Act of 1933. 

2364. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

EMBALMERS-LICENSE ISSUED UNDER SECTION 1343 G. C. MUST BE 
RENEWED IN 1934 UNDER PROVISIONS OF EMBALMERS' AND 
FUNERAL DIRECTORS' LAW. 

SYLLABUS: 
The holder of an embalmer's license issued tmder authority of sectio11 1343, 
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General Code, which section has bew repealed by Amended Senate Bill No. 99, 
must renew his license for the year 1934 i11 accordance with the provisions of the 
new Embalmers' and Ftmeml Directors' law. 

CoLUMBUS, Onro, March 13, 1934. 

Board of Embalmers and Funeral Directors, Cleveland, Ohio. 
GENTLEMEN :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which reads as follows: 

"As Secretary-Treasurer of the Board. I have been instructed to 
write you for a quick opinion on Section 1335-6 of. the General Code 
of Ohio, which section pertains to the renewal of Ohio embalmer's 
license. Section 1335-6, G. C., paragraph 5, states as follows: 

'Any person now holding a license granted by any authority 
of this state to carry on the profession of embalming shall not be 
required to make a new application, or submit to an examination, 
but shall be entitled to a renewal of his license upon the same 
terms and conditions as are herein provided for the renewal of 
licenses of those who may be licensed after the passage of this 
act, but all such persons shall be subject to every other provision 
of this act and such rules and regulations as the board may adopt 
in pursuance of this act.' 

We want to know if the above portion of Section 1335-6, G. C., 
has repealed the embalmer's license renewal granted under the old 
embalming law which was repealed by the present law. In other words 
inform us if renewal cards, issued under the old law, are still in effect. 
Under the old law renewal of license was granted for a five year period, 
to expire on December 31st, 1934. 

Also inform us if all Ohio licensed embalmers should, according to 
law, be required to renew for the year 1934 in accord with rules and 
regulations adopted by the Board." 

. Section 1343, General Code, before its repeal, read in part as follows: 

"* * * Every five years beginning the first day of January, 1926, 
every license holder shall pay to the secretary-treasurer of the State 
Board of embalming examiners the fee of one dollar for the renewal 
of his or her license for the incoming five years, whereupon the secre­
tary-treasurer shall issue a renewal card ·acknowledging the receipt of 
the fee therefor; in case an applicant fails to pay such fee on or before 
January 1st, but not later than six months thereafter the board may with­
out examination issue to him such renewal card for the remainder of 
the calendar year but only upon payment of a fee of ten dollars. Each 
license renewal card shall be registered in like manner as the license 
originally issued." 

In your letter you state that under the old law a renewal of a license was 
granted for a five-year period to expire on December 31, 1934. There is no 
doubt that from a reading of the above .statute, and from common knowledge, 
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that you mean December 31, 1935. In other words, un.der the old embalmers' 
law an embalmer's license would not expire until December 31, 1935. In the 
meantime, the legislature has enacted Amended Senate Bill No. 99 (115 0. L. 
347), which retains the classification of embalmers and also creates the separate 
classification of funeral director. The same person may be both an embalmer and 
funeral director, or may be either one or the other. The title of Amended Senate 
Bill No. 99 reads as follows: 

"To create the board of embalmers and funeral directors of Ohio 
and to provide for its powers and duties and to repeal sections 1335, 
1336, 1338, 1339, 1340, 1341, 1342, 1343, 1343a, 1343-1, 1343-2, 1343-3, 
1343-4, 1345, 1346, 1347 and 1348 of the General Code." 

Section 1343, General Code, has therefore been specifically repealed by the 
new law, and an examination of Amended Senate Bill No. 99 discloses that 
the legislature has specifically covered the question presented in your letter. The 
pertinent provisions of section 1335·6, General Code, have been quoted in your 
letter, supra. 

The renewal of licenses for those who may be licensed after the passage of 
this Act is covered by section 1335-3, General Code, whicli. reads m part as 
follows: 

"* * * the board shall further determine and fix the fees, not to 
exceed a ·total aggregate sum of ten dollars to be charged each applicant 
for the application, registration, examination and issuance of, and not 
to exceed the sum of fh•e dollars per each renewal of licenses of per­
sons desiring to engage i1J the profession or business of embalming and/ or 
further fmteral directing. * * *" 

Reading sections 1335-3 and 1335-6 together it is obvious that the legislature 
has in very clear language declared that persons already holding a license as an 
embalmer must renew that license for the year 1934 and pay the sum of five 
dollars ($5.00). In other words, renewal licenses issued under the old law are 
no longer in effect ·since the enactment of the new Embalmers' and Funeral 
Directors' Act. , ' i ·,I t 1 

As to the wisdom of the legislature repealing a law under which a person 
holds a license that will not lapse for several years, I express no opinion since 
that is a question for the legislature. I may say that the constitutio~ality of that 
part of section 1335-6, relative to the renewal of embalmers' licenses, has been 
questioned. With respect to this point, I might say that it has been the long 
established policy of this office to render no opinion as to the constitutionality 
of an act which has been passed by the General Assembly. The power to pass 
upon the constitutionality of a law enacted by the legislative branch of the gov­
ernment, or to declare the acts of such body to be violative of the provisions 
of the constitution, is probably the highest function of the judicial branch of the 
government. Such power is not vested in the Attorney General as at1 adminis­
trative officer. 

Without further extending this discussion, and in answer to your two ques­
tions which arc closely related, it is my opinion that the holder of an embalmer's 
license issued under authority of section 1343, General Code, which section has 
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been repealed by Amended Senate Bill No. 99, must renew his license for the 
year 1934 in accordance with the provisions of the new Embalmers' and Funeral 
Directors' law. 

2365. 

Respectfully, 
JoHN W. BRICKER, 

Attorney General: 

BLIND PERSON-MAY HOLD OFFICE OF TOWNSHIP CLERK AND RE­
TAIN BLIND PENSION IF CONSIDERED "NEEDY BLIND" BY 
COUNTY COMMISSIONERS. 

SYLLABUS: 
1. Blindness does not disqualify a person from holding the office of town­

.~hip clerk. 
2. A blind township clerk may retain his blind pension allowed him by the 

county commissioners if such commissioners determine that the a-mount of his 
fees and allowances for his services as township clerk are not sufjicient to pro­
vide him ·with the necessities of life, that he has no other sufficient means of his 
own to maintain himself, and that, unless extended the relief authorized by law, 
he would become a charge ttPon the public or upon those not required by law to 
support him. 

CoLUMBUS, OHIO, March 13, 1934. 

RoN. FANNIE M. MYERS, Prosemting Attorney, Mount Gilead, Ohio. 
DEAR MADAM :-Your recent communication reads as follows: 

"We have a situation in our county pertaining to a blind person 
holding the office of Township Clerk, and may we ask for an opinion 
from you covering the following questions: 

1st: Is there any statute prohibiting a blind person from holding 
the office of Township Clerk? 

2nd: Can such blind Clerk retain his pension, allowed him by the 
Blind Relief Commission?'' 

Relative to your first question, I may say that a careful examination of the 
General Code of Ohio does not reveal any statute expressly prohibiting a blind 
person from holding the office of township clerk. Although you do not specifically 
so ask, I presume you desire to know whether or not a blind person may hold 
the office of township clerk. There is no doubt that the legislature has the 
power to prescribe the qualifications for an office, providing such qualifications 
are not in conflict with any qualifications required of a particular office by the 
Constitution. This seems clear from the Supreme Court case of The State of 
Ohio, on relation of the Attorney General, vs. Samuel F. Covington et al .. 29 
0. S. 102. The ninth paragraph of the syllabus of such case reads: 


