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For these reasons, it is the opinion of this department that the words "brother" 
and "sister" as found in paragraph 3 of section 5334 of the General Code include half­
brothers and half-sisters. 

999. 

Respectfully, 
JoHN G. PRicE, 

Attorney-General. 

DRY CLEANING ESTABLISHMENT-WHERE PERMIT EXTENDS UNTIL 
FIRST DAY OF JANUARY NEXT AFTER DATE OF ITS ISSUE--HOLDER 
OF PERMIT HAS NO AUTHORITY TO CONDUCT BUSINESS IN AN­
OTHER BUILDING-RENEWED PERMIT DISCUS.SED. 

1. A permit to use a building or establishment for dry cleaning or dry dyeing, issued 
under section 4 oj the act of April14, 1919 (108 0. L. 306; section 843-22 G. C.), extends 
until the first day of January next after the date oj its issue, unless renewed under authority 
of section 5 of the act (section 843-23 G. C.). 

2. The mere fact that the holder of a permit intends at some juture time to remove . 
his business to another location, will not excuse him from having his permit renewed under 
section 5 of the act (section 843-22 G. C.), in case he desires to continue in business at his 
present location ajter the expiration of his permit. 

3. A permit issued under section 4 oj the act (section 843-22 G. C.) to conduct a dry 
cleaning qr dry dyeing business in a certain building or establishmr;nt, confers no authority 
upon the 1wlder to. conduct his business in another building or establishment. 

CoLUMBUS, Omo, February 20, 1920. 

HoN. WILLIAM J. LEONARD, State Fire Marshal, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm:-Your letter of recent date propounding certain questions ariSmg 

under the act passed April14, 1919, (108 0. L. B06, Part 1), which provides for the in­
. spection of dry cleaning and dry dyeing buildings and establishments, was duly received. 

The provisions of the act in so far as they are necessary to a proper determination 
of your questions will be briefly referred to. 

Section 2 of the act (section 843-20 G. C.) provides that: 

. "No building or establishment shall be used for the business of dry clean­
ing or dry dyeing * * *,until an application for permission to do so shall 
have been filed with and approved by the state fire marshal of the state of 
Ohio," etc. 

By section 3 of the act (!iection 843-21 G. C.) an applicant for a permit is required 
to pay to the state fire marshal a filing and inspection fee of $10.00. 

By section 4 of the act (section 843-22 G. C.) it is provided that when an appli­
ca tidn for a permit is filed and the fee p'aid, the state fire marshal, his deputies or as­

, sistants 

"shall make an insftection of such building, buiidUJ:gs or establishments, and 
if the same conforms to the requirements of law and,rules whi~h may be pTe­
scribed by the state fire marshal for such places, then the state fire marshal 
shall issue a permit to the applicant for the conduct of such business, which 
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permit shall extend until the first day of January next after the d,ate of the 
issuing of same." 

By section 5 of the act (section 843-23 G. C.) it is provided that: 

"Permits may be renewed at any time within thirty days after the termi­
nation thereof, by the filing of an application for such renewal and the payment 
of a fee of $5.00 therefor." 

provided the applicant has complied with the provision of the act, and with the other 
-laws of the state and municipal ordinances, etc. 

The act then proceeds to designate the character of buildings that may be used 
for dry cleaning and dry dyeing, and to make special provisions as to walls and roof, 
sewer connections, ventilating apertures and covering, skylights and windows, fire 
exting'uisbment, protection of steam and hot water 'pipes, etc. - · 

By section 30 (section 843-48 G. -c.) it is provided that the act shall not be held 
to apply to any building, business or establishment now in use so as 'to cause the same 
to be rebuilt, remodeled, or repa~'ed to conform to its provisions, but should any build­
ing or establishment, or part thereof, be reconstructed, rebuilt or repaired, it shall be 
constructed, built or repaired in conformity to its provisions. 

1. Life oj Permit. 
A permit to use a building or establishment for dry cleaning or dry dyeing issued 

at any time during the calendar year, extends until the first day of January next after 
its date of issue (section 4 of the act, section 843-22 G. C.), unless renewed in the man­
ner and within the time hereinafter mentioned. 

2. Renewal oj Permit. 
In case the licensee desires to conduct a dry cleaning or dry dyeing business in 

the same building or establishment covered by his permit, on and after the first day 
of January next after the date of its issue, be must, within thirty days after the termi­
nation of his permit make application to the state fire marshal for its renewal and pay 
a fee of $5.00 therefor. The mere fact that a licensee intends to remove his business to 
another building or establishment, will not excuse him from having his permit renewed 
as the act requires, in case he desires to contittue in business at the present location 
after the termi'nation of his permit. 

3. Permit only covers particular building or establishment referred to therein. 
A permit 'to co'nduct a dry cleaning or dry dyeing business in a certain building 

or establishment confers no authority upon the licensee to conduct his business in 
another building or establishment at another location. The act is specifically directed 
at the particular building or establishment that is required to be mentioned in the ap­
plication for a permit, and provides that such building or establishment shall be in­
spected and found to conform to the requirements of law and rules prescribed by the 
state fire marshal before a permit shall be issued to the applicant. 

It is not intended to hold that an "establishment" cannot embrace two or more 
buildings, but it is intended to hold that where the application is for a permit to conduct 
business in a certain "establishment," and a permit is granted therefor, its scope and 
operation is confined to the particular building or buildings referred to in the appli­
ca:tion as constituting the establishment. 

It would result from the foregoing construction of the act, that if a building or 
establishment covered by a permit should be reconstructed, as distinguished from 
being repaired, it would cease to be the building or establishment theretofore inspected· 
and covered by the pe1mit, and before it could be used for the business of dry cleaning 
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or dry dyeing, it would be necessary that an application be made for a permit and a 
$10.00 inspection and filing fee paid, that the building or establishment be inspected 
and found to be reconstructed in conformity to the act, and that a permit be issued 
to conduct business therein. 

1000. 

Respectfully, 
JoHN -G. PRICE, 

Attorney-General. 

MOTHERS PENSION8-FOSTER-MOTHER IS NOT A MOTHER WITHIN 
MEANING OF SECTION 1§83-2 G. C. 

A foster-mother is not a mother within the meaning oj section 1683-2 of the General 
Code relating to mothers pensions. 

CoLUMBUs, Omo, February 10, 1920. 

HoN. WILBERT J. BrsSMAN, Probate Judge, Mansfield, Ohio. 
DEAR Sm:-Your letter of recent date inquiring whether or not the foster-mother 

of orphan children under school age who are in necessitous circumstances, is a mother 
within the meaning of section 1683-2 G. C. relating to mothers pensions, was duly 
received. 

Section 1683-2 G. C., so far as material to the determination of your question, 
reads as follows: 

"For the partial support of women whose husbands are dead, or become 
permanently disabled by reaso'n of physical or mental infirmity, or whose 
husbands are prisoners or whose husbands have deserted, and such desertion 
has continued for a period of three years, when such women are poor, and 
are the mothers of children not entitled to receive age and schooling certific!lte, 
and such mothers and children have a legal residence in any county of the 
state for two years, the juvenile court may make an allowance to each of such 
women as follows:" etc. 

In 1914 Annual Report of the Attorney-General, Vol. I, page 885, in an opinion 
dated June 29, 1914, it was held that neither an "adopted mother" nor a "grandmother" 
who is keeping and supporting a grandchild whose parents are dead, is a mother within 
the meaning of the statute above mentioned. The statute was subsequently amended 
(106 0. L. 436), but in a respect which doe·s not require a modification of the opinion 
referred to in so far as the question under consideration is concerned. 

In the opinion at page 887 the former Attorney-General said: 

"I am of the opinion that an adopted mother, other conditions being met, 
is not entitled to the pension. While the act is to be given a liberal interpre­
tation to accomplish the result at which it is aimed, yet, to my mind, the word 
'mother' as repeatedly used therein, does not have, naturally, the significance 
of the term 'adopted mother;' and, in my judgment, such a meaning is too 
artificial to be given to the former term, even under the sanction of a liberal 
interpretation. 

For similar reasons, a grandmother, who is keeping and supporting a 
child of her son or daughter, when both parents of the children are dead, cannot 


