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APPROVAL-BONDS OF VILLAGE O.F NEW PARIS, PH.EI:LE 
COUNTY, OH 10, $12,000"00-PART OF ISSUE OF $25,000.00, 
DATED APRIL 1, 1938. 

CoLC1LBL'S, 01-110, August 17, 1938. 

Nctirement Roard, State Teachers Hetirement System, Coltpnlms, Ohio. 
CE:->TLE~l EN : 

H.E: Bonds of Village of New 1 'aris, Preble County, 
Ohio, $12,000.00 (Unlimited.) 

J have examined the transcript of proceedings relative to the above 
bonds purchased by you. These bonds comprise part of an issue of 
sanitary se\\·er and disposal plant bonds in the aggregate amount oi 
$25,000, dated April 1, 1938, bearing interest at the rate of 3~ 7o per 
annum. 

From this examination, in the light of the law under authority of 
which these bonds have been authorized, I am of the opinion that bonds 
issued under these proceedings constitute valid and legal obligations 
of said village. 

2843. 

H.espectfully, 
H EIUII·:R'l' S. DL" FFY' 

Attonwy Ge~raal. 

STATE TEACHERS RE.TTRE:\IE~T BOARD--\Vl-IE:\ TEACII­
ER ELECTED TO SlmVE TERM OF TWO YEARS W~Til\ES 
0.\' PE.:\S 10:'-J-1\rEl\1 RERSH I P CEASES I.\' RET I 1\E:\lE~T 
SYSTEl\1 A~]) T!~ACHER .\'OT ELIGIBLE TO SI~RVE RI~-
1\IAINDER OF T\VO YEAR TERM FOR WHICH HE WAS 
ELECTED. 

SVLLABUS: 
if a teacher member of the State Teachers' Retirement Board who 

<uas elected to scr·vc a term of two years, from September 1, 1937. to 
August 31, 1939, inclusive, retires on pcnsio11 011 /1 ugust 31, 1938, such 
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teacher's membershif' ceases in the State Teachers' J<etirement System 
and the teacher is uot eligible to serve the rcma·inder of the two year 
term for which he was elected. 

COLL"l\IBL"S, OHIO, August 18, 1938. 

Retirement Board, State Teachers Rcf'irement System, Colu.mbns, Ohio. 
GENTLEMEN: This will acknowledge receipt of your recent com­

munication which reads as follows: 

"On May 3, 1937, a teacher member of the Retirement 
Board was elected to serve a term oi two years, from Sep­
tember 1, 1937 to August 31, 1939, inclusive. lf this teacher 
member should retire on August 31, 1938, would this action 
automatically remove him from membership on the Retire­
ment Hoard, or would he be entitled to serve the remainder 
of the two year term for which he was elected?" 

I assume that your request refers to a teacher who 1s retiring on <J 

pension, as provided in Section 7896-34, General Code. 
Section 7896-4, General Code, provides as follows: 

"The retirement board shall consist of five members as 
iollows: (a) the superintendent of public instruction; (b) the 
auditor of state; (c) the attorney general, two other members 
lwo·wn as teacher members, who shall be members of the re­
tirement system and who shall be elected b:,• ballot by the 
members of the rctiremc11t S)•Stcm." (] talics the writer's.) 

Section 7896-6, General Code, reads as follows: 

"Annually after the t1r~t .election a member of the retire­
ment system shall be elected by ballot to membership in the re­
tirement board to serve for a term of two years beginning on 
the first clay of September following the election. Vacancies 
occurring in the terms of teacher members of the board shall 
be filled by the remaining members oi the board of election for 
the unexpired terms. Teacher members oi the retirement board 

. who fail to attend the meetings of the board for four months 
or longer, without being excused, shall be considered as having 
resigned and successors shall be elected for their unexpired 
terms." 

Section 7896-7 reads 111 part as follows: 
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"All elections ior members of the retirement board after 
the first election shall be held on the first Monday of May of 
each year under the direction of the retirement board. Any 
member of the retirement system shall be eligible for election 
as a member of the retirement board and the name of any mem­
ber who shall be nominated by a petition signed by at least one 
hundred members of the retirement system shall be placed upon 
the ballots by the retirement board as a regular candidate." 

] t is to be observed from a reading oi the provisions of Sections 
7896-4, 7896-6 and 7896-7, General Code, supra: that. any member of 
the Teachers' Retirement System is eligible for election as a member oi 
the Retirement Board; that, the two members ''kno\\'n as teacher mem­
bers," must be members of the Retirement System; and that, although 
by the provisions of Section 7896-6, supra, a teacher member of the 
Board is elected "to serve for a term of two years," provisions are also 
made for filling of "vacancies occurring in the terms of teacher members 
of the board." 

Section 7896-25, Grneral Code, reads, in part, as follows: 

"The membership of any person in the retirement system 
shall cease if he \\·ithdraws his accumulated deductions or if he 
retires on a pension as provided in this act, or if he dies, or if in 
any four year period a iter he last became a member, he shall 
render less than t ,,.o years oi service as a teacher, unless the 
retirement board in accordance \\'ith its rules and regulations 
shall grant a longer period of absence i rom active service as a 
teacher \\'ithout the loss of his status as a member." 

By the language employed in Section 7896-25, supra, it IS clear, 
plain and free from any doubt, that the membership of a teacher in 
the State Teachers Retirement System ceases, if the teacher withdraws 
his accumulated deductions, or, retires on a pension, ot·, dies, or, in any 
four-year period after he last became a member renders less than 
two years of service without securing a longer period of absence in 
accordance with the rules and regulations of the Hetirement Board. 

A teacher's membership on the State Teachers' Retirement Board 
is dependent on the teacher being a member of the State Teachers' Re­
tirement System. By the language of Section 7896-25, supra, member­
ship in the Retirement System ceases instanter, upon a member retiring 
on a pension. There \\·ould be no question whatsoever, that a teacher 
member of the Retirement Hoard would not be entitled to membership 
in the State Teachers' Retirement Hoard i i he d:ed or withdrew his 
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accumulated clecluctiuns. A teacher member oi the board that retires on 
a pension is not entitled to any more rights in membership in the State 
Teachers' ]{etirement System than a teacher \\·ho withdraws his accumu­
lated deductions, or, dies. 

Therefore, in specific answer to your question it is my opinion that, 
if a teachet· member of the State Teachers' 1\etirement Board who was 
e!ected to serve a term oi two years, from September 1, 1937, to August 
31, 1939, inclusive, retires on a pension on August 31, 1938, such teach­
er's membership ceases in the Stale Teachers' Retirement System and 
the teacher is not eligible to serve the rcmaindcr oi the two year term for 
which he \\';IS elected. 

2844. 

n.especl iully, 
II EI\BEI\T S. DL'FFY, 

Attorney General. 

APPHOVAL-HONDS OF DENISON CITY SCHOOL DlSTlUCT, 
TUSCARAWAS COU\!TY, OHIO. $15,000.00. 

Cou;~tnL·s, 01110, August 18, 1938. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN : 

RE: Bonds of Denison City School District, Tusca­
rawas County, Ohio, $15,000.00. 

The above purchase of bonds appears to be part of an tssue of 
bonds of the above school district dated August 1, 1927. The transcript 
relative to this issue was approved by this office in an opinion rendered 
to your board under date of October 10, 1927. being Opinion :\To. 1131. 

It is accordingly my opinion that these bonds constitute valid and 
legal obligations oi said school district. 

Respectfully, 
HERBERT S. DcFFY, 

At/orne;' General. 


