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1899. 

APPROVAL-BONDS, CINCINNATI CITY SCHOOL DIS­
TRICT, HAMILTON COUNTY, OHIO, $30,000.00, PART OF 
ISSUE DATED JULY 1, 1931. 

CoLUl\lBVS, Owo, February 7,1938. 

The Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEJ\LEN: 

RE: Bonds of Cincinnati City School Dist., Hamil­
ton County, Ohio, $30,000.00. 

I have examined the transcript of proceedings relative to the 
above bonds purchased by you. These bonds comprise part of an 
issue of school bonds in the aggregiite amount of $570,000, of an 
$8,500,000 authorization by election of November 4, 1924, dated July 
1, 1931, bearing interest at the rate of 3:)4% p~r annum. 

From this examination, in the light of the law under authority 
of which these bonds have been authorized, 1 am of the opinion that 
bonds issued under these proceeding·s constitute valid and legal obli­
gations of said school district. 

1900. 

Respectfully, 
HERBERT s. DUFFY, 

Attorney General. 

RE-ASSESSlVIE.NTS PAYABLE lN INSTALLMENTS AND 
BONDS, NOTES OR CERTIFICATES OF INDEBTEDNESS­
ISSUED UNDER SECTION 2293-Sr G. C.-CLERK OF COUN­
CIL SHALL CERTIFY FOR COLLECTION ANNUALLY TO 
COUNTY AUDITOR, ENTIRE RE-ASSESSMENT INSTALL­
MENTS, AlVJOUNTS AND YEARS WITHIN WHICH PAY­
ABLE. 

SYLLABUS: 
When re-assessments have been levied by a municipality payable in 

installments and bonds, notes or certificates of indebtedness issued in 
anticipation of the collection thereof, under the provisions of Section 
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2293-Sr,General Code, the cler!? of council shall certify for collection an­
nually to the count)' auditor the entire re-assessment installments, stating 
the amounts of the re-assessment installments and the years within which 

said installments arc payable. 

COLl.iliLBL'S, 01110, February 8, 1938. 

Bureau of Inspection and Supcmision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLE!It EN : J am in receipt of your letter of recent date requesting 

my opinion, which reads as follows: 

"Jn an opinion previously rendered to this Department, in­
terpreting Section 3892 of the General Code, it was held that 
assessments including all installments should be certified to the 
county auditor on or before the second Monday in September 
of each year. 

The question has now arisen as to an interpretation of Sec­
tion 2293-Sr, relative to the certification of reassessments, in view 
of the wording of the latter part of said section quoted as fol­
lows: 

'The fiscal officer shall thereafter certify for collection annually 
only the reassessment installments and shall not certify the in­
stallments of original assessments.' 

Jn this connection may we inquire as follows: 

Question. Under the provisions of Section 2293-Sr of the 
General Code, are reassessments levied under authority of the 
preceding section of the General Code, required to be certified 
in annual installments, each year, or may certifiCation be made 
at one time for all of the annual installments clue over the term 
of years for which same have been levied?" 

That part of Section 3892, General Code, pertinent to the question 
raised in your letter reads as follows: 

"When any special assessment is made, has been confirmed 
by council, and bonds, notes or certificates of indebtedness of the 
corporation are issued in anticipation oi the collection thereof, 
the clerk of the council, on or before the second l\'[onclay in 
September, each year, shall certify such assessment to the 
county auditor stating the amounts and the time of payment. 

* * *" 

You will note from the language of that part of Section 3892, above 
quoted, that the clerk of council on or before the second :Monday in Sep-
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tcmber each year shall certify such assessment to the county auditor. 
This office has placed an interpretation on the words "each year" and I 
direct your attention to a former Attorney General's opinion for the 
year 1931, Vol. J, page 358, the syllabus reading as follows: 

''vVhen special assessments have been levied by a munici­
pality, payable in installments, and bonds, notes or certif-icates 
of indebtedness issued in anticipation of the collection therco f, 
under the provisions of Section 3892, General Code, the clerk 
of council shall, on or before the second Monday in Septem­
ber each year, certify to the county auditor the entire assess­
ments, stating the amounts of the installments and the years 
within which said installments are payable." 

The question submitted to the then Attorney General for his con­
sideration was whether or not the words "each year" referred to the 
installments of the assessments or whether or not they referred to the 
total assessment and would one certification of the total assessments be 
sufficient under the meaning of Section 3892. On page 359 of this 
opinion a former Attorney General's opinion for the years 1903 to 1908 
at page 92 was quoted. This quotation reads as follows: 

"J beg to acknowledge the receipt of yours of the 9th inst., 
and considering Section 94 of the lVlunicipal Code, covering the 
certifying of estimates f01· local improvements, am of the opin­
ion that the clerk of the council should certify_ all assessments, 
on or before the second Monday in September, to the county 
auditor for collection, and that the same should not be certified in 
installments annually, but that when the term 'assessment' is 
used it )s meant to embrace all installments thereof, and when 
they are unpaid they should all be certif-ied together so that the 
amount of the liens upon the property, arising by reason of 
assessments, may be able to be shown by an examination of the 
record of the same in the county auditor's office." 

Section 2293-5r, General Code, reads as follows: 

"After the laxing autl10rit~>' has approved said re-assessments, 
lih· proceedings shall be had for the levy, certification, payment 
cwd collection of said re-assessments as apply to the levy, certi­
jinlf·ion, pa_vmcnt and collection of original assessments, and all 
provisions of law relating to the· levy, certification, payment 
and collection of oriyi1wl assessments, except so far as in this act 
otherwise set forth, shall govern such levy, certification, pay-
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mcnt and collection of such reassessments, and excepting that 
sttch certification shall distinctly state the fact that it is a re­
assessment, and shall specify the original assessments for which 
the same is substituted. Upon certification of the first install­
ment of such re-assesment for collection to the county auditor and 
to the county recorder when registered title is involved, the 
county auditor and also the county recorder in case of reg­
istered lands, shall cancel the certified installments of original 
assessments so re-assessed against the lots or parcels on which 
the re-assessment has been made and the interest and penalty 
thereon, as the same stand on the tax list and duplicate, and 
on the original certificate of title. Any special assessment or 
asscsments re-assessed as provided in this section shall not 
again be rc-asscscsd. The fiscal officer shall thereafter certify 
for collection annually only the re-assessment installments and 
shall not certify the installments of the original assessment." 
(Italics the writer's). 

Jt will be noted, therefore, from a reading of the first sentence of 
the above quoted section that is underscored that there is no difference 
in the procedure in certifying original assessments and re-assessments 
other than that which might appear later in th~ section. The only 
language which might give rise to a different procedure is the last 
sentence contained in the section which I have underscored. You will 
note in this sentence the words "annually" and "re-assessment install­
ments." To my mind, the word "annually" must be given the same in­
terpretation as the words "each year" as used in Section 3892, General 
Code, and likewisce the term "re-assessment installments" is meant to 
embrace all reassessment installments thereof the same .as the word 
"assessment," as used in Section 3892, has been interpreted to mean all 
installments. The last part of Section 2293-Sr, above quoted and 
underscored, to my mind is directory to this extent-that when a 
re-assessment has been provided for in the procedure of refunding certain 
special assessments, the re-assessment and all installments thereof take 
the place of the original assessments and such original assessments there­
after need not and should not be certified for collection. 

In view of the foregoing and in specific answer to your question, I 
am of the opinion that when re-assessments have been levied by a mu­
nicipality payable in installments and bonds, notes or certificates of in­
debtedness issued in anticipation of the collection thereof under the pro­
VISIOns of Section 2293-Sr, General Code, the clerk of council shall 
ce1·tify for collection annually to the county auditor the entire re-assess-
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ment installments, stating the amounts of the re-assessment installments 
and the years with\n which said instaliments are payable. 

1901. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

APPROVAL-ARTICLES OF INCORPORATION, THE RICH­
LAND EQUITY FIRE AND LIGHTNING PROTECTED lVIU­
TUAL INSURANCE ASSOCTATTON OF SHELHY, OHIO. 

CoLUMBUS, Orno, February 8, 1938. 

HoN. WILLIAJ\I _T. KENKEDY, Secretary of State, Cohtmbus, Ohio. 
DEAR SIR: I have examined the certificate of amendment to the 

articles of The Richland Equity Fire and Lightning Protected Mutual 
Insurance Association of Shelby, Ohio, which you have submitted for 
my approval. 

Finding the same not to be inconsistent with the Constitution or laws 
of the United States or of the State of Ohio, I have endorsed my 
approval thereon and return the same to you herewith. 

1902. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

REGISTRAR OF .MOTOR VEHICLES-FINANCIAL RESPONSI­
HlLlTY LAW-DRIVERS' LICENSE LAW-SECTIONS 6298-
1, 6296-1 ET SEQ., G. C.-NO AUTHORITY TO RESTORE 
DRIVER'S LICENSE SUSF'ENDED OR REVOKED HY TRIAL 
JUDGE-WHERE COURT UNDER SECTION 6296-17 G. C. 
SUSPENDS OR REVOKES UCENSE-SUCH COURT MAY 
NOT LATER MODIFY, CHANGE OR RESTORE SUCH 
LICENSE.. 

SJ'LLABUS: 
1. The Registrar of J\t!otor Vehicles has no authority either under 

the provisions of the Financial Responsibility Law (Sections 6298-1, ei 


