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"In regard to the number of trustees which shall be necessary to 
execute a deed for a cemetery lot, section 3448, supra, merely provides 
that such deed shall be executed 'by the trustees.' The general rule is set 
forth in 29 Cyc. 1434, wherein it is said: 

'Where official authority is conferred upon a board of commission, 
composed of three or more persons, such authority may be exercised by 
a majority of the members of such board.' 

In the case of State, ex rei., vs. Wilkesville Township, 20 0. S. 288, 
it was held that the execution of certain bonds by two township trustees 
when the third trustee was absent from the state, was sufficient compli­
ance with the statute providing that 'the trustees may * * * issue bonds.' 
There is no provision in section 3448, supra, to the effect that these deeds 
shall be executed by all of the trustees, and the execution of such a deed 
by at least two members of the board, docs, in my view, constitute a suffi­
cient compliance with the section." 

In the other opinion, that of Opinions of the Attorney General for 1929, 
volume II, page 1390, it was held in the third branch of the syllabus: 

"Where there is a vacancy in the board of township trustees, two 
trustees constitute a quorum to transact such business as does not expressly 
require unanimous vote." 

At page 1391 of the opinion it is stated: 

"Coming now to your third question, viz., whether the remammg two 
members of the boa;d of trustees can function until the third is ap­
pointed: The rule is that unless otherwise provided, a majority of the 
board of township trustees shall constitute a quorum to transact business. 
(State vs. Wilkesville Tp. 20 0. S. 288)." 

In view of the foregoing discussion, I am of the opmwn in specific answer 
to your question that under section 3370, General Code, two members of a board 
of township trustees, being a majority of such board, may, at any legal meeting 
of the board, by resolution, determine the size and location of the three road 
districts as provided for in paragraph 2 of such section and thereafter assign 
to each member of said board, by majority vote, the district in which each mem­
ber must take charge of the maintenance and repair of the roads therein. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

A ttomey General. 

2293. 

BOARD OF EDUCATION-CLERK-ELECTED BY BOARD-TERM MAY 
NOT EXTEND BEYOND LIFE OF BOARD. 

SYLLABUS: 
1. Each board of education, upo11 its organi:;ation 011 the first Monday of 

la11uary after the electio11 of members of such board, in accorda11ce with Sectio1t 
4747, Geueral Code, should elect a clerk. 

2. A board of education is 7l•itlwut aut/writ)• to elect a clerk for a term 
extendi11g beyo11d the life of the board. 
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3. Regardll?lss of tlze leur;th of term for which a board of education elects 
a clerk, that term will not e.rte11d beyond the time when the succeedi11g board 
of education organizes in compliance with Section 4747, General Code. 

CoLUMBUS, OHIO, February 17, 1934. 

HoN. JoHN Y./. BoLIN, Prosecuting Attorney, Athens, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which reads as follows: 

"The following is a copy taken from the Township Journal of the 
record on the hiring of the Clerk of the Township School Board: 

Nominations for clerk. 
0. F. Ashworth nom. Ray Bobo 
Sec. by Niggemeyer 

No more nom. 
Roll Call 
Ashworth 

Yes Niggemeyer 
Ruth 
Burson 

'Jan. 1, 1933, Monday. 

Motion by Ashworth sec. by Ruth to pay Clerk $175.00 
per year for clerk services. 
Roll Call 
Ashworth 

Yes Ruth No Niggemeyer 
Motion by Niggemeyer to pay the clerk 1% of the money 
paid out of the general funds beginning Jan. I st, 1933, 
sec. by 0. F. Ashworth. 
Roll Call 
Niggemeyer 
Ashworth 

Yes Ruth 
Burson 

Feb. 7, 1933. 

Bobo not voting 

Motion by Ashworth sec. by Ruth to accept the Bond of 
Ray Bobo, clerk signed by Ray Bobo, Mary Bobo and Frances 
Biehl, amt. of bond $500 for a period of 2 years. All vote Yes.' 

I wish you would advise me whether or not this clerk, Ray Bobo, 
can insist on retaining his office for 1934, as the new Trustees have 
elected a new clerk and Bobo refuses to give up the books." 

Pertinent to your inquiry, is Section 4747, General Code, which reads as 
follows: 

"The board of education of each city, exempted village, village and 
rural school district shall organize on the first Monday of January after 
the elertion of members of such board. One member of the board shall 
be elected president, one as vice-president and a person who may or may 
not be a member of the board shall be elected clerk. The president and 



ATTORNEY GENERAL. 169 

vice-president shall serve for a term of one year and the clerk for a 
term not to exceed two years. The board shall fix the time of holding 
its regular meeting." 

The above statute clearly directs each board of education to organize on the 
first Monday in January after the election of members of such board, and to elect 
its officers including a president, vice-president, and clerk. The terms of office 
of the officers of the retiring board expire with the life of the board. A board 
of education is not permitted under the law to elect officers for terms which 
will extend beyond the lif~ of the board electing them. 

In an opinion of my predecessor, which wilJ be found in the reported 
Opinions of the Attorney General for 1932, page 88, it is said: 

"'\Vith respect to elected boards, the apparent intent of the law is 
that they shall elect their own officers and that they shall not elect them 
for terms running beyond the life of the board. This is evidenced by 
the provision that the term of a clerk be limited to two years at most, 
or for no longer time than until a new board organizes. It should be 
noted that the life of a board of education is two years. That is to say 
that the terms of some members on the board expire each two years and 
new members are elected, providing the scheme of electing boards of 
education, and of the organization of those boards, as set up by the 
school code of 1904, is carried out." 

I am therefore of the opinion in specific answer to your question that the 
board of education for the school district to which you refer, that organized on 
the first Monday of January, 1934, should elect its own clerk, and that the former 
clerk has no right to the position, regardless of the length of term for which the 
former board had attempted to elect him. 

H.espectfully, 
JoHN W. BRICKER, 

A ttomey General. 

2294. 

PUBLIC DANCE-"BARBECUE" NOT GIVING PUBLIC DANCE WITHIN 
MEANING OF SECTION 13393, GENERAL CODE ViHEN. 

SYLLABUS: 
A proprietor of a so-called "barbecue" who serves light lunches and refresh­

ments, and who fnmishes a small dance floor and permits his patrons to dance 
as an incident to the real business of the "barbewe" but does not advertise that1 

he is conducting a dance, and charges no admission other than the cost of food! 
and refreshments, mtd where the music is furnished b:y a mt4sic bo.r ~ohich is 
operated by the placing of a coin in the machine by one of the patrons, is not 
gi'c·ing a public dance within the meaning of section 13393, General Code. 

CoLUMBUs, OHIO, February 17, 1934. 

HoN. HowARD M. NAZOR, Prosewting Atlomey, Jefferson, Ohio. 
DEAR SiR :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which reads qS follows: 


