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that time with respect to the payment of teachers' salaries may be read into, and 
considered applicable to the payment of the superintendent's salary. 

Strictly speaking of course, a superintendent is not a teacher. The rule in terms 
applies only to teachers. A similar rule might lawfully be adopted by a board of 
education specifically applying to the superintendent. It was not done in this case. 
He was placed, however, on the regular teachers' pay-roll and directed to elect by 
which method his salary should be paid and that procedure was followed for ap­
proximately four and one-half years, until he resigned and final payment was made 
to him without question, on the theory that the rule referred to above, was a part of 
his contract of hire. 

The fact that the board approved this final pay-roll and authorized its payment 
without question is some evidence, at least, that the board considered the superin­
tendent's contract to have been made in the light of the rule applied to teachers. I 
understand that the members of the board do not now question their right to lawfully 
make payments to the superintendent as was done. 

Inasmuch as the intention of the parties in making the contract of employment 
with the superintendent in the first place, governs a proper construction of the contract, 
and both parties now contend that their intention at the time of making the contract 
was to place the superintendent in a class with the teachers, so far as paying the 
salary was concerned, and their attitude since that time has been consistent with such 
a possible intent, it will be impossible now for me to say that their intent when making 
the contract was otherwise than they now claim it to have been. 

I am therefore of the opinion, in specific answer to your question, that the superin­
tendent of schools in the district referred to might lawfully have been paid his salary 
upon the basis of a ten-month year or a twelve-month year as he might elect, and 
having elected to be paid upon the basis of a twelve-month year, he was entitled upon 
his resignation at any time during a school year, to be paid the accumulated surplus 
held in reserve for the payment of his summer vacation salary, in accordance with 
the rule of the board adopted for the payment of teachers' salaries on August 19, 1920. 

I have not checked the exact amounts which were paid to the superintendent in 
question, and do not wish to be understood as vouching for the correct amounts of 
these several payments. 

2332. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

SOLDIERS' RELIEF COMMISSIONS-MEETING AT COLUMBUS CALLED 
BY GOVERNOR-COUNTY COMMISSIONERS MAY NOT REIMBURSE 
MEMBERS FOR EXPENSES INCURRED THROUGH ATTENDANCE. 

SYLLABUS: 
County commissioners are not authorized by law to allow to the persons compos­

ing the several soldiers' relief commissioi!S throughout the State their actual expenses 
i1~urred and a fair compmsation for their services for atttmda1~e up01~ the meeting 
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of the menibers of the said several soldiers' relief commissions held at Columbus, Ohio, 
on July 19, and 20, 1930. 

CoLUMBus, OHIO, September 13, 1930. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion 

which reads as follows : 

"The Governor recently called a meeting in Columbus of the various 
members of the Soldiers' Relief Commissions in the State. We are not 
advised as to the purpose of the meeting. 

Question: May the members of such soldiers' relief commissions be paid 
the compensation allowed by the county commissioners and their actual ex­
penses incurred in attendance upon such meeting?" 

By force of Section 2930, General Code, there is appointed by the county com­
missioners in each county a "soldiers' relief commission" composed of three persons, 
residents of the county. The purpose of the commission, set forth in the statute 
referred to, is to investigate and prepare lists of indigent soldiers, sailors and marines 
of the Spanish-American War and of the World War, and of their wives, widows, 
indigent parents, minor children and wards, who have been bona fide residents of the 
State one year and of the county six months prior to the first Monday in May of 
each year and who, in the opinion of the commission, require-aid and are. entitled to 
relief under the law. The commission is authorized to fix an allowance for such 
persons and to supervise to some extent the extension of necessary relief to such 
persons. 

In special cases of sickness, accident or great destitution, the commission is 
authorized to grant emergency relief to persons coming within the classes named 
above. The said commission may be allowed actual expenses that would be incurred 
in the performance of their duties and a fair compensation for their services in 
accordance with Section 2932, General Code, which reads: 

"On the presentation of an itemized statement thereof, the county com­
missioners shall allow the p.ersons composing the soldiers' relief commission, 
their actual expenses incurred in the performance of their duties, and a fair 
compensation for their services. The county auditor shall issue his warrant 
upon the county treasurer for the amount so allowed." 

The meeting to which you refer was called by the Governor, at the request of 
the Adjutant General, for July 19, and 20, 1930, at Columbus, Ohio. It had come to 
the attention of the Adjutant General that the working of the soldiers' relief com­
mission law was not uniform throughout the State and that in many instances it had 
fallen short in its administration of the purposes for which it was enacted. Instances 
had come to the attention of the Adjutant General where the commission in some 
counties had extended relief to ex-soldiers and their families who were not indigent 
and who were well able to take care of themselves; while on the other hand, many 
cases existed where relief was not extended where needed. In some counties prac­
tically no allowance was made at all for the purposes stated, while in others money was 
actually wasted by the extension of relief to persons who were not entitled to the same 
under the law. 

The purpose of calling members of the several county soldiers' relief commis­
sions together was to point out to them the unequal and inequitable administration 
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of the law throughout the State and to instruct them as to the proper administration 
of the law. 

Inasmuch as the statute provides that the commissioners may allow the persons 
composing a county soldiers' relief commission their actual expenses incurred in 
the performance of their duties and a fair compensation for their services, the ques­
tion of whether or not such allowances may be made to the members for their 
expenses in attending this meeting and allowance for their time in attending the 
same, resolves itself into the determination of whether or not the attendance of this 
meeting was in the performance of a duty imposed by law upon the members of said 
commissions. 

An examination of the law relating to the duties of the members of county 
soldiers' relief commissions discloses that those duties are confined strictly to the 
county for which each commission is appointed. Nothing therein requires a county 
soldiers' relief commission to cooperate in any respect with the commissions of other 
counties. The extension of relief which they are authorized to make is confined 
strictly to their own county and does not require the cooperation of other counties, 
nor does it require the members of the commission to leave their own county for any 
purpose whatever, unless perhaps it might be for the investigation of some excep­
tional specific case. 

Nor do I find that the Adjutant General or the Governor has any control over 
the administration of the law providing for the extension of relief in counties to 
indigent soldiers, sailors or marines or their families, or any control over the mem­
bers of the county soldiers' relief commissions in their administration of this law, 
or any authority to call together the members of the several county soldiers' relief 
commissions so as to impose a duty upon the members to attend. 

The Adjutant General, being an ex-soldier, is of course naturally interested in 
the proper administration of the law, and perhaps more so than the ordinary citizen 
because of his state-wide contact with military affairs and with associations of ex­
soldiers, sailors and marines. 

This office has on a number of occasions been called upon to determine the law­
fulness of reimbursing public officers for actual expenses incurred in the performance 
of their duties. Most of these questions are not directly analogous to the question 
here presented, for the reason that in most such cases the question arose because of 
the absence of any statute authorizing the payment of expenses in any case, whereas, 
in the present instance, statutory authority exists for the payment of the actual 
expenses of members of county soldiers' relief commissions when incurred in the 
performance of their duties. 

It has been generally held that public officers may be reimbursed for actual ex­
penses incurred in the performance of the duties imposed by law, even though no 
statute specifically authorizes such payments. McQuillin on Municipal Corporations, 
Second Edition, Section 541; Abbott 011 Municipal Corporations, Section 697; Throop 
011 Public Officers, Section 495; OPini011 No. 2082, issued under date of July 11, 1930; 
and Opinion No. 2170, issued under date of July 29, 1930. 

The controlling principle running through the observations of text writers and 
Opinions of former Attorneys General, is that an officer may be reimbursed for 
expenses when in the actual performance of duties imposed by law, but that those 
expenses may not be allowed when such public employe or officer is on a mission 
simply to acquire general information with respect to the duties of his office or 
position and not in furtherance of some specific project or undertaking then under 
way. See Annual Report of the Attorney General for 1910-1911, page 242; Annual 
Report of the Attorney General for 1912, page 432; Opinions of the Attorney General 
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for 1919, at pages 143 and 343; Opinions Nos. 2082 a11d 2170, referred to above; and 
State vs. Wright, 17 C. C. (N. S.) 396. 

The purpose of the attendance of the members of the several county soldiers' 
relief commissions at the meeting referred to was not in furtherance of any specific 
duty enjoined by law or of any specific immediate project or undertaking then under 
way, but merely for a discussion of the general principles underlying the law for 
the extension of soldiers' relief and of comparing notes as to the actual administration 
of the law. 

The invitation of the Governor to attend this meeting was not in the nature 
of a command and no legal duty devolved upon any of the members of the commissions 
to attend the meeting. The could have fully performed their statutory duty without 
attending this meeting, and as a matter of fact, many members of the several com­
missions did not attend the meeting. No obligation arose because of the invitation 
to attend the meeting. The attendance at the meeting must be held to have been 
purely voluntary and in the nature of an attendance of a convention of like officials, 
which it has been held in a number of opinions, referred to above, is not in further­
ance of a duty enjoined by law, for which an allowance for expenses and time may 
lawfully be made. 

I am therefore of the opinion, in specific answer to your question, that county 
commissioners are not authorized by law to allow to the persons composing the 
several soldiers' relief commissions throughout the State their actual expenses in­
curred and a fair compensation for their services for attendance upon the meeting 
of the members of the said several soldiers' relief commissions held at Columbus, 
Ohio, on July19, and 20, 1930. 

2333. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

APPROVAL, CONTRACT BETWEEN STATE OF OHIO AND PISCOPE­
GILL CONSTRUCTION COMPANY OF CLEVELAND, OHIO, FOR CON­
STRUCTION AND COMPLETION OF OHIO STATE ARMORY AT MT. 
VERNON, OHIO, AT AN EXPENDITURE OF $51,775.00--SURETY BOND 
EXECUTED BY THE AETNA CASUALTY AND SURETY COMPANY 
OF HARTFORD, CONNECTICUT. 

CoLUMBUS, OHio, September 13, 1930. 

RoN. A. W. REYNOLDS, Adjutant General, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-You have submitted for my approval a contract between the State 

of Ohio, acting by and through A. W. Reynolds, Adjutant General of Ohio and Di­
rector of State Armories, Columbus, Ohio, and Vincent Piscope and William Gill, 
doing business as a partnership under the name of Piscope-Gill Construction Com­
pany of Cleveland, Ohio. This contract covers the construction and completion of 
the Ohio State Armory to be erected at Mt. Vernon, Ohio, including alternate 2, vapor 
heating system. Said contract calls for an expenditure of fifty-one thousand seven 
hundred and seventy-five dollars ($51,775.00). · 

You have submitted the certificate of the Director of Finance to the effect that 
there are unencumbered balances legally appropriated in a sum sufficient to cover 


