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work was within the contemplation of the parties thereto. I believe that it is 
well within the authority of the Commissioners, if they so desire, to have pre­
pared as a part of the general ·plan an estimate of the total cost of the project. 
Such being the case, it would seem entirely proper, in the preparation of that 
estimate, to include all of the factors of cost which must be included in con­
nection with any estimates made as a part of the detailed plans for such parts of 
the improvement as are immediately contemplated. Accordingly, assuming that 
the general estimate in fact included the item of interest as a part of the cost, 
it is my opinion that such action was proper and that the Consultant Engineer 
is entitled to the agreed percentage upon that as well as other items making up 
the aggregate estimated cost. 

The inquiry submitted does not raise any question concerning the legality 
of the contract in any other respect, and I understand the question hereinbefore 
discussed is the only 01ie now raised by the County Commissioners. Accordingly, 
I have confined my discussion to the specific question raised. 

4803. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

BUILDING AND LOAN ASSOCIATION-NOTICE TO STOCKHOLDERS' 
MEET£NGS-GIVEN IN ACCORDANCE WITH CORPORATION ACT. 

SYLLABUS: 
The pro·uisions of the General Corporation Act ·with respect to notice of stock­

holders' meetings are applicable to building and loan a1ssociations. 

COLUMBUS, OHIO, December 10, 1932. 

RoN. FRANK F. McGuiRE, Supcrintmdent of Building and Loan Associations, 
Columbus. Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent dat·~ is as follows: 

"I wish to refer you to Section 8623-44 of the General Corporation 
Act of Ohio, and inquire as to whether or not it is obligatory on the 
part of an Ohio Building association to notify its shareholders in writing 
of its annual meeting, regardless of the fact that the comtitution and 
by-laws of said building association provide when and where said 
meeting is to be held." 

Section 9643, General Code, provides that building and loan associations 
"may be organized and conducted under the general laws of Ohio relating to 
corporations, except as otherwise provided in this chapter". The chapter of the 
General Code with respect to building a11d loan associations contains no pro­
visions with respect to the matter of notice of stockholders meetings. 

Section 8623-132, General Code, being one of the sections of the General 
Corporation Act, provides in so far as pertinent as follows: 
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"When special provision is made in the General Code for the in­
corporation, organization, conduct or government of corporations formed 
for any specified purpose, this act shall not apply, but the special pro­
vision shall govern unless it clearly appears that the special provision 
IS cumulative. 

* * * * * * * * * * *" 

In view of Sections 9643 and 8623-12, supra, and the absence of prov1s1on 
with respect to the matter of notice of meetings of stockholders of building and 
loan associations, it is obvious that th~ provisions of the General Corporation 
Act must control as to this matter. 

Section ·8623-44, General Code, contains mandatory provisions with respect 
to written notices of annual stockholders meetings. Prior to the enactment of 
the General Corporation Act, there were no statutory requirements as to notice 
of annual stockholders meetings and it was held that when the regulations fixed 
the time -and place of such meetings without requiring notice, no notice \vas 
necessary. State vs. Bonnell, 35 0. S. 10; State, ex rei. vs. Kreutzer, 100 0. S. 246. 

These cases are, however, predicated upon the absence of statutory require­
ment, it being generally recognized that when the statute requires notice, such 
notice may not be dispensed with. Fletcher's Cyclopedia of Corporations, Vol. 
3, pp. 2732-2734. 

In view of the foregoing and in specific answer to your question, it is my 
opinion that notice of annual stockholders meetings of building and loan asso­
ciations must be given in the manner provided by Section 8623-44, General Code, 
notwithstanding the fact that the constitution and by-laws of such associations 
provide when and where said meetings are to be held. 

4804. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

APPROVAL: CONDITIONALLY, ABSTRACT OF TITLE TO LAND OF 
AMBROSE E. TRUBEY, IN RICHLAND TOWNSHIP, DEFIANCE 
COUNTY, OHIO. 

CoLUMBUS, OHio, December 10, 1932. 

RoN. EARL H. HANEFELD, Director of Agriculture, Columbus, Ohio. 

DEAR SIR :-This is to acknowledge the receipt of a corrected abstract of 
title, warranty deed and encumbrance record No. 41, relating to the proposed 
purchase by the State of Ohio of a tract of land containing 3.79 acres in Rich­
land Township, Defiance County, Ohio, the record title to which is in one 
Ambrose E. Trubey, and which you have submitted to me for the purpose of 
supplementing the examination of the title to this property heretofore made by 
me as indicated in my opinion to you under date of August 29, 1932. 


