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of House Bill No. 11 of the third special session of the 90th General Assembly. 
Section 4 of this act reads as follows: 

"Upon receipt of the certificate of net floating indebtedness from the 
auditor of state each board of education having any such indebtedness shall 
proceed to issue the bonds of the school district in the total sum of said 
indebtedness less the amount of bonds which may have been· heretofore 
issued under the provisions of any act heretofore passed by the ninetieth 
general assembly authorizing the issuance of bonds and which bonds are 
already in excess of the debt limitations which may be incurred. * * * ." 

The financial statement submitted to me shows that this district has bonds out­
standing which have been issued under the provisions of acts formerly passed by 
the 90th General Assembly, authorizing the issuance of bonds, and which bonds 
are already in excess of debt limitations in the sum of $24,000 00. 

As this amount is greater than the amount of net indebtedness as certified by 
the State Auditor, I am of the opinion that this district could not issue any bonds 
under House Bill No. 11. It IS therefore my advice that you do not purchase thcs;­
bonds. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

A ttonzey General. 

3277. 

VILLAGE-UNAUTHORIZED TO ENTER INTO AGREEMENT TO REN­
DER FIRE PROTECTION TO PIUVA TE INDIVIDUALS RESIDING 
OUTSIDE VILLAGE. 

SYLLABUS: 
A ·village is unauthori::;cd to enter iuto all agrcCIIICilt to rcudcr fire protection to 

pri·uatc individuals residing outside such village. 

CoLUMBUS, Omo, October 4, 1934. 

HoN. ORVILLE WEAR, Proscwti11g Attomcy, Spriugfield, Olzio. 
DEAR Sm :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which reads as follows: 

"The Village of North Hampton has a regularly organized fire depart­
ment and desires to make provisions to serve people outside of the village, 
within a radius of thirty miles, upon call, for a fee of $18.00 a run, ami 
desires from the money so received, to pay its fire chief and two other 
men a small compensation for each such chief and men pr~scribed by 
ordinance. 

Reference is made to the fact that Section 3298-60 authorizes villages 
to enter into contracts for fire service to be rendered townships; ami 
reference is made to the case of Realty Company vs. Y ou11gstown, 118 
0. S. 204, in which it is stated that the home rule provision of the 
Constitution confers no extra-territorial powers on municipal corporations. 
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Inquiry is therefore made as to whether, without an express author­
izing statute, villages having regularly organized fire departments may by 
ordinance or otherwise provide for the rendering of fire service outside 
the village at a specified rate for each call, and whether if such service 
is rendered the stipulated charge could be collected as upon an implied 
contract. If such arrangement is legal then the further inquiry is made 
as to whether members of the fire department, receiving from the village 
a stated compensation, may in addition thereto be allowed an additional 
sum for each call of the fire department made from without the village 
and whether this additional compensation may be given during the present 
term of appointment of such chief and men." 

In a subsequent communication you informed me that the proposed agreement 
is intended as a blanket offer to persons living outside the village, and is not a 
proposed contract with another township or other political subdivision. 

Section 3298-60, General Code, reads as follows: 

"Any township, in order to obtain fire protection shall have authority 
to enter into a contract for a period not to exceed three (3) years with 
any city, village or township, upon such terms and conditions as are 
mutually agreed upon, for the use of its fire department and fire apparatus, 
if such contract is first authorized by the trustees of such township and 
the council of such city or village. 

A similar contract may be made between a village and any city if 
authorized by the council of the village and the council of the city. Such 
contract shall provide for a fixed annual charge to be paid at such times as 
may be stipulated in the contract. All expenses thereunder shall be con­
strued as a current expense and the taxing authority of the township or 
village shall make an appropriation therefor from the general funds, and 
shall provide for the same in their respective annual tax budgets." 

By virtue of the above section, it is necessary to provide for a fixed annual 
charge in the making of contracts for fire protection. 

In an opinion to be found in Opinions of the Attorney General for 1929, 
Volume II, page 868, it was held as disclosed by the syllabus: 

"Under the provisions of Section 3298-60, General Code, as enacted 
by the 88th General Assembly, it will be necessary to provide for a fixed 
annual charge in the making of contracts for fire protection as authorized 
under said section." 

In the above opinion the question was whether or not a township could contract 
with another township for fire protection at a definite amount for each fire run. 
Your question relates to the authority of a village to render fire services to private 
individuals for a certain sum for each call. After an examination of the laws 
relative to this question, I am unable to find any authority whereby a village may 
contract with a private individual for fire protection at a certain sum for each call, 
or even for such protection at a fixed annual charge. 

It is, of course, fundamental that political subdivisions have such powers and 
only such powers as are expressly given to them by statutes and the Constitution, 
and such implied powers as are necessary to effectuate the expressed powers, 
except as to home rule powers of municipalities. 
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In v1cw of the abo\·e, and in specific answer to your first question, it is my 
opinion that a village is unauthorized to enter into an agreement to render fire 
protection to private individuals residing outside such village. 

In view of my answer to your first question, it is unnecessary to answer your 
second question. 

3278. 

Respectfully, 
JOHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

DITCH SUPERVlSOR-?IIAY ORDER H.EMOVAL OF UNDERBIWSH AND 
\\'EEDS IN DITCH UNDER HIS SUPERVISION. 

SYLLABUS: 
A ditch supen•isor may order the rcmM•a/ of 1t11derbmsh and weeds which 

pre<•ent the free flo·w of water in a ditch under his suf>cr.;ision, in accordance zuith 
the f>ro·<·isions of Section 6691, lit. seq., General Code. 

CoLUMBUS, OHIO, October 4, 1934. 

HoN. JosEPH J. LABADIE, Prosecuting Attonwy, Ottazva, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which reads as follows: 

"A duly authorized and appointed Ditch Supervisor in Jackson Town­
ship, Putnam County, Ohio, desires to know whether or not he is author­
ized by law to clean out a certain ditch which is under his supervision by 
ordering the cuttmg of brush and the mowing of weed:; in said ditch. 
The ditches under the supervision of this man have a great amount of 
underbrush and small growth timber growing in them and they arc also 
filled with weeds, which prevent the free flow of water. 

Section 6693 of the General Code provides that the ditch supervisor 
has authority to clean ont and keep ditches, drains and water courses in 
repair as provided by law. The question is, does this language include the 
right of the ditch supervisor to cause the cutting of the brush and under­
growth and the mowing of weeds? I find no previous Attorney General's 
opinwn or any case on this point and rather than have this matter come 
to court after the work has been clone, I will be pleased for your opinion 
therein." 

Sections 6691, General Code, ct seq., provide the procedure for repairing and 
cleaning ditches and drains which have been constructed in a township. These 
sections provide that the repair work is to be supervised by the county surveyor 
or the ditch supervisor,.if one has been appointed, and provide for the apportion­
ment of the work according to the benefits among the various land owners; and 
if the land owners fail to perform the work, the method is provided whereby the 
county surveyor or ditch supervisor may perform the work. The cost of the work 
is paid from the general ditch improvement fund of the county, and the county 
commissioners certify the cost to the county auditor, who is requ!recl to collect 


