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Secretary of State of the name and address of the new owner and return to 
the Secretary of State the registration certificate for cancellation. The original 
owner shall also remove number plates from a motor vehicle upon transfer 
of ownership of such vehicle. Should the original owner make application 
for the registration of another motor vehicle within thirty days after such 
cancellation, he may file a new application accompanied by a fee of one dollar, 
and pay the tax thereon, less the amount of the tax that would be collected on 
account of the vehicle transferred, on the date of such application." 
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Section 6298, General Code, provides that upon the filing of the application and 
the payment of the tax the commissioner or his deputy shall assign to such motor 
vehicle a distinctive mtmber and issue a certificate of registration, and two number 
plates, duplicates of each other to the owner. 

According to your statement, this was a completed transaction on December 15th. 
The owner having purchased a new car thereafter and before January 1st, made ap­
plication on January 3rd to have his transaction theretofore made on December 15, 
1926, apply to his new car instead of the old one. 

It is my opinion that the deputy commissioner referred to in your letter was with­
in his rights in refusing the request of the owner of the car on January 3, 1927, if A 
refused to file the necessary "new application accompanied by a fee of one dollar" 
as provided in Section 6294-1, supra. From your statement, the new car being of the 
same horse power as the old, it was unnecessary to pay any additional tax. 

Under the provisions of Section 6294-1, General Code, providing for the trans­
fer he was entitled to file a new application accompanied by a fee of one dollar and 
have the transfer properly made to the new car. 

Respectfully, 
EDWARD C. TURNER, 

A ttomey Geueral. 

194. 

TAX DUPLICATE-EFFECT OF LATE DELIVERY TO COUNTY TREAS­
URER. 

SYLLABUS: 
The de~ivery ·of the tax duplicate to the county treasurer at a later da.te tharo 

that prescribed by statu.fe does not absolve tlze county treasurer fron~ the duty of 
publishing the tax ratcs·as required by Sections 2648 and 6252, Gmeral Code. 

CoLUII~nus, Onro, March 1~, 1927. 

Hox. D. A. BAIRD, Prosecuting Attorney, Elyria, Ohio. 
DEAR SrR:-This will acknowledge receipt of your recent communication which 

reads: 

"Wie are requesting your information as to the interpretation of General 
Code Section 6252 and Section 2648, in view of the following circumstances in 
this county. 

The property in Lorain county has been re-appraised and the tax rates 
have been changed in the various subdivisions in the county, as well as for 
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the entire county. Due to the re-appraisal not being made until latt:, tax dupli­
cates were not made up by the auditor and presented to the treasurer in time 
for collection of taxes at the usual period and all of the rates will not be de­
termined until sometime after l\Iarch 12th, when the books of the treasurer 
are closed. The treasurer has the proposition of advertising the notice of the 
rates of taxation. 

Inasmuch as the rates of taxation for the county will not be determined 
until after taxes have been paid by many of the sub-divisions in the county 
and until after the books are closed by the treasurer, is it necessary for the 
treasurer of the county to publish the rates of taxation for that county in 
compliance with the above two sections of the General Code? 

The treasurer has not published the rates of taxation for a part of the dis­
tricts inasmuch as it would necessitate a great lot of expense to re-publish 
the rates when all the taxes are collected. So the question now resolves itself 
into whether the treasurer should publish the notice of the rates of taxation 
for Lorain County after the rates of taxation have been determined and the 
books closed and a great many of the tax payers have paid the rates upon 
their property.'' 

I do not understand how the taxes could have been collected before the rates were 
determined. 

Section 2648, General Code, provides : 

"Upon receiving from the county auditor a duplicate of taxes assessed 
upon the property of the county, the county treasurer shall immediately cause 
notice thereof to be posted in three places in each township of the county, 
one of which shall be at the place of holding elections in such township, and 
also be inserted for six successive weeks in a newspaper having a general 

"circulation in the county. Such notice shall specify particularly the amount 
of taxes levied on the duplicate for the support of the state government, 
the payment of interest and principal of the public debt, the support of state 
common schools, defraying county expenses, repairing of roads, keeping the 
poor, building of bridges, township expenses and for each other object for 
which taxes may be levied on each dollar nluation." 

It is noted that this section specifically commands the county treasurer to publish 
the rates of taxation in a newspaper having general circulation, etc. Section 6252 
provides that notice of the rates of taxation shall be published in two newspapers of 
opposite politics at the county seat, if there be such newspapers published thereat. 
It is evident that under the provisions of these two sections it is mandatory upon the 
county treasurer to publish the rates of taxation. 

Section 2648, General Code, should be construed as in pari materia with General 
Code Section 6252, and the two sections are to be construed together. State vs. Com­
missioners, 7 0. N. P., 239. 

In the case of State ex rel. vs. Roose, 90 Ohio St., 345, the question to be deter­
mined was whether the county auditor after his tax lists were made up could be com­
pelled to place an additional levy upon said tax lists and duplicate. The unanimous 
opinion of the court was: 

''The placing of this levy on the tax duplicate is a mere ministerial duty. 
In the discharge of this duty the county auditor has no discretion. If he did 
not perform this official duty within the time the law directed him to do it, he 
must do it now. That this will give rise to confusion and impose additional 
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labor upon the auditor in reforming his tax lists and upon the county treasurer 
in collection of the same is unfortunate, but it does not repeal the law, defeat 
the levy or destroy the lien of the tax upon the property subject thereto." 
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In the case of State ex rei. vs. Mittmdorf, el al., Commissioners, 102 Ohio St., 
229, the court in construing Section 5696, General Code, providing that the duty to 
publicly read the list of persons delinquent in the payment of taxes on personal prop­
erty is mandatory in the second paragraph of the syllabus stated: 

"The requirement of that section that the reading of the list occur at 
each September session of the board of county commissioners is directory 
merely, and the board of commissioners having failed to read the list during 
the September session it is their duty to read the list at a later date." 

l\larshall, C. ]., in rendering this opinion, stated: 

"It was of course the commissioners' duty to read the list during the 
September session, and having failed to read it during that session there is 
still a duty unperformed which must be performed. * * * We are of the 
opinion that while the act itself, that is to say the act of reading the list, is 
mandatory and imperative, the time of the performance of the act is directory 
merely. While it was their duty to read it at the time prescribt:'d by the stat­
ute, having failed in that it is still their duty to read it at the earliest moment 
thereafter, when their attention is called to it. * * * There are a very 
great many statutes commanding public officials to perform acts at certain 
fixed times where time is not of the essence of the matter, and in such in­
stances the provisions are directory merely." 

In an opinion of this department, Opinions of Attorney General, 1918, Vol. II, page 
1611, it was held: 

"The treasurer may be compelled by mandamus to make the publication 
of the tax rate in two newspapers, as provided in Sections 2648 and 6252." 

In an opinion of this department, Opinions of Attorney General, 1919, Vol. II, page 
1467, in construing Section 2648, it was held: 

"It is the opinion of this department that compliance with this section 
would require the repetition of the notice. In effect, the revision of the rates 
even after the duplicate is in the hands of the treasurer for collection would 
constitute a new delivery of the 'duplicate of taxes assessed.' * * * Even 
a directory statute should be complied with, and the expenditure of funds for 
legal advertising, etc., involved in such a compliance would be perfectly 
legal." 

You are therefore advised that it is my opinion that the delivery of the tax dupli­
cate to the county treasurer at a later date than that prescribed by statute does not 
absolve the county treasurer from the duty of publishing the tax rates as required by 
Sections 2648 and 6252, General Code. 

Respectfully, 
Enw ARD C. TURNER, 

Attoruey General. 


