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to hear the several cases as provided by Section 11419-28, the jury being drawn 
for the several cases or for a definite time covering such time as will enable 
the jury to hear the several cases. The time for the hearing would need be ar­
ranged so as not to require the continuous sitting of the jury for longer than 
three weeks as provided by Section 11419-43, General Code. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

A ltorney General. 

337. 

SPECIAL ASSESSMENTS-CERTIFIED TO COUNTY AUDITOR BY 
CLERK OF MUNICIPAL COUNCIL-ENTIRE NUMBER OF ASSESS­
MENTS AND AMOUNT CERTIFIED AT ONE TIME. 

SYLLABUS: 
When special assessments ha·ue been le·vied by a municipality, payable in in­

stallments, and bonds, notes or certificates of indebtedness isstted in anticipation of 
the collection thereof, under the prm1isions of Section 3892, General Code, the clerk 
of council shall, on or before the second Monday in September each year, certify 
to the county auditor the entire assessments, stating the amounts of the installments 
and the years within which said installments are payable. 

CoLUMBUS, OHio, March 23, 1933. 

HoN. FRED W. EvERETT, }R., Prosecuting Attorney, Jackson, Ohio. 
DEAR SrR :-Your letter of recent date is as follows: 

"I would like to submit the following question for your consideration 
and decision: 

Under Section 3892 of the General Code where it says 'the clerk 
of the council, on or before the second Monday in September, each year, 
shall certify such assessment to the county auditor,' etc., is it necessary 
for the clerk of the council to make said certification each year or will 
one certification place the duty and obligation on the county treasurer 
to collect all of said assessment? 

The words 'each year' following September are rather hard to con­
strue as to whether they refer to the installments of the assessment or 
whether they refer to the total assessment, but inasmuch as the statute 
says assessment instead of assessments, I believe that one certification 
by the clerk of the council is sufficient, but I would like to have your 
decision in _the matter. 

The city of W. certified certain street assessments to the county 
auditor in 1924 and the treasurer has been coiJecting those assessments 
up until the present time, but refused to collect same during the past 
tax collection period." 

Section 3892, Generai Code, provides as follows: 

"When any special assessment is made, has been confirmed by coun­
cil, and bonds, notes or certificates of indebtedness of the corporation 
are issued in anticipation of the collection thereof, the clerk of the 
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council, on or before the second Monday in September, each year, shall 
certify such assessment to the county auditor, stating the amounts and 
the- time of payment. The county auditor shall place the assessment upon 
the tax list in accordance therewith and the county treasurer shall collect 
it in the same manner and at the same time as other taxes are col­
lected, and when collected, pay such assessment, together with interest 
and penalty, if any, to the treasurer of the corporation, to be by him 
applied to the payment of such bonds, notes or certificates of indebted­
ness and interest thereon, and for no other purpose. For the purpose of 
enforcing such collection, the county treasurer shall have the same power 
and authority as allowed by law for the collection of state and county 
taxes. Each installment of such assessments, remaining unpaid after 
becoming due and collectible, shall be delinquent and bear the same 
penalty as delinquent taxes. The city solicitor or the regular and author­
ized legal representative of any such municipality is hereby authorized 
and directed to act as attorney for the county treasurer in actions brought 
under authority of section twenty-six hundred and sixty-seven of the 
General Code for the enforcement of the lien of such delinquent assess­
ments." 

The foregoing section was enacted in 1902 and amended in 1927. The 1927 
amendment, however, did not affect the section in so far as your question is 
concerned. 

This office in the year 1904 rendered an opinion upon the question which 
you present. This opinion is reported in the bound volume of Reports of the 
Attorney General for the years 1903-1908 at p. 92. The opinion reads as follows: 

"I beg to acknowledge the receipt of yours of the 9th inst., and 
considering Section 94 of the Municipal Code, covering the certifying of 
estimates for local improvements, am of the opinion that the clerk of the 
council should certify all assessments, on or before the second Monday 
in September, to the . county auditor for collection, and that the same 
should not be certified in installments annually, but that when the term 
'assessment' is used it is meant to embrace all installments thereof, and 
when they are unpaid they should all be certified together so that the 
amount of the liens upon the property, arising by reason of assessments,. 
may be able to be shown by an examination of the record of the same 
in the county· auditor's office." 

In view of the foregoing and in specific answer to your question, it is my 
opinion that when special assessments have been levied by a municipality, payable 
in installments, and bonds, notes or certificates of indebtedness issued in anticipa­
tion of the collection thereof, under the provisions of Section 3892, General Code, 
the clerk of council shall, on or before the second Monday in September each 
year, certify to the county auditor the entire assessments, stating the amounts of 
the installments and the years within which said installments are payable. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney Gmeral. 


