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2i02. 

APPROVAL, Bmms OF AMELIA COXSOLIDATED RURAL SCHOOL DIS­
TRICT, CLER:\fONT COU:\TY, OHI0-$60,000.00. 

CoLUMBUS, OHIO, December 20, 1930. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

2i03. 

ISSUANCE OF BONDS-LEVY OUTSIDE FIFTEEN MILL LIMITATION 
MAY BE MADE WHEN-WHAT EFFECT SECTION 2, ARTICLE XII 
OF THE CONSTITUTION AS AMENDED, HAS ON A LEVY WHEN 
NOTES OR BONDS HAVE BEEN AUTHORIZED AND SUCH BONDS 
ARE OUTSTANDIXG-CONDITIONS NOTED. 

SYLLABUS: 
In the event notes are issued before January 1, 1931, under the provisions of 

Section 2293-25, General Code, in anticipation of the issuance of bonds then authorized 
to be issued under the provisions of Sections 1223 and 2293-26, General Code, the levy 
provided in Section 1222, General Code, in anticipa.tion of which such notes and bonds 
have bem autlwri::ed, would be unaffected by Section 2, Article XII of the Consti­
tution as amended, so long as a.11y of such bonds are outstanding. 

CoLUMBUS, OHIO, December 20, 1930. 

HoN. LEROY W. HUNT, Prosecuting Attonzry, Toledo, Ohio. 
DEAR SIR :-1 am in receipt of a letter from Harry S. Commager, Assistant Pros­

ecuting Attorney of your county, which is as follows: 

"Under date of June 2nd, 1930, you rendered an opinion, being Number 
1932, determining under what conditions a levy could be made outside of the 
fifteen mill limitation for the retirement of bonds issued under Section 1223 
of the General Code. This opinion does not determine the limitations of 
such levies where notes are issued prior to January 1st, 1931, in anticipation 
of the issuance of bonds issued pursuant to said Section 1223, wherein bonds 
have been authorized but not issued before said date. 

May we request an opinion on this question: 
Can a levy be made outside of the fifteen mill limitation under the pro­

visions of Section 1222 of the General Code, where legislation has been duly 
passed providing a declaration of necessity for the issuance of bonds, fixing 
the amount of the bonds, the date of issuance, maturities, and interest, 
providing for a levy to be certified and extended upon the tax duplicate and 
collected, determining the necessity to issue notes in anticipation of the issu­
ance of said bonds, and the actual issuance of said notes prior to January 
1st, 1931, wherein the bonds are not to be issued until after January 1st, 1931 ?" 

Opinion No. 1932, to which you refer, held as disclosed by the syllabus: 
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"After January 1, 1931, the effecti\·e date of the amendment of Section 
2, Article XII of the Constitution of Ohio, a levy may not be made under 
the provisions of Section 1222, General Code, outside of the fifteen mill limita­
tion provided in such constitutional amendment; provided, that, in the event 
bonds are authorized or issued under the provisions of Section 1223, General 
Code, in anticipation of the collection of taxes levied under Section 1222, 
General Code, outside the fifteen mill limitation, prior to January 1, 1931, such 
levy should continue to be made outside the fifteen mill limitation as long as 
any such bonds remain outstanding." 

This opinion quoted the provisions of Section 1222, General Code, Section 2, 
Article XII of the Constitution as effective January 1, 1931, and the schedule thereof, 
and it is accordingly unnecessary to quote these provisions herein. This schedule 
provides that "all levies for interest and sinking fund or retirement of bonds issued 
or authorized prior to January 1, 1931, which are not subject to the statutory limi­
tation of fifteen mills on the aggregate rate of taxation then in force * * * shall 
not be subject to the limitation established by (this) said amendment." An answer 
to your question accordingly requires a determination of whether or not, in the 
event notes are authorized prior to January 1, 1931, in anticipation of the issuance 
of bonds, which bonds are to be issued in anticipation of the levy provided in Section 
1222, General Code, it may be said that such bonds have been "authorized prior to 
January 1, 1931" within the meaning of this schedule. 

In Opinion Ko. 1932, supra, I discussed the question of whether or not the 
schedule of this constitutional amendment may be construed as rendering the amend­
ment inapplicable to existing tax laws auhorizing taxes to be levied outside the 
fifteen mill limitation. After commenting upon this question, the following language 
1s used: 

"Section 1222 is merely enabling in its effect and unless the county has 
obligated itself to levy the tax therein pro'Vided, for and during a period of 
years extending beyond the effective date of the amendment, as in the case 
when bonds have been issued under Section 1223, General Code, there is 
nothing in the schedule to indicate that after such date the section shall be 
effective." 

There is here a recognition that in the event a county has obligated itself to levy 
the tax provided m Section 1222 for and during a period of years extending beyond 
the effective date of the amendment, the above quoted provision of the schedule may 
be applicable. 

The provisions of Sections 2293-25 and 2293-26, General Code, relating to the 
issuance of anticipatory notes are pertinent to your inquiry. These sections provide 
in part as follows : 

Section 2293-25 : 

"Whenever the taxing authority of a subdivision has legal authority to, 
and desires to issue bonds without vote of the people, it shall pass a resolu­
tion or ordinance declaring the necessity of such bond issue, its purpose and 
amount. In such resolution or ordinance the taxing authority shall de­
termine, and in any case where an issue of bonds has been approved by a 
vote of the people, the taxing authority shall by ordinance or resolution 
determine, whether notes shall be issued in anticipation of the issue of bonds, 
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and, if so, the amount of such anticipatory notes, not to exceed the amount 
of the bond issue, the rate of intuest, the date of such notes, and their ma­
turity, not to exceed two years. Except in the case of notes issued in antici­
pation of special assessment bonds, such notes shall be redeemable at any 
interest period and a resolution or ordinance providing for the issue of 
notes in anticipation of the issue of bonds shall provide for the levy of a 
tax during the year or years while such notes run, not less than that which 
would have been levied if bonds had been issued without the prior issue of 
such notes. A copy of such resolution or ordinance shall be certified by the 
fiscal officer of the subdivision to the county auditor of the county in which 
such subdivision is located." 

Section 2293-26: 

"If the taxing authority decides not to issue such anticipatory notes, or, 
if such notes are issued, they are about to fall due, the taxing authority shall 
adopt a resolution or ordinance determining whether the bonds are to be issued 
in one lot or in installments, and fixing the amount of the bonds to be 
presently issued which shall not be greater than the amount authorized; fix­
ing their purpose in accordance with the prior resolution or ordinance of the 
taxing authority; and fixing the date, rate of interest and maturity which, 
however, neerl not be the same as those fixed in the prior resolution or ordi-

woc~ * * * * * * * * " 

Section 2293-25, supra, requires that at the time notes are authorized in antic­
ipation of the issuance of bonds, the bonds shall also be authorized. This for the 
reason that the section requires the note resolution to "provide for the levy of a 
tax during the year or years while such notes run, not less than that which would 
have been levied if bonds had been issued without the prior issue of such notes." 
Unless bonds are authorized and their maturities and interest rate at least tentatively 
fixed, it is impossible to determine the levy which this section requires to be pro­
vided for. The implication that the note resolution must also authorize bonds also 
appears in Section 2293-26, supra, wherein it is provided that at the time the notes 
are about to mature, the second bond resolution shall fix the date, rate of interest 
and maturity of the bonds "which, however, need not be the same as those fixed 
in the prior resolution or ordinance." 

Having determined that at the time notes are authorized under the provisions 
of Section 2293-25, supra, it is necessary that the bonds in anticipation of which 
the notes are authorized be also authorized, it is next necessary to consider whether 
or not this prelimi~ary authorization of bonds is an authorization within the mean­
ing of the schedule of the constitutional amendment here under consideration. In 
my view this matter is to a large degree dependent upon the question of whether 
or not the county has obligated itself at the time of the passage of the note reso­
lution to issue bonds and levy the tax provided in Section 1222 during the life of 
such bonds. Section 2293-26, supra, seems clear upon this point, wherein it is pro­
vided that "when the anticipatory notes" issued under the provisions of Section 
2293-25 "are about to fall due, the taxing authority shall adopt" the second or final 
bond resolution. It is therefore apparent that after having authorized such antici­
patory notes it is the mandatory duty of the taxing authority to issue bonds at the 
time such notes mature pursuant to the prior authorizaion of such bonds at the time 
of the authorization of the notes. 

In view of the foregoing and in specific answer to your inquiry, it is my opinion 
that in the event notes are issued before January I, 1931, under the provisions of 
Section 2293-25, General Code, in anticipation of the issuance of bonds then authorized 



1836 OPINIONS 

to be issued under the provisions of Sections 1223 and 2293-26, General Code, the 
levy provided in Section 1m, General Code, in anticipation of which such notes and 
bonds have been authorized would be unaffected by Section 2, Article XII of the 
Constitution as amended, so long as any of such bonds are outstanding. 

2704. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

COUNTY HOSPITAL-CONSTRUCTIO?\ PURSUA~T TO AUTHORITY OF 
ELECTORS-HOW TO PROCEED-WHEN COUNTY COM.MISSION­
ERS MAY SELL REAL ESTATE-FUND INTO WHICH PROCEEDS 
.M1\Y GO. 

SYLLABUS: 
1. In the eve11t a cotwty proposes to construct a new county hosPital pursuant 

to authority of the electors, proceedi11gs therefor slzoztld be taken under the provisions 
of Section 3127, et seq., of the General Code. 

2. A board of count}• commissioners may sell any tract of real estate belonging to 
the county 011d not needed for public use in parcels in the evmt it should appear to the 
best interests of the cou11ty so to do. 

3. The proceeds of such sale should be paid into the sinking fund, the bo11d retire­
ment fund or into a sPecial fund for the construction or acquisition of a permmzent im­
provemmt or improvements. 

CoLUMBUS, 0Hro, December 22, 1930. 

HoN. EVERETT L. FooTE, Prosecuti11g Attonze:y, Ravenna, Ohio. 
DEAR SIR :-Your letter of recent date is as follows: 

"On November 4, 1930, electors of Portage County aproved the issue of 
seventy-five thousand dollars ($75,000.00) of bonds for the purpose of provid­
ing funds to assist in the construction of a new fireproof county hospital in 
line with the proposal of the devisees of the last will and testament of Mary 
A. Robison. 

The county now owns and operates a hospital situated on North Chestnut 
Street, Ravenna, which has been held by the State as unsafe for hospital pur­
poses and the aforesaid devisees have offered a site on South Chestnut Street 
and fifty thousand dollars ($50,000.00) in cash without restrictions for the 
erection and furnishing of a new county hospital. 

The question has now arisen whether the new btiilding should be con­
structed under Sections 3127 et seq. or Sections 2333 et seq. 

Another question is whether the old hospital site can be sold in separate 
tracts or must it be sold as a whole, and finally, if the old hospital is sold, 
what disposition shall be made of the sale price." 

While I find no special authority whereby a county may receive a bequest or gift 
of property for a general county hospital as in the case of a county tuberculosis hos­
pital under the provisions of Section 3142, General Code, there is probably no question 
as to such authority being contained in the general provisions of Section 18, General 
Code, which section provides as follows: 


