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ingly, approving this lease and I am herewith returning the same with 
my approval endorsed thereon and upon the duplicate and triplicate 
copies which are likewise herewith enclosed. 

1843. 

Respectfully, 
HERBERT s. DUFFY, 

Attorney General. 

DEPENDENT CHILDREN - MONEYS PATD INTO COUNTY 
WELFARE BOARD FOR SUPPORT-SHOULD BE PAID 
INTO COUNTY TREASURY-REIMBURSEl\1ENT-WHEN 
LUMP SUM PAID FOR FUTURE CARE AND SUPPORT­
DEPOSITORY-SPECIAL FUND CREATED BY SECTION 
5625-9 (f) G. C. 

SYLLABUS: 
1. Moneys paid into the County Welfare Board for the support of 

de pendent children, which moneys arc collected from the parents of 
such children, should be paid into the county treasury to the credit 
of the general fund, such payment amattnl'ing to a reimbursement of the 
county fund for public funds expended for the care of dependent chil­
dren. 

2. When lump swn payment is made to ,the County vVclfare Board 
for the future care and support of a dependent child, such fund should 
be paid into a s pccial fund created under authority of Section 5625-9 
(f), General Code, the fund being for the fttture care of such de pend­
ent child. 

CoLul\tRus, OHIO, January 31, 1938. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Uff·ices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN: This will acknowledge receipt of your request for my 

opinion, which reads as follows: 

"Certain dependent children are committed by the Juve­
nile Court to the care and custody of the Welfare Board ap­
pointed by the county commissioners, as provided in Section 
3092, General Code. 

This board, through its employees, collects sums of 
money from the parents for the care of their children. 



AT'l'OHNEY GI~NEHAT, 

We respectfully request your opinion upon the following 
questions: 

1. Should the money so collected be paid into the county 
treasury; or may the executive officer of the board place this 
money in the bank and disburse the same for the children's 
support? 

2. In case a lump sum of money is paid to the Welfare 
board for the benefit of a certain child, should this money be paid 
into the county treasury and be credited to a special trust fund, 
or may it be placed in the bank in the name of the executive 
officer of the board, as trustee, and be disbursed by him?" 
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Under Section 3092, General Code, a county Welfare Board is 
appointed by the County Commisioners when a Children's Home has 
not been provided in that county, and when no contract has been entered 
into with another county for the care of dependent children of such 
county. 

1t is further provided by said section that the county Welfare Board 
shall have the same powers generally as trustees of Children's Homes 
duly constituted especially as to locating and visiting certain dependent 
children and providing for their care and support. 

lt is of course elementary that parents of minor children have a pri­
mary duty to support them. The Ia w recognizes that children become 
public charges by heing neglected, dependent or delinquent. The various 
counties in the State take care of such children either in Children's Homes, 
in private homes or in Children's Homes in another county, or are com­
mitted to the State of Ohio, Depai·tment of Public Welfare. A child is 
committed to the State Department of Public \Velfare when it is found 
the counties cannot properly care for the child, through delinquency or 
feeble-mindedness or otherwise. 

The Boards of Trustees of County Children's Homes are granted 
broad powers in the administration of such homes. However, in regard 
to money matters, the administration is limited to withdrawal of public 
funds from the county treasury only upon the same being properly 
vouchered to the County Auditor for him in turn to draw his warrant 
on the treasury of the county. The only provision that is found author­
izing the board of trustees to control and use moneys in Section 3083, 
General Code, wherein it is provided that the board of trustees may 
<lccept and use a bequest for the best use of the Home. There is no 
statutory authority for the Trustees of a Children's Home to otherwise 
use public funds. All funds of course available for the administration 
of Children's Bomes must be appropriated by the County Commissioners 
after the budget law provisions have been complied with. 
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Section 5625-9, General Code, provides for the funds to be estab­
lished in the county treasury. Paragraph (f) of this section provides: 

" (f) A special fund for each class of revenue derived 
irurn a source other than the general properly tax, which the 
law requires to be used for a particular purpose." 

ll is contemplated by this opinion that funds may be paid to the 
County Welfare J:oard as reimbursement lu the county for expenses 
previously paid for dependent children and also iunds paid in for 
support in the future by the county. In the case of reimbursement the 
funds would be paid into the county treasury and credited to the general 
fund of the county. In the case of funds paid in for the future support 
of a dependent child, the funds would be public funds to be expended 
for the particular purpose of caring for a dependent child. 

Funds paid into the treasury in either of the above cases wottld be 
funds "derived from a source other than the general property tax." 
The distinguishing feature is the reimbursement in one case and the 
other the prospective operation of the fund to care for a dependent 
child. Jn this latter case there is a particular purpose for which the 
f unci is to be applied. 

If the County Welfare l1oards generally have the same powers as 
the Trustees of Children's Homes, and the Trustees have no express 
authority to use public money directly for the care and support of county 
charges, it necessarily follows that the County Welfare Board has no 
such authority. 

It is therefore my opinion, in view of the foregoing that when a 
County Welfare Board collects money from the parents of dependent 
children it should be paid into the county treasury to the credit of the 
general fund, but when a lump sum of money is paid to the County 
Welfare Board for the future support of a certain child, the same 
should be paid into the county treasury to the credit of a special fund 
created under authority of Section 5625-9 (f), General Code. 

Respectfully, 
HERBERT s. DUI'FY, 

Attorney General. 


