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3437. 

APPROVAL, BONDS, VILLAGE OF SILVER LAKE, SUMMIT 
COUNTY, OHIO, $21,000.00, DATED MARCH 1, 1938. 

CoLUl\IBUS OHio, December 21, 1938. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Oh"io. 
GENTLEMEN: 

RE: Bonds of Village of Silver Lake, Summit County, 
Ohio, $21,000.00. 

The above purchase of bonds appears to be part of an issue of bonds 
of the above village dated March 1, 1938. The transcript relative to this 
issue was approved by this office in an opinion rendered to the Indus­
trial Commission under date of June 22, 1938, being Opinion No. 2622. 

lt is accordingly my opinion that these bonds constitute valid and 
legal obligations of said village. 

3438. 

Respectfully, 
HERBEWr S. DuFFY, 

Attorne:y General. 

lVIUNlClPAL COURT JUDGE-NOT REQUIRED BY SECTION 
4213 G. C. TO PAY INTO CITY TREASURY FEES RE­
CEIVED FOR PERFORMANCE OF MARRIAGE CERE­
MONIES - JURISDICTION - BEY 0 N D MUNICIPAL 
LIMITS. 

SYLLABUS: 
Section 4213, Gweral Code, docs not require a judge of a IILUII'icipal 

court having jurisdiction beyond the limits of the mu11icipality to pay into 
the city treasury fees received for performing marriage ceremonies. 

CoLu:t.mus OHio, December 21, 1938. 

Bureau of Inspection and Sttpervision of Public 0 ffices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN: 

Your letter of recent date is as follows: 

"We are enclosing herewith two letters from a Judge of a 
Municipal Court, elated August 9th and 12th respectively, and 
our answer to the first letter. 
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Since the Judge indicated in the second letter that the stat­
utes to which we refer may not be applicable to the situation 
and since the question is one that may arise in any one of the 
many :Municipal Courts of this state, may we request that you 
examine this correspondence and give us your opinion on the 
following question : 

lVIay the Judge of the Municipal Court of the City of Con­
neaut perform marriage ceremonies and retain the fee received 
for such services for his personal use, or should he deposit 
said fees in the city treasury?" 

The second communication from the Judge of the l\Iunicipal Court 
of Conneaut attached to your letter reads as follows: 

"I want to thank you for your letter of August lOth, in 
which you advise that Judges of Municipal Courts should pay 
into the city tr~asury fees received for the performance of mar­
riage ceremonies, and you quote Sec. 4213 G. C. 

That section is found under the title of Municipal Corpora­
tions and I was of the opinion that the provision therein that all 
fees received by officers and employees should be paid into the 
city treasury pertained only to city officers and employees, and I 
have thought that a Judge of a Municipal Court, the terri­
tory of which comprises a city and one or more townships, was 
not a municipal officer, but an officer of a district. 

His nomination petition, as prescribed by the election board, 
is for a district office; he is elected by the voters of the munici­
pality and of the township; and he draws his salary from the city, 
township and county. This is not a court of the City of Con­
neaut, the title of the court being the Municipal Court of Con­
neaut, Ohio. 

I dislike to bother you over this small matter, further, but 
would appreciate your views in light of what I have stated." 

Section 4213, General Code, referred to in the judge's letter, requires 
all fees pertaining to any municipal office to be paid into the city 
treasury in the following language: 

"The salary of any officer, clerk er employe shall not be in­
creased or diminished during the term for which he was elected 
or appointed, and, except as otherwise provided in this title, all 
fees pertaining to any office shall be paid into the city treasury." 
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It is accordingly necessary to determine whether or not the judge of 
the municipal court which has jurisdiction beyond the territorial limits of 
the municipality is a municipal officer. 

The text in 23 0. Jur. 421 is as follows: 

"A judge of a municipal court is a municipal and not a state 
officer. Therefore the legislature may delegate to city council 
the power to fix his compensation." 

There is cited in support of the foregoing text the case of State, ex. 
ret. Thompson, vs. Wall, 17 N. P. (N. S.) 33, 28 0. D. (N. P.) 631, 
which case is noted as affirmed by the Court of Appeals. 

An examination of this decision, however, discloses that the court 
was there concerned with the office of a judge of a municipal court 
which then exercised no jurisdiction beyond the territorial limits of the 
City of Dayton. This view was adopted by the court, as appears on 
page 36 of the opinion: 

"The jurisdiction conferred is found at Section 6 of the act 
which provides that the municipal court shall have the same 
jurisdiction in criminal matters and prosecutions for misde­
meanors or violations of ordinances as heretofore had by the 
police court of Dayton, and in addition thereto shall have orcli­
nary civil jurisdiction within the limits of said city of Dayton in 
the following cases :" 

This case is accordingly not declarative of the law as applicable to 
a municipal court the jurisdiction of which by act of the legislature ex­
tends beyond the limits of the municipality. 

In lV[cQuillin on Municipal Corporations, Second Edition, Vol. 1, 
page 546, the text is as follows: 

"While it is true that the state grants the charter under 
which a city is organized and acts, yet those elected in obedi­
ence to that charter perform strictly municipal functions, and do 
not act in obedience to state laws in the manner enjoined upon 
state officers. Therefore the mayor was held not to be a state 
officer. It has been said in a New York case that 'in a more re­
stricted sense the mayor, comptroller, treasurer, corporation coun­
sel and like general officers elected on the general ticket, or ap­
pointed for the municipality are regarded as municipal officers. 
But in the broad sense municipal officers include all local, elective 
or appointive officers including appointees under the civil service 
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law.' :Municipal officers are, therefore, those whose functions re­
late to purely municipal affairs and who act in obedience to chart­
er and ordinance provisions." 

I find no authority to support the position that officers whose func­
tions are not confined to purely municipal affairs are municipal officers. 
People vs. Court General Sessions, 13 Hun. (N.Y.) 395, held that a civil 
officer of a city district court was not a city officer. In Burch vs. Hard­
wickc, 30 Gratt. ( Va.) 24, 33 the court said, among city officers "are per­
haps, city engineers and surveyors, officers having superintendence and 
:::ontrol of streets, parks, water works, gas works, hospitals, sewers, ceme­
teries, city inspectors and no doubt many others well known in large cities. 
Their duties and functions relate exclusively to the local affairs of the city 
and the city alone is interested in their conduct and administration. To the 
same effect is State vs. Bean, 63 N. H. 249, referred to by McQuillin, 
supra, on page 548, in support of the statement that a determination of 
whether one is a state or a municipal officer depends upon the nature and 
extent of his jurisdiction and the functions which he has to perform. 

A somewhat analogous question was under consideration in an opin­
ion of this office appearing in Opinions of the Attorney General for 1919, 
Vol. 1, page 372, the first branch of the syllabus of which reads as fol­
lows: 

"Mayors of cities are entitled to fees collected in cases tried 
before them for violations of state statutes." 

The then Attorney General was confronted with the question as to 
whether or not the judge of the Municipal Court of East Cleveland was 
entitled to retain his fees in state cases. The opinion in the case of 
Piqua vs. Cron, 2 N. P. (N. S.) 165, was cited. This case held that Sec­
tion 4213, supra, did not require mayors of cities to pay into the city 
treasury fees and costs collected in cases tried before them for violation 
of the criminal statutes of the state. The then Attorney General aTso 
considered the case of Portsmouth vs. Jl!lilstcad, 8 C. C. (N. S.) 114, 
affirmed by the Supreme Court 76 0. S. 597. In this last mentioned 
case the court in construing Section 1536-633 R. S., now Section 4213, 
General Code, said at page 116: 

"When the legislature provided that all fees 'pertaining to 
any office' shall be paid into the city treasury, did it intend 
more than the fees pertaining to the office of the mayor, and such 
as arose from duties purely municipal? * * * 

The state fixes and controls the amount and character of 
fees in state cases, and has delegated to municipal councils au-
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thority to fix the fees for violation of its municipal laws. The 
scheme of legislation recognizes the distinction between the jur­
isdiction, powers and duties of the mayor, and such as he exer­
cises as an ex-officio justice of the peace. * * * 

It would seem, therefore, that * * * 'all fees pertaining to 
any office,' under the rule established in Ravenna vs. Penn. Co. 
· ( 45 0. S. 118) refers to municipal fees or such that may be fixed 
and controlled by municipal authority." 

Specifically answering your question, it is my opinion that the Judge 
of the Municipal Court of Conneaut is not required by the provisions of 
Section 4213, General Code, to pay into the city treasury fees received 
by him for the performance of marriage ceremonies. 

3439. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

MINOR-BETWEEN AGES SIXTEEN AND TWENTY-ONE 
YEARS-WHERE ACT COMMITTED WOULD BE A FEL­
ONY IF COMMITTED BY ADULT-SECTION 1639-2 G. C. 
PROVIDES JURISDICTION MAY BE TRANSFERRED 
FROM JUVENILE COURT TO COMMON PLEAS COURT­
COMMITMENT-IF CASE NOT TRANSFERRED, JUVE­
NILE COURT MAY COMMIT MINOR TO INSTITUTIONS 
MENTIONED IN SECTION 1639-30 G. C. 

SYLLABUS: 
1. The case of a boy between the ages of sixteen and twenty-one 

who has committed an act which, if committed by an adult would be a 
felony, may be transferred, under the provisions of Section 1639-32, 
General Code, to the Common Pleas Court. If the said boy is found 
g1tilty of the felon}' charged, it is then the dut}' of the court to commit the 
bo}' to the Ohio State-Reformatory in accordance with Section 2131, Gen­
eral Code. 

2. If the juvenile court decides not to transfer the case of a boy 
between the ages of sixteen and twenty-one who has committed an act 
which, if committed by an adult would be a felony, but determines that 


