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4549. 

SALES TAX-ELECTROTYPE SUBJECT TO SALES TAX WHEN 
-MATS AND STEREOTYPES SUBJECT TO TAX WHEN. 

SYLLABUS: 

Where an electrotype is sold to a person for the purpose on the part of 
such person as the consumer to use such electrotype in manufacturing or pro­
cessing some article such as a catalogue, book or calendar through the agency of 
a printer or publisher employed for the purpose, such sale is not a "retail 

sale" within the meaning of section 5546-1, General Code, and is ~ot subject 
to the sales tax provided for by section 5546-2, General Code. 

Where the purchaser of such electrotype, either in person or by others 
m his regular employ, uses the electrotype which he has purchased in the 
manufacture or processing of printed matter for himself, the sale of the 

electrotype to such purchaser is not subject to the tax provided for by the sales 
tax act. 

Where an advertising agency purchases electrotypes, mats or stereotypes 
to be used by a printer or publisher in manufacturing or processing some 
article for such advertising agency who then becomes the owner of the article 
thus manufactured or processed, the sales to the advertisinf! agency ·of the 
electrotypes, mats of stereotypes thus used are not subject to the tax,· how­
ever, if the article or articles thus manufactured or processed by the use of 
the electrotypes, mats or stereotypes purchased by the advertising agency are 
not when manufactured the ·Property of the advertising agency, but are the 
property of the client of such advertising agency, such sales are retail sales 
and are subject to the tax provided for in this act. 

Sales of mats and stereotypes to a buyer for use by a newspaper in print­
ing such buyer's advertisements, are retail sales and are subject to the sales tax. 

CoLUMBUS, OHIO, August 16, 1935. 

The Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN:-You have requested my opinion with· respect to the in­
cidence of the sales tax provided for by Amended House Bill No. 134 to 
sales of electrotypes made in the manner indicated in your communication as 
follows: 

"1. A sale directly to a buyer, who then delivers an electro­
type to a printer or publisher to print something for such buyer. 

2. A sale to a buyer, who, while not in the printing and 
publishing business, has his own printing plant, where he uses the 
electrotype in printing matter for himself. 
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3. Sales to advertising agencies, who then deliver the electro­
types, mats or stereotypes to a printer or publisher to print an 
advertisement for such advertising agency's principal. 

4. Sales to buyers where the mats and stereotypes are de­
livered directly to a newspaper for printing such buyer's advertise­
ment." 

Amended House Bill No. 134, which was enacted by the 90th General 
Assembly in special session December 13, 1934, and which has been carried 

into the General Code as sections 5546-1 to 5546-23, inclusive, provides for 
the levy of an excise tax at the graduated rates therein specified "on each. re­
tail sale in this state of tangible personal property occurring during the period 
beginning on the first day of January, 1935, and ending on the thirty-first 
day of December, 1935." By section 1 of this act (sec. 5546-1, G. C.) the 
term "sale", as the same is used in this act, is comprehensively defined to in­
clude, among other things, all transactions whereby title or possession, or both, 
of tangible personal property is or is to be transferred for a consideration in 

any manner whether absolutely or conditionally. By this section the term 
"consumer" is defined to mean the person to whom the transfer effected by 
a sale is or is to be made. 

As above noted, the tax levied by this act (sec. 5546-2, G. C.) is "on 
each retail sale". The term "retail sale" is likewise defined by the provisions 

of section 1 of this act, which, so far as they are material to the questions 
here presented, read as follows: 

" 'Retail sale' and 'sale at retail' include all sales excepting 
those in which the purpose of the consumer is ·~ * to use or consume 
the thing transferred in manufacturing (or) processing." 

It is evident that each and all of the sales of electrotypes referred to 
in your communication are taxable unless they are excluded from the category 
of retail sales by the above quoted provisions in and by which this term is 
defined. Giving effect to all of the provisions by which the term "retail sale" 
i8 defined, it seems clear that before the sale of personal property is excepted 
from the meaning of this term, and therefore from the incidence of the tax, 
for the reason that the same is to be used in manufacturing or processing, the 
the purchaser of such property as the "consumer" must have some connection 

with the manufacturing or processing in which the property purchased is used 
or consumed; that is, it must appear that the purchaser himself intends to 
use the property purchased in manufacturing or processing operations carried 
en by him, or that such property is to be used by another in manufacturing or 
processing some article for such purchaser. 

The first question presented in your communication is with respect to 
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the sale of an electrotype to a buyer for use by a printer or publisher in 

manufacturing or processing some article such as a catalogue, book or calendar 
for such buyer. Applying the principles of the statutory provisions here in 

question according to their manifest intent, and keeping in mind the principle 
or rule that what one does through another he does for himself, it appears 
that in the transaction first noted in your communication the electrotype was 
purchased with the intent and purpose on the part of the buyer to use or 
consume such property in manufacturing or processing and that the sale of 
the electrotype in this case is not subject to the tax provided for by this act. 

In the second case presented in your communication, it appears that the 
buyer himself, either in person or by his employes, is to use the electrotype 
which he purchased, in the manufacture or processing of printed matter for 

himself. It seems quite obvious that the sale of the electrotype in this case 
is not within the meaning of the term "retail sale", as the same is used in the 

act, and such sale is not subject to the tax. 
Applying the principles above noted to the third transaction set out in 

your communication, it follows that if the advertising agency therein referred 
to purchases electrotypes, mats or stereotypes to be used by a printer or pub­
lisher in manufacturing or processing some article for such advertising agency 
who then becomes the owner of the article thus manufactured or processed, 
the sales to the advertising agency of the electrotypes, mats and stereotypes 
thus used are not subject to the tax. However, if the article or articles thus 
manufactured or processed by the use of the electrotypes, mats or stereotypes 
purchased by the advertising agency are not when manufactured the property 
of the advertising agency, but are the property of the client of such advertis­
ing agency, the sales above referred to are subject to the sales tax provided 

for in this act. 
On the facts stated in your fourth question, it appears that although the 

mats and stereotypes therein mentioned are used in the "manufacture" of a 
newspaper, it does not appear that the purchaser of these articles is doing the 

manufacturing either directly or indirectly, and neither does it appear that 
the thing manufactured is being made for such purchaser. In this situation, 
l am unable to see how the sale of the mats and stereotypes to the purchaser 
in this case is excepted from the meaning of the term "retail sale"; and, in this 

view, it follows that such sale is taxable. 
In the consideration of the several questions presented in your communica­

tion, I have been required, of course, to give effect to the provision found 
in section 2 of the sales act that for the purpose of the administration of this 
act and to prevent the evasion of the tax thereby levied, "it shall be presumed 
that all sales made in this state are subject to the tax hereby levied until the 
contrary is established." Giving effect to this provision in the construction 
of the definitive provisions of section 1 of the act in their application to the 

questions here presented, I am of the opinion, as above noted, that upon the 
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facts stated in your first two questions the sales therein referred to are not 
taxable, and that on the facts stated in your third and fourth questions the 
sales therein mentioned are taxable. 

Respectfully, 
JoHN W. BRICKER, 

A !forney General. 

4550. 

APPROVAL, LEASE TO LAND IN TOWNSEND TOWNSHIP, 
SANDUSKY COUNTY, OHIO, FOR STATE GAME AND 
BIRD REFUGE-BERNARD AND SADIE FULLER. 

CoLUMBUS, OHIO, August 16, 1935. 

HoN. L. WooDDELL, Conservation Commissioner, Division of Conservation, 

Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-You have submitted for my examination and approval a 

certain lease No. 2311, executed by Bernard and Sadie Fuller of Townsend 
Township, Sandusky County, Ohio, on a parcel of land in said township and 
county, as described in said lease, containing three hundred ( 300) acres of 
land. By this lease, which is one for a term of five ( 5) years, this land is 
leased and demised to the state solely for state game refuge purposes; and it 
is noted in this connection that acting under the provisions of section 1435-1 
and other related sections of the General Code, the Conservation Council, 
acting through you as Conservation Commissioner, has set this property aside 
as a state game and bird refuge during the term of said lease. 

Upon examination of this lease, I find that the same has been properly 
executed and acknowledged by said lessors and by the Conservation Council 
acting on behalf of the state through you as commissioner. 

I am accordingly approving this lease as to legality and form, as is 
evidenced by my approval endorsed upon the lease' and upon the duplicate 
copy thereof, both of which are herewith returned. 

Respectfully, 
]OHN w. BRICKER, 

Attorney General. 


