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datory, and that the legislature intended that, upon compliance with the terms and 
conditions of said sections, the county should pay and that "the fair organization" 
in the one case (Section 9880-2) and the "dean of the college of agriculture" and the 
"president of each farmers' institute society in the county" in the other case (Section 
9918), should receive the money directed to be paid by the respective sections. To 
hold that the commissioners can arbitrarily refuse to appropriate funds to enable the 
county auditor to make the certificate required to be filed by Section 5660, General 
Code, and to draw his warrant for the sums and to the persons prescribed by the sec­
tions under consideration, would give to the county commissioners power utterly to 
defeat the plainly expressed intention of the legislature to extend financial aid and 
support to the projects in question. I am of the opinion, therefore, that it is the man­
datory duty of the county commissioners to appropriate funds to care for the expen­
ditures specifically directed to be paid by Sections 9880-2 and 9918, supra, in so far 
as the county funds will permit, having due regard for other expenditures made manda­
tory by statute. 

In connection with the legality of these expenditures, your attention is directed 
to the case of State, ex rel. Leaverton, et al. vs. Kerns, County A11ditor, et al., 104 0. S. 
550, the second syllabus of which reads as follows: 

"The aid provided by Section 9880-1, General Code, is not for the purpose 
of furnishing financial assistance to a private enterprise, nor for lending the 
credit of the state thereto, but, on the contrary, is in aid of a public institu­
tion designed for public instruction, the advancement of learning, and the 
cause of agriculture, and is not in violation of Sections 4 and 6, Article VIII 
of the Ohio Constitution." 

Specifically answering your question, it is my opinion that the provisions of Sec­
tions 9880-2 and 9918 of the General Code are mandatory, and that in so far as the 
funds in the county treasury will permit, having due regard for other expenditures 
made mandatory by statute, it is the duty of the county commissioners to appropri­
ate sufficient funds to enable the county auditor to file the certificate required by 
Section 5660, General Code, and to draw his warrant for the amounts and to the per­
sons respectively named in Sections 9880-2 and 9918, upon compliance by the organ­
zations described in such sections with the terms and conditions thereof. 

Respectfully, 
Enw ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

363. 

ADJUTANT GENERAL-AUTHORITY TO ACCEPT GIFTS OR DONATION 
OF LAND FOR MILITARY PURPOSES-FORM OF PROPOSED DEED 
FROM CITY OF CLEVELAND TO STATE OF OHIO APPROVED. 

SYLLABUS: 
1. Form of proposed deed from the city of Cleveland to the state of Ohio of land for 

the erection of hangars and other buildings necessaTy for the housing and training of the 
37th Division Air Service approved. 

2. The Adjutant General of Ohio may accept gifts or donations of land, money or 
other property for the purpose of aiding in the acquisition of grounds or the purchase, build­
ing, furnishing or maintaining of an armory or othe1 building for military purposes. 
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7'here is no requilement of law that the hUe of the state to such lands must be a fee simple. 

CoLmtBus, OHio, April 21, 1927. 

Hox. FRANK D. HEXDERSON, Adj1tlant General of Ohio, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm:-Acknowledgment is" made of your request under date of April 18, 

1927, for my opinion upon the following: 

"I am submitting hereto attached form for a proposed deed by which 
the city of Cleveland deeds to the State of Ohio six ac:res of land, being a part 
of the Brook Park Air Field upon which the State of Ohio desires to erect 
hangars and other buildings necessary for the housing and training of the 
37th Division Air Service. 

A form instead of a deed is submitted as the officials of the city of Cleve­
land desire to know whether the form is acceptable before signing and record­
ing it. 

The following paragraph of the proposed deed should be noted: 
'Said premises are conveyed to the State of Ohio for military purposes 

and whenever said above described premises shall cease to be used for military 
purposes then the title to said premises shall immediately revert to the grantor 
herein, and all rights of the grantee herein shall thereupon cease and de­
termine.' 

It is realized that this is practically a reversionary clause but under the 
circumstances, it· is not objected to by my department. All of the land of 
Brook Park Airport of which this proposed six acres is a part, was acquired 
by the city of Cleveland for air development purposes exclusively. It would, 
therefore, seem that the city of Cleveland is justified in insisting that the 
land on which it relinquishes ownership should be forever used for military 
purposes since were it ever to fall into private hands, it might in some manner 
be made to obstruct the purposes for which Brook Park Airport was created.'' 

Accompanying the above request is a form of proposed deed from the city of 
Cleveland to the state of Ohio covering six acres of land located in Riveredge township, 
formerly Brook Park village, county of Cuyahoga and state of Ohio, and known as 
being part of Lot No. 6, Section 20 of the original Middleburg township. 

I have examined the form of proposed deed, and I am of the opinion that a deed 
drawn in accordance therewith will be in proper form to convey to the state of Ohio 
a fee simple title to the premises therein described, limited only by the reversion re­
served to the city of Cleveland in the event said premises shall cease to be used for 
military purposes. 

You have informed me that the above real estate is being deeded as a gift to the 
state by the city of Cleveland, and that the state is paying no consideration therefor. 
This is in accord with Section 5239, General Code, which provides: 

"He (the adjutant general) may receive gifts or donations of land, money 
or other property for the purpose of aiding in the acquisition of grounds or 
the purchase, building, furnishing or maintaining of an armory or other 
building for military purposes. All lands so acquired shall be deeded to the 
state of Ohio, and all property received under the provisions of this section 
from any source, shall become the property of the state.'' (Matter in paren­
thesis is mine.) 

You have also informed me that in the past it has always been customary to insist 
that deeds to the state for property to be used as an armory site, or for military pur-
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poses, must convey a fee simple title without any limitations or conditions attached 
thereto. The section of the Code above quoted does not require that the title to be 
conveyed to the state for military purposes be a fee simple, and there are no other 
sections of the statutes which make any such provision. It is my opinion, therefore 
that under the circumstances as outlined in your letter, the city of Cleveland is justified 
in insisting that the land which it. proposes to coi:J.vey to the state of Ohio shall revert 
to said city whenever the prerni;;es shall cease to be used for military purposes. 

It lies, of course, within the discretion of the Adjutant General as to whether or 
not it is deemed advi~ahle to accept a deed containing a clause such as the one above 
referred to. 

Respectfully, 
Enw ARD C. TuRNER, 

A ltorney-General. 

364. 

COUNTY C0:\:1:\IISSIOKERS-AUTHORITY TO EMPLOY LEGAL .. COUNSEL 
TO ASSIST PROSEGC"TIXG ATTORNEY DISCUSSED-SECTION 2412, 
GENERAL CODE, COXSTRL"ED. 

SYLLABUS: 
In the empwyment of legal counsel to assist the prosecuting attorney under auiho1·ity 

of Section 2412 of the General Code, it is necessary to secure the authority of the common 
pleas court 1lpon application of the prosecuting attorney and the board of county com­
missioners in office at the time such counsel is to be empwyed. 

CoLUMBus, Omo, Apri(21, 1927. 

HoN. LYNN B. GRIFFITH, Prosecuting Attorney, Warren, Ohio. 
DEAR Sm:-This will acknowledge your recent communication in which you ask 

in substance the following question: 

May an outgoing prosecuting ·attorney and the board of county com­
missioners apply to the common pleas court and secure authority to employ 
such prosecutor as a special counsel to assist the incoming prosecutor in 
certain special legal matters, the action of the court and the county com­
missioners, pursuant to the court order, being taken prior to the expiration 
of the outgoing prosecutor's term? 

The proceedings to which you allude were doubtless under the supposed authority 
of Section 2412 of the General Code, which is as follows: 

"If it deems it for the best interests of the county, the common pleas 
court, upon the application of the prosecuting attorney and the board of 
county commissioners, may authorize the board of county commissioners 
to employ legal counsel temporarily to assist the prosecuting attorney, the 
board of county commissioners or any other county board or officer, in any 
matter of public business corning before such board or officer, and in the 
prosecution or defense of any actiop. or proceeding in which such county 
board or officer is a party or has an interest, in its official capacity." 


