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however, that either the county or township may, by agreement between the 
county commissioners and township trustees, contribute to the repair and 
maintenance of the roads under the control of the other. The state, county 
or township or any two or more of them may by agreement expend any 
funds available for road construction, improvement or repair upon roads 
inside of a village or a village may expend any funds available for street 
improvement upon roads outside of the village and leading thereto." 

This section, while general in its terms as to the use of which road funds may be 
put, does not contain authority for the transfer of the administrative functions of 
one board to another. 

You are therefore advised in specific answer to your inquiry, that where county 
commissioners have granted a petition for road improvement under sections. 6906 
et seq. G. C. they are not authorized either by section 6948-1 or elsewhere in the 
statutes, to enter into an arrangement with township trustees for the latter to do the 
improvement work by force account. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

A ttorney-Gmeral. 

1559. 

INHERITANCE TAX LAW-WHERE THERE IS A DEVISE TO A. FOR 
LIFE AND AT HIS DEATH TO HEIRS OF HIS BODY SECTION 5343 

G. C. REQUIRES THAT CONTINGENJ: REMAINDERS BE VALUED 
ON HYPOTHESIS THAT IT WILL BECOME VESTED IN SINGLE 
HEIR OF H.'S BODY AS REMOTELY RELATED AS POSSIBLE TO 
TESTATOR. 

Where there is a devise to A for life a11d at his death to the heirs of his body, 
section 5343 G. C. requires that the contingent remainder be valued on the hypo­
thesis that it will become vrsted in a single heir of H's body as remotely related 
as possible to the testator. 

CoLUMBus, OHio, September 10, 1920. 

Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-You have recently requested the opinion of this department upon 

the following question: 

"L in his will makes the following provision: 
'I give, devise and bequeath to my son, H, during the term of his 

natural life my home farm containing 130 acres, and at his death I give, 
devise and bequeath the same to the heirs of his body.' 

On the death of L how shall inheritance tax be assessed against the 
remainder devised to the heirs of the body of H ?" 

The remainder inquired about is clearly contingent. The maxim of law and 
common sense is expressed in a Latin phrase, translated as follows: 

"No one can be an heir of a living person." 
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Therefore, though H have children, yet unless such children or their issue 
survive H he will leave no "heirs of his body" and there will be no one to take the 
remainder under the will. 

Lisle vs. Miller, 21 0. C. C. (N. S.) 317; 
McCrea vs. McCrea, 22 0. C. C. (N. S.) 433. 

In opinion 1\' o. 1323 given to the commission under date of June 8, 1920, the 
cases in Ohio were reviewed and it was determined that where a testator fails to 
make complete provision for the devolution of his property, so that upon failure of 
issue or other like contingency intestacy will arise, and the issue to whom the estate 
is to go are not in being at the testator's death, the effect is to vest estates imme­
diately in the heirs at law of the testator, subject to be divested by the bir.th of 
issue. The reason underlying this holding is that in Ohio there is no possibility of 
the fee simple remaining in abeyance, but it must vest somewhere. The case now 
under consideration is a stronger one for the application of this principle than ·the 
one involved in that opinion; for here the mere birth of issue to H will not give 
rise to a vested remainder; there must at the, death of H be heirs of his body sur­
viving him in order that the will may operate. 

But even if this principle is not applicable, section 5343 of the General Code 
produces a similar result so far as inheritance taxation is concerned. It is at least 
clear that a by-no-means remote contingency would be the vesting of these contin­
gent remainders in a single remote heir at law of the testator. 

In the one case the remainders would be regarded as vested in the heirs at 
law of the testator, of whom of course H would be one and of whom, too, there 
might be others. These vested remainders, subject to be divested by the survival of 
heirs of the body of H, would be immediately taxable but there would be no oc­
casion for calling into play the application of section 5343. 

In the other case, section 5343 would be called into play, but in determining 
the highest possible rate we would imagine, not the failure of surviving heirs of 
the body of H, but the devolution of the estate to one heir of the body of H; 
for this would conceivably produce a higher rate of taxation than to assume an 
intestacy. 

Choice between the two methods of approach to the solution of the question is 
dictated, it is believed, by section 5343 of the General Code. That section is so 
framed as to operate as well upon estates vested subject to be divested as upon any 
other kind of estates dependent upon contingencies. Its language is: 

"\Vhen, upon any succession, the rights * * * of the successors 
are dependent upon contingencies or conditions whereby they may be wholly 
or in part created, defeated, extended or abridged, * * *." 

In the instant case the right of an heir of the body of H depends for its 
creation upon the contingency that there will be such heir of the body of H; while 
the right of an heir at law of L, though vested, may be defeated by the same con­
tingency. 

It would seem therefore that the proper immediate taxation under section 5343 
in the case submitted by you is to assume the birth and survival of an heir of the 
body of H as remotely related as possible to L, and to assume further that the 
entire remainder will become vested in this single person. In the event, then, of 
the failure of heirs of the body of H a proper adjustment can be made in the 
manner pointed out in previous opinions of this department. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney-Gener~l. 


