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j;\Ve think the compensation in the case at bar comes within the 
principle of the case cited, although a per diem compensation. It is not, 
within the meaning of the section quoted, 'salary'. Hence, an increase in 
the pay of a member during his term, is not prohibited by the constitution." 

It may be said in considering this case that the Supreme Court has followed 
the Thompson case, supra, in that a payment dependent on the time alone is not 
sufficient to constitute such payment as salary, but that the payment must also 
not be dependent on the amount of the service rendered. 

As heretofore indicated, there is no question but that the payment to members 
of the boards of elections is payment dependent upon the time of the service, 
it being an annual payment, but there is a very serious question as to whether or 
not this payment is dependent upon the amount of the service rendered. I am of 
the view that a provision for compensation of members of boards of elections 
based upon the population as determined by the next preceding federal census 
in which ·no reference is made to any specific federal census is payment dependent 
upon the amount of services rendered. 

Specifically answering your question, I am of the opinion that in the event 
the 1930 federal census is completed in the latter part of the year 1930, the com­
pensation of members of the boards of elections for the year 1931 should be 
determined as provided in Section 4785-18, General Code, on the basis of the 
population of the county according to the 1930 census. 

1507. 

Respectfully, 
GILBERT BETTM.\N, 

Attorney General. 

ADJUTANT GENERAL-RIGHT TO EMPLOY PRIVATE ARCHITECT IN 
CONNECTION WITH ARMORY CONSTRUCTION. 

SYLLABUS: 
The Adjutant General may employ an independent architect under the pro­

'lnswns of Section 2314 of the. General Code to perform the services as 1·equired 
in said section in connection with the construction of an armory. 

Cou.:~mt:s. OHIO, February 8, 1930. 

HoN. A. \V. REYNOLDS, Adjutant General, Columbus, Olzio. 
DEAR SIR :-Your recent communication reads: 

"It is respectfully requested that an opinion be rendered the Adjutant 
General's Department as to the legality of employing an architect under the 
provision of Section 2314 of the General Code, to perform architectural 
services as therein required in connection with the construction of the 
Berea armory. The cost of said services in the amount of $2,825.00 is 
to be paid from Armory Fund, Additions & Betterments. 

It is proposed to expend $50,000.00 for the construction of said armory 
as authorized by Section 5242 of the Ohio Military Code, and the expense 
of said architectural service is to be charged as a part of the cost of said 
construction. 



ATTORNEY GEXER.\L. 

The Adjutant General's Department has a full time architect, but 
due to the fact that there are five new armories to be built this year, and 
a great many repairs on old armories are needed, there is not sufficient 
time for one man to complete the whole building program." 
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In examining the statutes it will be observed that the construction of armories 
comes under the jurisdiction of the Adjutant General and the Director of Public 
Works has no authority in such constructions. 

Section 5238, General Code, defines the duties of the Adjutant General in 
connection with armories in the following language: 

"The Adjutant General shall be the director of state armories. He 
shall provide grounds, armories and other buildings for the purpose of 
drill and for the safe keeping of arms, clothing, equipment and other 
military property issued to the several organizations of the national guard, 
and may purchase or build suitable buildings for such purposes when, 
in his judgment, it is for the best interest of the state so to do. He 
shall provide for the managment, care and maintenance of such grounds, 
armories and buildings and may adopt and prescribe such rules and 
regulations for the management, government and guidance of the organi­
zations occupying them as may be necessary and desirable." 

While Section 154-40 of the General Code, as enacted in 1921, as a part of 
the administrative code, transferred the functions of constructing public buildings, 
etc., to the Department of Highways and Public Works, (which section was later 
amended so as to place said power ia the Department of Public Works) this 
section contained a proviso which reads as follows: 

"Nothing in this section or in Sections 154-37 or 154-41 of the General 
Code shall interfere with the power of the Adjutant General to purchase 
military supplies, or with the custody by the Adjutant General of property 
leased, purchased or constructed by the state and used for military purposes, 
or with the functions of the Adjutant General as director of state armories." 

By reason of the proviso above mentioned it seems clear that the functions 
of the Adjutant General to construct armories were not transferred by the admin­
istrative code. 

By the terms of Section 5242 of the General Code, the maximum amount that 
may be expended for an armory is fifty thousand dollars, and Section 5240, General 
Code, provides : 

"He shall be governed in the construction of armories and other 
buildings for military purposes by the provisions of Chapter 1, Title IX, 
of Part First of the General Code." 

Title IX of Chapter 1, referred to in the section last quoted, embraces Sections 
2314, et seq., to which you refer. Section 2314 expressly authorizes the employ­
ment of architects for the purposes therein mentioned, which of course, includes 
the construction of armories. 

Prior to the adoption of the administrative code of 1921, the general practice 
was to employ private architects in connection with the construction of any public build­
ings. Since the adoption of the administrative code, frequently architects have been 
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employed for said purpose in those cases wherein the state architect's office was 
not in position to furnish the service. 

It has frequently been held that architectural service is a proper item to be 
charged against the appropriation for a given building fund. In fact the state 
architect's office reimburses its. rotary fund from appropriations made for the 
construction of buildings to the various state departments.· Under this method 
each department is billed for the architectural service furoished to it in connection 
with a given construction and the same is paid as any other item in the cost of 
construction. 

You are therefore specifically advised that in my opinion the Adjutant General 
may employ an independent architect under the provisions of Section 2314 of the 
General Code, to perform the services as required in said section, in connection 
with the construction of an armory. 

1508. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

TOWNSHIP ROAD~PORTlON BOUNDED ON BOTH SIDES BY STATE 
PROPERTY-MAINTAINED PRIMARILY BY TOWNSHIP TRUSTEES. 

SYLLABUS: 
A public road within a township, which has not been. established as a county 

road or as a state highway, remains a to..;;zship road. The fact that such highway 
leads to a slate institution and the sla.fe owns lmzd on either side thereof for half 
a mile in nowise affects its status. 

CoLUMBUS, OHIO, February 10, 1930. 

HoN. R. S. CuNNINGHAM, Prosecuting Attorney, Lancaster, Ohio. 
DEAR SIR :-Acknowledgment is made of your communication which reads: 

"The State of Ohio has purchased about 200 acres of additional land 
for the use of the Boys Industrial School in this county. 

Through this land runs a township road. The State, by the new 
purchase, owns the land on each side of this road for about a half mile. 
The superintendent of the school has asked the township trustees to repair 
and maintain this portion of the county road and the township trustees 
feel that that is a duty devolving upon the school. 

May we have your opinion as to who is responsible for the care, 
repair and maintenance of this section of the road?" 

Section 7464 of the General Code defines the various classes of highways or 
roads within the state in the following language: 

"The public highways of the state shall be divided into three classes, 
namely: State roads, county roads and township roads. 

(a) State roads shall include the roads and highways on the state 
highway system. 

(b) County roads shall include all roads which have been or may 


