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DELINQUENT TAXES-ASSESSED FOR PUBLIC LIBRARY-DUTY OF 
COUNTY TREASURER TO CREDIT TO SUCH LIBRARY WHEN COL­
LECTED. 

SYLLABUS: 

If, prior to the J•ear 1931, taxes ~c•cre assessed for the benefit of a public library, 
~,,!zich taxes were permitted to beco-me delinquent, when such taxes are collected 
during any subsequent year by the county treasurer, they must be credited to sue/a 
P~tblic library and paid out in the manner provided by law. 

CoLUMBus, Omo, March 10, 1932. 

Bttreau of Inspection and Supervision of Public Offices, Colttmbus, Ohio. 

GENTLEMEN :-This will acknowledge receipt of your request for opinion a!P 
follows: 

"Inasmuch as school district public libraries now receive their funds 
from the intangible property tax, the question is asked whether, when de­
linquent taxes on the duplicates of 1930 and former years are collected 
this year or in future years, the amounts levied in the year in which the 
taxes became delinquent for library purposes, should be distributed to the 
libraries." 

Section 5625-3 of the General Code, reads as follows: 

"The taxing authority of each subdivision is hereby authorized to levy 
taxes annually, subject to the limitations and restrictions of this act (G. C. 
§§ 5625-1 to 5625-39), on the real and personal property within the sub­
division for the purpose of paying the current operating expenses of the 
subdivision and the acquisition or construction of permanent improve­
ments. The taxing authority of each subdivision and taxing unit shall, 
subject to the limitations and restrictions of this act (G. C. §§ 5625-1 
to 5625-39), levy such taxes annually as are necessary to pay the interest 
and sinking fund on and retire at maturity the bonds, notes and certificates 
of indebtedness of such subdivision and taxing unit including levies in 
anticipation of which the subdivision or taxing unit has incurred ndebt­
edness. All taxes levied on property shall be extended on the tax dupli­
cate by the county auditor of the county in which the property is located, 
and shall be collected by the county treasurer of such county in the same 
manner and under the same laws, rules and regulations as are prescribed 
for the assessment and collection of county taxes. The proceeds of any 
tax levied by or for any subdivision when received by the fiscal officer 
thereof shall be deposited in its treasury to the credit of the appropriate 
fund." 

When the tax for school district public libraries was assessed, it was assessed 
for a specific purpose, and became a part of the budget which was used for the 
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purpose of determining the tax rate. Even though the item may have apparently 
lost its identity when the tax item against a particular parcel of real estate ap­
peared on the tax duplicate as a total of the taxes against such parcel, this assess­
ment nevertheless was a particular tax for a specific purpose and could be used 
for no other. 

I do not believe the mere fact that this tax became delinquent would in any 
manner affect the right of the tax levying authority or the subdivision for which 
the fax was assessed from recei'-;ing the funds when and as collected. 

By reason of the fact that the taxes in question were assessed and payable 
under the law as it existed prior to the year 1931, the statutes then existing would 
be applicable. Sections 2654 and 2655, General Code, as then existing, read as 
follows: 

"Sec. 2654. When taxes charged against the property of a person 
are so paid by installments, each such payment, exclusive of road taxes, 
shall be apportioned among the several funds for which taxes have been 
assessed." 

"Sec. 2655. If a person desires to pay only a portion of a tax 
charged on real estate otherwise than in such installments, such person 
shall pay a like proportion of all the taxes charged thereon for state, 
county, township or other purposes, exclusive of road taxes. No person 
shall be permitted to pay one or more of such taxes without paying the 
others in like proportion, except only when the collection of a particular 
tax is legally enjoined." 

I am therefore of the opinion that such taxes assessed for school district 
library purposes, when and as collected, should be credited to such subdivision and 
paid thereto in the manner provided by law. 

I am unable to discern any principle or reason of law which could be con­
strued as permitting the fact that the tax income of a public library was to be 
received from other sources after the year 1931 to alter the right to receive taxes 
asessed for the specific use qf such library during prior years although paid after 
the year 1931. 

It is therefore my opinion that if, prior to the year 1931, taxes were assessed 
for the benefit of a public library, which taxes were permitted to become delinquent, 
when such taxes are collected during any subsequent year by the county treas­
urer, they must be credited to such public library and paid out in the manner 
provided by law. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney Gmera/. 


