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designed to guard against carelessness in the handling of ,-irulent poisons by students 
in schools would be desirable. I am, however, confronted with a question involving 
the construction of a penal statute and it is well recognized that such statutes must 
he strictly construed in favor of the accused. It is, accordingly, my opinion that the 
delivery of a virulent poison in excess of the amount referred to in Section 12669 
by a person in charge of a storeroom connected with a laboratory of the Department 
of Chemistry of a university or college, to students of the college for use in the 
laboratory without labeling such poison and without recording the delivery thereof, 
is not violative of the pro,·isions of Section 12667, General Code. 
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Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

CORPORATION-SALE OF PROPERTY MUST BE. AUTHORIZED BY 
TWO-THIRDS OF VOTING POWER-EXCEPTION. 

SYLLABUS: 
Under the provisions of Section 8623-65, General Code, 1mless otherwise provided 

in the articles of incorporation of a corporation, a board of directors of a corporation 
may not sell all of such corporation's property and assets 1m less authorized by the vote 
of holders of shares entitling them to exercise two-thirds of the entire voting power 
of such corporation on sttch proposal, and such authorization by the holders of shares 
entitling them to exercise two-thirds of the votes represented at a stockholders' meet­
ing is not S!tfficicnt when all of the 1/oting shares of such corporatim~ are not repre­
sented at such meeting. 

CoLUMBUS, OHIO, August 14, 1930. 

l-IoN. JoHN W. PRUGH, Supt. of Bldg. and Loan Assns., Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-This is to acknowledge receipt of your letter addressed to Mr. Lay lin, 

in which you request my opinion as to the matter of what proportion of the voting 
shares of a corporation are required under the provisions of Section 8623-65, General 
Code, to vote favorably upon the question of the sale of the entire assets of a corpo­
ration. 

I am advised that the board of directors. of a corporation has been authorized 
to sell all of its property and assets by a vote of the holders of shares authorizing 
them to exercise two-thirds of the votes represented at a stockholders meeting and 
that at such meeting the entire voting stock was not represented. 

Section 8623-65, General Code, provides in part as follows: 

"A corporation may, by action taken at any meeting of its board of 
directors, sell, lease, exchange or otherwise dispose of all or substantially all 
of its property and assets, including its good will, upon such terms and con­
ditions and for such considerations, which may be money, shares, bonds, or 
other instruments for the payment of money or other property or consider­
ations, and, if desired, may divide or distribute such considerations among its 
shareholders on such terms and basis and in such manner as its board of 
directors deems expedient, when and as authorized by the vote of holders 
of shares entitling them to exercise at least two-thirds of the voting power on 
such proposal, or the vote of such other proportion, not less than a majority, 
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or vote by classes, as the articles may require, at a shareholders' meeting called 
for that purpose. Notice of such meeting shall be given to all of the share­
holders of record of the corporation whether or not they shall be entitled to 
vote thereat. 

* • • ,, 

It is, of course, the common law rule that where an act is to be done by the con­
stituent members of a corporation as distinguished from an act to be done by a 
select and definite body, such as a board of directors, a majority of those who appear 
may act. Kent's Commentaries, Vol. II, p. 293. In view of the express provision, 
however, of Section 8623-65, supra, it is manifest that before a board of directors 
may sell the entire assets and property of a corporation organized under the laws of 
this state, the Legislature has provided that authority so to do must be conferred by 
a vote of the holders of shares entitling them to exercise two-thirds of the entire voting 
power of the corporation. There is no provision in the foregoing section to the effect 
that two-thirds of a quorum is all that shall be required upon such a proposal. The 
statute expressly provides that this action must be authorized by the "holders of 
shares entitling them to exercise at least two-thirds of the voting power". The voting 
power of a corporation can only be represented by the total outstanding shares having 
authority to vote upon a given measure. 

In view of the foregoing and in specific answer to your inquiry, it is my opinion 
that under the provisions of Section 8623-65, General Code, unless otherwise provided 
in the articles of incorporation of a corporation, a board of directors of such corpo­
ration may not sell all of such corporation's property and assets unless authorized by 
the vote of holders of shares entitling them to exercise two-thirds of the entire voting 
p0wer of such corporation on such proposal, and, accordingly, such authorization by 
the holders of shares entitling them to exercise two-thirds of the votes represented 
at a stockholders' meeting is not sufficient when all of the voting shares of stich cor-
poration are not represented at such meeting. ,-, 
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Respectfully, 
GrLB~:RT BETTMAN, 

Attomey General. 

DEPENDENT CHILD-BORN \VlHILE MOTHER CONFINED IN FEEBLE­
MINDED INSTITUTION ON VISIT TO COUNTY OTHER THAN 
FRANKLIN AND CLARK, HER BIRTHPLACE-COURTS HAVING 
JURISDICTION-WHAT COUNTY CHARGEABLE FOR SUPPORT­
RIGHT TO MANDAMUS COURT. 

SYLLABUS: 
1. Where a child is bam to a feeble-minded mother while she is out of the Insti­

tution for Feeble-Minded on a trial visit in a county other thm~ Franklin and other than 
the county from which said mother was cmnmitted and such clzild is now in the Insti­
tution for the Feeble-Minded with said mother, the hwenile Court of the county ;,~ 

which said child was l>om has no jurisdiction over said child. 
2. Under such circumstmJces, the Juvenile Court of the county i11 which the child 

is fowld clearly has jurisdiction. It is also probable that the court of the county from 
which the mother was origi~~all:y committrd may have jun"sdiction. 

17-A. 0.-Vol U. 


