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file one such duplicate in the office of the county recorder, which shall operate 
as a lien on the real estate located in the county. The section concludes: 

"Such duplicate shall be kept by the county -recorder and desig­
nated as the personal tax lien record, and indexed under the name of 
the person charged with such tax. No fee shall be charged by the 
recorder for the services required under this section." 

Your question is whether the last sentence of section 569-l prohibits the 
recorder from charging a fee for recording a release of such tax lien. The lan­
guage of the statute forbids charging a fee "for the services required under this 
section." Since section 5694 provides only for the recording of the lien and not 
for its release or discharge, the recorder's services in the releasing of the lien 
are not services required under this section. It follows that the provision in 
question does not apply to releasing the lien. However, unless the statute pre­
scribes a fee for the services in question, the recorder is entitled to none. Jones, 
Aud., vs. Commissioners, 57 0. S. 189. 

Section 5696-1 provides that the county treasurer "may issue a certificate of 
release of the lien provided for in section 5694" in the event of payment, or under 
certain other circumstances. The section further provides: 

"Such certificate may be filed and recorded with the recorder of the 
county in which the notice of lien has been filed, for which recording 
the recorder shall charge and receive a fee of twenty-five cents." 

In view of this specific statutory provision, it is my opinion that section 
5696-1 of the General Code authorizes the county recorder to charge a fee of 
twenty-five cents for recording a certificate of release of a tax lien created by 
section 5694, General Code. 

708. 

Respectfully, 

}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

PENALTY-COUNTY AUDITOR UNAUTHORIZED TO ABATE PENALTY 
AGAINST REAL PROPERTY UNDER SECTION 5678, G. C.-TAXES 
PAID TO BANK FOR TRANSMITTAL TO COUNTY TREASURER 
NOT DELIVERED-EFFECT OF GOVERNMENTAL ORDER LIMIT­
ING BANK PAYMENTS-AGENCY DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
The county auditor has no authority to abate a penalty which has bee11 placed 

against an item of real property pursuant to the provisions of Section 5678, General 
Code, even though the taxpayer, during the time within which such ta.r might have 
been paid, had deposited with a bank for transmittal to the county treasurer, a sum 
of money sufficient to pay such tax without penalty but which the bank had not 
delivered by reason of an order limiting the pa~•ment by banks is,sued by the state 
or federal government. 



ATTORNEY GENERAL. 

COLUMBUS, OHIO, April 22, 1933. 

HoN. L. AsHLEY PELTON, Prosecuiing Attorney, Medina, Ohio. 
DEAR SIR:-Your recent request for opinion reads: 

"It has been a custom in this county for various banks in this county 
to receive from their local territory taxes, mert;}Y to accommodate their 
customers. Two of the banks of the county, to wit, the Sharon Center 
Banking Company, and the Farmers Bank of Spencer, have taken taxes 
and given merely their own receipt for the same. Since this time these 
banks have both been closed, and thus far have failed to open for regular 
business, due to the fact that their funds are 'tied up' in the Cleveland 
banks. 

Thus the question which we are concerned with is: Is it absolutely 
necessary for our Auditor and County Treasurer to charge the penalty 
provided by law in these specific cases where the tax payers have paid 
their money to the banks and gotten the bank's receipt for the same, al­
though it never has reached the County Treasurer's, office, due to the 
'tie up' of the banks? 

I want to make it clear to you that the taking of taxes by the banks 
was done wholly on their own initiative, and that no official treasurer's 
receipts were given in any instance. The treasurer also, when advertising 
in the newspapers the rates for taxation, according to law, put a special 
notice in, notifying the tax payers that the treasurer would not be 
responsible for any money deposited with outside parties for payment 
of taxes until placed in the hands of the treasurer, when his receipt 
would be given for the same. I am herewith enclosing a copy of the 
notice that appeared in the newspapers, on which you will note the 
above notice to the tax payers." 
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From the facts set forth in your request, it would appear that an answer to 
your .inquiry would depend on whether the banks in question were the agents 
of the taxpayers or of the county treasurer. If the banks in question, were the 
agents of the taxpayers for the payment of the tax with moneys entrusted to the 
banks for the purpose, there can <be but little question but that the taxpayer alone, is 
liable for the act of the bank. It is an elemental, but fundamental rule of agency 
that "the principal is liable for all the acts· of his agent which are within the 
scope of the authority delegated to him." Likewise, if the bank is the agent 
or deputy of the county treasurer, the county treasurer alone is liable for the 
acts of the bank. 

are: 
There are several methods by which an agency may be created, among which, 

(1) By express agreement. 
(2) By operation of law. 
(3) By estoppel. 

From your inquiry, there evidently was no express agreement creating an 
agency between the banks and the county treasurer. You further state that the 
bank did not give the county's receipts for the money so given or entrusted to 
it by the taxpayer, but rather, gave its own receipts as evidence of such deposit. 
It is evident that the banks did not hold themselves out as deputy county treasurers 
or branches of the treasurer's office, for Section 2650, General Code, requires 
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that the county treasurer shall give his official receipt for all taxes received and 
also specifies the nature of such receipt. Section 2746, General Code, authorizes 
the establishment of branch tax receiving offices under certain circumstances, 
while if the banks in question were made branches of the treasurer's office 
pursuant· to the provisions of such section, the county treasurer would be re­
sponsible for its acts, for such section contemplates that such receiving office 
shall be in charge of the county treasurer or his deputy. The county treasurer 
is financially responsible for the acts of his deputies (Section 2637, General 
Code). If the funds were received by the county treasurer at the bank but were 
not deposited by him, such funds would not be assets of the bank and would 
not be affected by a~ order issued pursuant to Section 710-107a, General Code. 

The fact that the county treasurer stated in his advertisement of rates, a 
copy of which accompanies your request, that the bank was not authorized by 
the county treasurer to receive payments of t;axes negates an intent to create the 
relation of principal and agent. 

I therefore, am of the opinion that the banks in question in the receipt of 
the moneys for the payment of the taxes were acting solely as the agents of the 
taxpayers. 

Your inquiry further presupposes that the taxes have become delinquent by. 
reason of the fact that the banks were unable to pay over the moneys delivered 
to the county treasurer by reason of the fact that a sovereign power prevented 
such payment. 

Section 5678, General Code, places a duty upon the county auditor of adding 
a penalty of ten per cent against an entry of real estate if the taxes of a par­
ticular half year are not paid before the semi-annual settlement therefor between 
the county treasurer and the county auditor. 

Under date of July 27, 1932, my predecessor in office, in his opinion No. 
4524, held, as stated in the syllabus: 

"1. When a county auditor has legally assessed and placed upon the 
tax duplicate a penalty against an entry of real estate for the reason that 
the taxes for the preceding half year were not paid at the time of the 
semi-annual settlement between the county auditor and the county treas­
urer, the county auditor has no legal authority to remit such penalty 
so added. 

2. If, after the county auditor has legally placed a penalty on the 
tax duplicate, he issues an abatement certificate for such penalty and re­
moves it from the duplicate, such abatement certificate is void and the 
county auditor not only has the power, but it is his duty to re-enter 
such item so removed, on the duplicate, unless after such item has been 
so removed the legal title to the item of property against which the 
penalty is taxed has been conveyed to a holder for value, who relied upon 
the tax duplicate as it existed at the time. of his purchase; the county 
aud-itor and his bondsmen are liable for any loss occasioned by reason 
of such transfer." 

In such opinion my predecessor in office discussed the duty of the county 
auditor with respect to the penalty on real estate taxes. Upon examination of 
this opinion, I am in accord with the conclusions therein reached. 

Specifically answering your inquiries, I am of the opinion that the county 
auditor has no authority to abate a penalty which has been placed against an 
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item of real property pursuant to the provisions of Section 5678, General Code, 
even though the taxpayer, during the time within which such tax might have 
been paid, had deposited with a bank for transmittal to the county treasurer, 
a sum of money sufficient to pay such tax without penalty but which the bank 
had not delivered by reason of an order limiting the payment by banks issued by 
the state or federal government. 

709. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

APPROVAL, NOTES OF HAMILTON RURAL SCHOOL DISTRICT, JACK­
SON COUNTY, OHI0-$1,728.00. 

CoLUMBUS, OHIO, April 22, 1933. 

Retirement Board, State Teachers Retirement Systein, Columbus, Ohio. 

710. 

BANKS-UNAUTHORIZED TO ISSUE PREFERRED STOCK-DISCUS­
SION OF STATUTES RELATING TO ORGANIZATION OF CORPO­
RATION-LIABILITY OF STOCKHOLDERS. 

SYLLABUS: 
Banks organized under the laws of the State of Ohio are not authorized to 

issue preferred stock. 

CoLUMBUS, OHio, April 22, 1933. 

HoN. I. ]. FuLTON, Superintendent of Banks, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your recent communication, 

which reads as follows : 

"Under recent legislation enacted by Congress, the Reconstruction 
Finance Corporation is authorized to purchase preferred stock issued 
by banks. I would appreciate it if you would advise me as to whether 
or not banks organized under the laws of the state of Ohio may issue 
preferred stock under existing statutes and constitutional provisions. 
If they may issue such stock, is it subject to double liability?" 

This question, in so far as· my research discloses, has never been subject to 
judicial interpretation in Ohio. 

Section 710-41, General Code of Ohio, provides as follows: 

"Any number of persons, not less than five, a majority of whom 


