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1267. 

NON-PAR STOCK ACT-THE WORDS "SAID CAPITAL" USED IN SEC­
TION 8728-6 G. C. CONSTRUED. 

The words "said capital" used in section 8728-6 G. C. of the non-par value stock 
act, refers to the amou1tt of common capital stated in the certifictae of reorganization 
as that with which th'e corporalion will begin to carry on business, and does not refer 
to or include the company's preferred capital stock. 

CoLUMBUS, OHIO, May 22, 1920. 

The Department of Securities, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-Your letter of recent date calling attention to section 8728-6 

G. C. of the non-par value stock act, and inquiring 

"Whether said section wherein the commissioner of securities, before 
entering his approval of the proposed reorganization of a corporation under · 
said act, where the amount of common capital under the reorganization is 
less than the total amo~nt of the par value of the previously issued and out­
standing common capital stock, must find that the amount of capital required 
is in excess of the debts and liabilities, has reference to the amount of com­
mon capital stated in the certificate of reorganization or to the combined 
capitalization of the company made up of both the preferred stock and the 
common capital,'' 

was duly received. 
The particular section of the non-par value stock act authorizing the reorganiza­

tion of corporations is section 8728-5 G. C., which provides that the certificate of 
reorganization shall, among other things, state "the amount of common capital with 
which the reorganized corporation will begin to carry on business, which shall be 
in all respects as required by subdivision 'b' of 8728-1." 

Turning now to subdivision "b" of section 8728-1 G. C., which, by reference, is 
made part of section 8728-5 G. C., the requirement is found that "The amount of 
common capital with which the corporation will begin to carry on business, which 
shall not be less than $500.00," must be set forth in the articles of incorporation of 
companies incorporated under the act. 

Section 8728-6 G. C., to which you have directed attention, reads as follows: 

"If the amount of common capital, stated in the certificate of reorgani­
zatiolt as that with which the reorgmtized corporation will begin to carry on 
business, be less than the total amount of the par value of the previously 
issued and outstanding common capital stock, there shall be annexed to 
such certificate and (an) affidavit of the president or vice-president and the 
secretary" or treasurer of the corporation, setting .forth the whole amount of 
the ascertained debts and liabilities of the corporation; and, in such case, 
the certificate of reorganization shall have endorsed thereon the approval 
of the commissioner of securities to the effect that the amount of said 
capital stated i1t the certificate as that which the reorganized corporation 
will beg_in to carry on business is sufficient for the proper purposes of the 
corporation and is in excess of its debts and liabilities." 

The meaning of the words "said capital" used in that part of the section last 
underscored, is found in the other words of the sentence with whkh thev are 
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associated and used, and immediately following them, and also, in the first clause 
of the section, namely, the amount of common capital stated in the certificate of 
reorganization as that with which the reorganized company will begin to carry on 
business, and not the amount ardved at by adding together the amount of the com­
pany's preferred capital stock and the amount of stated common business capital 
referred to in paragraph "b" of section 8728-1 and paragraph seventh of 8728-5 G. C. 

1268. 

Respectfully, \ 
}OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

MINORS-EMPLOYMENT IN MOVING PICTURE SHOWS-STATUTES 
GOVERNING SUCH EMPLOYMENT. 

Section 12968 G. C. prohibits employment of minors under fourteen in moving 
picture shows, etc. In sections 12993 and 13007-3 G. C. place of amusement includes 
moving picture shows. Under section 13007-3 G. C. a boy under sixteen or a girl 
m1der eighteen is prohibited from being employed in a theater or other place of 
amusement except on the stage thereof when not otherwise prohibited by law, and 
the phrase "when not otherwise prohibited by law" refers to the age and schooling 
certificate provided by law as a co11dition precedmt to such employment. 

CoLUMBUS, Oaro, May 22, 1920. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN :-Acknowledgment is made of your letter of recent date and en­
closures therewith submitting a request for the opinion of this department, as fol­
lows, to-wit: 

"We are submitting for your opinion copies of letters from the Juvenile 
Protective Association of Cincinnati, with reference to the interpretation 
and enforcement of sections 12968, 12993 and 13007-3 of the General Code, 
as they apply to minors employed in connection with a moving picture 
exhibition or performance in a theater or place of amusement." 

Section 12968 G. C. provides : 
"Whoever takes, receives, hires, employs, uses, .exhibits, sells, appren­

tices, gives away, lets out or otherwise disposes of a child, under the age 
of fourteen years for or in the vocation, occupation, service or purpose of 
singing, playing on musical instruments, rope or wire walking, dancing, 
taking any part in, or appearing in connection with a moving picture exhibi­
tion or performance given In a theater or place of public amusement, beg­
ging or peddling or as a gymnast, contortionist, rider or acrobat, or for an 
obscene, indecent or immoral purpose, exhibition or practice, or for or in 
a business exhibition or vocation injurious to the health or dangerous to 
the life or limb of such child or catises, procures or encourages such child 
to engage therein, or causes or permits such child to suffer or inflicts upon 
it unjustifiable physical pain or mental suffering, or has such child in cus­
tody for any of such purposes, shall be fined not more than· two hundred 
dollars or imprisoned riot more than six months, o_r both." 


