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I am therefore of the opinion, in specific answer to your question, that 
when House Bill No. 108, passed at the regular session of the 90th General As­
sembly becomes effective, ninety days after such bill was filed in the office of 
the Secretary of State, the entry made by a probate judge providing for a dis­
count of fees, under authority of section 10501-45, General Code, will be termi­
nated and the probate judge shall charge the schedule of fees set forth in sec­
tion 10501-42, General Code, as amended in House Bill No. 108 for the re­
mainder of the year 1933. 

1634. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attomey General. 

MAYSVILLE BRIDGE-PORTION THEREOF, AND UPLAND CON­
NECTED THEREWITH LOCATED IN OHIO, TAXABLE AS REAL 
PROPERTY UNDER OHIO LAWS. 

SYLLABUS: 
That part of the bridge constructed by the Commonwealth of Kentucky across 

the Ohio River between Maysville, Kentucky, and Aberdeen, Ohio, and the upland 
connected therewith, which are located in Ohio, are taxable as real property under 
the laws of this state. 

CoLUMBUS, OHIO, September 27, 1933. 

The Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-,At the request of the county auditor of Brown county, Ohio, 

you have submitted for my opinion the question as to whether that part of the 
Maysville bridge which is located in this state is subject to taxation. This bridge 
which is one extending across the Ohio River from Maysville, Kentucky, to 
Aberdeen, Brown County, Ohio, was constructed by the Commonwealth of Ken­
tucky a year or more ago pursuant to the authority of an act of Congress; and, 
I assume, the question here presented relates to the taxation of that part of the 
bridge structure and the upland connected therewith which is located in the 
village of Aberdeen, Ohio. 

With respect to this question, it may be noted that all real property in this 
state is subject to taxation except that which is expressly exempted by statutes 
enacted pursuant to constitutional provisions authorizing such exemption. As to 

· this, Section 5328, General Code, provides that "all real prQperty in this state 
shall be subject to taxation, except only such as may be expressly exempted 
therefrom." Section 5322, General Code, is material in the consideration of this 
question. This section provides as follows: 

"The terms 'real property' and 'land' as so used, include not only 
land itself, whether laid out in town lots or otherwise, with all things 
contained therein but also, unless othe;wise specified, alii buildings, 
structures, improvements and fixtures of whatever kind thereon, and all 
rights and privileges belonging, or appertaining thereto." 
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That a bridge structure is to be considered as real property for the purposes 
of taxation is an established legal proposition. The Sandusky Bay Co. vs. Fall, 
Treas., 41 0. App. 355; State, ex rei. Delaware and Eaton Bridge Co. vs. Metz, 
Collector, 21 N. ]. Law 122; Inhabitants of Kittery vs. Proprietors of Portsmouth 
Bridge Co., 78 Maine 93. 

As above indicated, this proposition is somewhat elementary, and I assume 
that the question here presented arises wholly by reason of the fact that the 
bridge structure and lands connected therewith above referred to are owned 
by th Commonwealth of Kentucky, one of the sovereign states of the Union. 
As to this, it is pertinent to observe that in• this state taxes are levied upon 
the corpus of real property, and not upon the titles by which the same may be 
held. Village of St. Bernard vs. Kemper, 60 0. S. 244. In this view the owner­
ship of particular real property is not important except as such ownership is 
related to the question whether such property .has been exempted from taxation 
by statutory provision. In this connection I am unable to perceive how the 
application of the principles above noted is affected by the fact that this property 
is owned by one of the other states of the Union. As to this, it is a principle like­
wise well established that when a state purchases or otherwise procures land in 
another state, it holds such lands as a subject and not as a sovereign. Dodge vs. 
Briggs, 27 Fed. 160; Burbank vs. Fay, 65 N. Y. 57. In the case last above cited, 
it was held that "where one State owns lands within the limits of another State, 
it occupies simply the position of a private proprietor, and its estate is subject 
to all the incidents of ordinary ownership." More immediately touching the ques­
tion at hand, the Supreme Court of Kansas in the case of State, ex rei. Taggart 
vs. Holcomb, 85 Kans. 178, 50 L. R. A. (N. S.) 243, held: 

"When a state, or any of its municipalities, goes into another state 
and there acquires and uses property, it does not carry with it any of 
the attributes of sovereignty nor exercise of governmental power. It 
has no other or greater right there than any other private owner of 
property, and its property is subject to the taxation which the laws of 
that state impose." 

In the case of Susquehanna Canal Co. vs. Commonwealth of Pennsylvania, 72 
Pa. St. 72, which involved the power and authority of the Commonwealth of 
Pennsylvania to tax certain moneys and credits in that state due and owing to 
the State of Maryland as the property of said state, the court in its opinion 
broadly stated that "We cannot doubt the power of our legislature to tax the 
property of another state situated within Pennsylvania." And as a principle 
more immediately touching the question at hand, the court in its opinion in this 
case further said: "If the State of Maryland owned land in Pennsylvania, the 
power of the latter state to tax it could not be questioned; in fact it would be 
taxable by our general laws." 

I am inclined to the view therefore that upon principle and upon authority 
as well, the operation of the laws of this state providing for the taxation of real 
property is not affected by the fact that the property here in question is owned 
by the state of Kentucky. 

It is recognized, of course, that this bridge is used for the purposes of inter­
state commerce. This fact, however, does not affect the power and authority of 
the State of Ohio or of its political subdivisions to tax as property that part of 
the bridge structure which is located in this state and in such political subdi­
visions. In the case of Henderson Bridge Co. vs. Henderson City, 173 U. S. 592, 
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it was held that the City of Henderson, Ky., had authority to tax so much of 
the bridge property of the Henderson Bridge Company as was permanently lo­
cated between low water mark on the Kentucky shore and low water mark on 
the Indiana shore of the Ohio River, across which the bridge in question was 
constructed. Touching the immediate question, the court in its opinion among 
other things said: 

"Nor does the fact that the bridge between low-water mark on either 
side of the river is used by the corporation controlling it for purposes 
of interstate commerce exempt it from taxation by the State within whose 
limits it is permanently located. The State cannot by its laws impose 
direct burdens upon the conduct of interstate commerce carried on 
over the bridge. But, as the decisions of this court show, it may subject 
to taxation property permanently located \vithin its territorial limits and 
employed in such commerce by individuals and by private corporations. 
In Covington etc. Bridge Co. vs. Kentucky, 154 U. S. 204, 212, it was 
said: 'As matter of fact, the building of bridges over waters dividing 
two States is now usually done by Congressional sanction. Under this 
power the States may also tax the instruments of interstate commerce 
as it taxes other similar property, provided such tax is not laid upon the 
commerce itself.'" 

By way of specific answer to the question submitted in your communication, 
am of the opinion therefore that that part of the Maysville bridge and lands 

connected therewith owned by the Commonwealth of Kentucky in the village 
of Aberdeen, Brown County, Ohio, is taxable as real property in the name of 
said commonwealth. 

In reaching this conclusion, I am not unmindful of the difficulties that may 
arise in the collection of taxes on this property in the event that Kentucky does 
not pay the same upon presentation of tax bills therefor. For, assuming as cor­
rect the somewhat doubtful proposition that taxes upon lands are personal debts 
of the taxpayer in whose name the lands are listed when the taxes accrue (Creps 
vs. Baird, 3 0. S. 278), it may be objected in an action by the county treasurer 
or by any of the political subdivisions entitled to the proceeds of taxes levied 
on this property that aside from the fact that the state of Kentucky could not 
be sued in such an action without its consent, the courts in Kentucky, state or 
federal, would not entertain an action of this kind. As to this, it is a well 
established principle that the courts of one of the states will not entertain an 
action to collect taxes levied and assessed under the laws of another state. ]'y[ oore, 
Treas. vs. Mitchell, 30 Fed. (2d) 600, 281 U. S. 18; Colorado vs. Harbeck, 232 N. 
Y. 71. Again, since the recent amendment of Section 2667, General Code, the 
only statutory proceeding for the enforcement of tax liens on real property is 
by foreclosure on delinquent tax title certificate in~ the manner provided by 
Sections 5713, 5718 and 5719, General Code. This action is one in the name of 
the county treasurer and it is likewise apprehended that an action of this kind 
could not be maintained against the state of Kentucky to enforce the lien of 
delinquent taxes on this property. In this connection, it is to be noted, how­
ever, that under the laws of this state the lien on real property for taxes thereon 
is a lien held by the state of Ohio itself. Section 5671, General Code. Wasteney 
vs. Schott, Treas. 58 0. S. 410, 416. In this view it may well be that the State 
of Ohio upon general equitable principles could by appropriate action, enforce 
its lien for taxes on this property against the Commonwealth of Kentucky. I 
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do not deem it necessary to extend the discussion on this point as I assume 
that Kentucky as one of the sovereign states of the Union will pay without ques­
tion whatever taxes are legally assessed on this property. 

1635. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

ATHLETIC EXHIBITIONS-BOXING AND/OR WRESTLING COMMIS­
SIONS, CREATION, AUTHORITY AND SUPERVISION BY MUNICI­
PALITY- LICENSE FOR EXHIBITION- REVENUE DERIVED 
THEREFROM. 

SYLLABUS: 
The law-making body of either a charter or non-charter municipality may by 

ordinance create boxing and/ or wrestling commissions with power to regulate, 
supervise and govern the holding of such athletic exhibitions. Council may confer 
upon a boxing and/ or wrestling commission the power to issue permits or licenses 
for the holding of boxing or wrestling exhibitions and may also provide that a fee 
based on a percentage of the gross receipts be charged for the issuance of such 
permits or licenses. How ever, before a boxing exhibition can be held in a munici­
pality so as to be subject to the regulation and supervision of a boxing commission 
created by council, written permission to hold a boxing exhibition first must be 
obtained from the mayor of the mttnicipality as provided by section 12803. 

All moneys collected in the exercise of its powers by a boxing and/or wrestling 
commission created by council of a charter municipality must be deposited as pro­
vided by either charter, ordinance o_r statute. A charter city, in the expenditure of 
money collected by a boxing and/ or wrestling commission, is controlled and gov­
erned by the provisions of sections 5625-29 to 5625-33, inclusive, and a charter 
municipality which has adopted any one of the plans of government described in 
sections 3515-1 to 3515-44, inclusive, is in addition to sections 5625-29 to 5625-33, 
inclusive, also subject to the provisions contained in sections 3515-46, 3515-58 and 
3515-63. Moneys collected by a boxing and/ or wrestling commission of a non­
charter municipality must be paid to the treasurer of the municipality and can be 
expended only on appropriation of council. Council of a non-charter municipality 
by ordinance cannot provide that moneys collected by a boxing and/ or wrestli11g 
commission shall be deposited i11 the name of the commission to be expended by 
that body as it may deem proper and necessary. 

Section 12803 does not empower a mayor of a municipality to create or appomt 
a boxing commission or advisory board for the purpose of approving applications 
for permission to hold boxing exhibitions within a municipality or for the purpose 
of supervising and regulati11g such events after permission to hold the same has been 
granted by the mayor. Neither does section 12803 authorize the mayor of a munici­
pality to charge a fee for granting permission to hold a boxing exhibition within a 
municipality. 

The power to appoint a boxing and/ or wrestling commission may be conferred 
upo11 a mayor of either a charter or non-charter municipality by charter or ordi­
nance. 


