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the plea~ure of the appointing power, and the incumbent may be removed at 
any time." 

Thl' same author, at Seetion 354 says: 

"The general rule is, that where a definite term of office is not fixed hy 
law, the officer or officers, by whom a perwn was appointed to a particular 
office, may remove him at pleasure, and without noti!'e, chargl's, or reason~ 
assigned." 
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Specifically answering your question therefore, it is my opinion that a court con­
stable serves at the pleasure of tha court which appointed him and that Judge Steuve 
has the right to make his own appointmt:'nt who will hold the position until he is re­
moved by the court for any reason satisfactory to the court, either by determining 
that the business of the court does not require the services of a court constable or by 
appointing some other person in his place. 

580. 

Uespectfully, 
EDWARD C. 'IURXER, 

Attorney Ge-neral. 

EXCISE TAX-MONEY PAID TO ELECTRIC LIGHT COMPANY BY A 
PROSPECTIVE CUSTOMER AS A CONDITION PRECEDENT TO RE­
CEIVING ELECTRIC CURRENT IS INCLUDED IN THE TERM 
"GROSS RECEIPTS" USED IN SECTION .5483, GENERAL CODE, AND 
IS SUBJECT TO THE EXCISE TAX THEUEIN PROVIDED. 

SYLLABUS: 

11-loney paid by a rnospecti11e cuBtomer to an electric light comwmy as a condition 
precedent to receiving current from such company, even though the anwunt so paid be ex­
pended by the company in constructing an exten.~ion necessa.ry to deliet•er current to the 
customer, i11 included in the term "gross receipt.~" in Section 5483, General Code, and sub­
ject to the excise tax therein prorided. 

CoLu~mus, Omo, June i, 192i. 

The Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

GEXTLE~!EN:-You request my opinion on the followii1g question: 

"X is a corporation furnishing electricity for light, heat and power purposes 
to consumers in this state. In certain cases when a prospective consumer makes 
application for service, the company makes an estimate of the cost of the 
extension necessary to give the required service and the customer is required 
to pay this amount to the company. The amount w paid is tL~ed by the 
company in constructing the extension, including line, traiL~formers, etc. 
The amount so expended by the company is charged into the capital account 
as an addition and betterment and the property in the extension becomes 
the property of the company. 
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The question now presents itself to the commission as to whether or not 
the sum so advanced by the con;;umer is to be included in the 'gross receipts' 
of the company and subjected to excise tax under Section 5483." 

Section 5483, General Code, as amended by Amended Senate Bill Xo. 100, 
passed April 14, 1927, filed ~lay 11, 1927, provides for an excise tax of one· and 
thirty-five hundredths per cent ( 1.35o/o) of the gross receipts of certain utility com­
panies, as follows : 

"In the month of October, atinually, the auditor of state shall charge for 
collection from each electric light * * * company, a sum in the nature of 
an excise tax, for the prh·ilege ·of carrying on its intra-state business, to be 
computed on the amount so fixed and reported by the commission as the 
gross receipts of such company on its intra-state business for the year covered 
by its annual report to the commission, as required by this act, by taking 
one and thirty-five one hundredths per cent of all such gross receipts, which 
tax shall not be less than ten dollars in any case." 

Section 5470, General Code, requires electric light companies doing business in 
this state to file with the commission, on or before the first day of August, a statement 
in such form as the commission may prescribe. 

Section 5471, General Code, prescribes the general information to he contained 
in the statement. 

Section 5474, General Code, provides in part that: 

* * * such statement shall also contain the entire gross receipts 
of the company, including all sums earned or charged, whether actually 
received or not, from whatever source derived, for business done· within 
this state for the next year preceding the first day of May, including the 
company's proportion of gross receipts for business done by it within this 
state in connection with other companies, firms, corporations, persons or 
associations, but this shall not apply to receipts from interstate business, 
or business done for the Federal Government * * * 

Section 5475, General Code, provides in part: 

"On the first Monday of September the commission 
determine the entire gross receipts of each electric light 
for business done within this state. * * * 

Section 5476, General Code, provides 111 part: 

shall ascertain and 

* * • company 

"The amount so ascertained by the commission, in such instance, for the 
purposes of this act, shall be the gross receipts of such electric light * * * 
companies for business done within this state for such year." 

Section 5417, General Code, defines "gross receipts" as follows: 

"The term 'gross receipts' shall be held to mean and include the entire 
receipts for business done by any person or persons, firm or firms, co-partner­
ship or voluntary association, joint stock association, company or corpo­
ration, \'-:here,·er organized or incorporated, from the operation of any 
public utility, or incidental thereto or in connection therewith. The gross 
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receipt~ for business done by an incorporated company, engaged in the 
operation of a public utility, shall be held to mean and include the entire 
receipts for business done by such company under the exercise of its cor­
porate powers, whether from the operation of the public utility itself or from 
any other business done whatsoe\·er." 
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The only limitation contained in the foregoing definition of ''gross receipts" is 
that found in the words "for business done", which appear all through these statutes. 

The business of the corporation described in your question is to furnish elec­
tricity to consumers in this state. The making of extensions is not only a part of 
the business of such corporation, hut is a duty required by law when public demand 
reasonably requires them. 

Section 614-28, General Code, provides in part: 

"\Vhenever the commission shali be of the opinion, after hearing had, 
as in this act provided, or upon its own initiative or complaint, as in this 
act provided, * * * that any additions thereto (plant or equipment) 
should reasonably be made, in order to promote the convenience or welfare 
of the public * * * the commission may make and serve an appropriate 
order with respect thereto, directing that such * * * additions be made 
within a reasonable time and in a manner to be specified therein. Every such 
public utility, its officers and agents and official employees shall obey such 
order and make such * * * additions required of such public utility 
by such order.'' 

Section 614-12, General Code, provides in part: 

"E,·ery public utility shall furnish necessary and adequate service :;~nd 

facilities * * * " 

\Vhatever compensation the public utility receiyes for furnishing "necessary and 
adequate service and facilities" and for making "additions" is in the language of 
Section 5417, General Code, supra, a part of "the entire receipts for business done 
by such company under the exercise of its corporate powers." 

Such a payment by the customer is not a gift to the company, but is part of the 
consideration paid by the customer to the company for the service. It is not a loan 
to the company, for the customer never gets it back. All the customer gets for 
his money is the service which it is the business and duty of the utility to furnish. 

The fact that the money so paid is used by the company in constructing the 
extension, and that the amount is charged into the capital account as an addition 
and betterment does not change the conclusion. \\'hatever the company may do 
with the money, it is still a payment to the company as consideration for that which 
the company was organized to furnish, to-wit: electric current. As such it is part 
of its ''receipts for business done" and is included in the term "gross receipts" 
in Section 5483, General Code, supra. 

This conclusion is reached upon the facts of the particular case, and is not 
intended to cover a case where the amount so paid in by the customer is refunded 
to him either at a specified time or o,·er a period of years. 

Specifically answering your question, it is my opinion that money which a pro­
posed customer is required to pay to an electric light company in order to get elec­
tric current, is to be included in the "gross receipts" of the company and subjected 
to excise tax under Section 5483, General Code. 

Hespect fully, 
EDWARD c. TURXF.R, 

Altomey General. 


