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pledged for their payment, to enable it to pay for the lands appropriated, 
under section 663, as amended February 1, 1873. 70 Ohio L. 21. 

The purpose of the council from the beginni11g, was that the costs 
of the appropriation should be paid by assessme11t, and there is nothing 
to indicate that it ever elected to pay the cost thereof from the general 
fund of the city. The bonds were issued in anticipation of the assessment, 
which the city is now seeking to collect. Owing to delays in making and 
collecting the assessment, the city, in the meantime, has been compelled 
to pay some of the bonds, while the assessments are not all collected yet. 

Under such circumstances, the city may lawfully collect proper assess­
ments to pay for the land appropriated." (Italics the writer's.) 
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I am not unmindful of the fact that Section 3911, General Code, provides 
that proceedings with respect to improvements shall be liberally construed and that 
merely formal objections shall be disregarded. The section, however, also pro­
vides that "the proceedings shall be strictly construed in favor of the owner of 
the property assessed." 

In view of the foregoing and in specific answer to your question, it is my 
opinion that a municipality may not legally levy special assessments for the pur­
pose of paying an obligation incurred for the lighting of streets at a time prior 
to the completion of the proceedings provided in Sections 3812, et seq., General 
Code. 
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Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

INSTALLMENT CONTRACT-COUNTY CQMMISSIONERS MAY NOT 
PURCHASE LAND FOR CHILDREN'S HOME AND AGREE TO FOR­
FEIT INSTALLMENTS ALREADY PAID IN CASE OF DEFAULT. 

SYLLABUS: 
While Section 2433, General Code, authorizes the board of county commis­

sioners to purchase lands adjoining a childre11's home for the purpose of such 
institution, such section does not authorize the board to enter into a contract to 
purchase lands under a land contract and to agree to pay therefor over a period 
of nine years, and thereupon receive a deed to the property, the installments of 
the purchase price to be forfeited in the event of a default i11 the terms of pay­
ment a.s stipulated in the contract. 

CoLUMBus, OHio, March 1, 1933. 

HoN. CEDRIC W. CLARK, Prosecuting Attorney, Pomeroy, Ohio. 
DEAR SrR :-Your recent request for opinion reads as follows: 

"I am enclosing herewith copy of Resolution adopted by the Board 
of Co~nty Commissioners of Meigs County, and copy of form of con­
tract entered into under and by virtue thereof. I believe the resolution 
complies with Section 24141 G. C., and that the purchase is authorized 
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by the provisiOns of Section 2433, G. C. As to notice of the intended· 
purcha"e, Section 2444, G. C, as you know, has been held not to apply to 
the purchase of land for a cl;ilclren's !wine. State vs. Auditor, 43 0. S. 312. 

HoweYer, there has been some question raised as to the legality of 
the purchase of this property and the contract entered int"o for the same, 
and before the county pays out any moriey under the terms of the con­
tract, I would like to have your opinion in reference thereto." 

You do not specifically inquire, and I therefore express no opinion as to 
whether the indebtedness purporting to be created by the enclo:ed contract is 
beyond the limit of indebtedness of a county within the provisions of Section 
2293-16, General Code. The ·opinion herein expressed is based upon the assumption 
that the indebtedness so purported to be created is within such limitation. 

As stated by Matthia-;, J., in Elder vs. Smith, Auditor, 103 0. S. 369, 370: 

"It has long been settled in this state that the board of county com­
missioners has such powers and jurisdiction"and only such as are con­
ferred by statute." 

See also Jones vs. Commissioners of Lucas County, 57 0. S. 189; Peter vs. 
Parkinson, 83 0. S. 36. 

In Section 2433, General Code, the statutory authority is conferred upon the 
board of county commissioners to purcha~e lands for a children's home. Such 
section, in so far as is material, reads: 

"The taxing authority of any county in addition to other powers 
conferred by law shall ha\·e the power to purchase, appropriate * * and 
furnish * * a county children's home and other necessary buildings and 
sites there for; also. such real estate adjoining an existing site as such 
taxing authority may deem necessary for any of the purposes afore­
said, including real estate necessary to afford light, air, protection from 
fire, suitable surroundings, ingress and egress." 

However, is the power granted by this section to purchase under land con­
tract, where the title remains in the Yendor, for a period of nine years, until the 
entire purchase price has been paid in annual installments, with a condition that 
the payments made shall be forfeited in the event that a default in payment shall 
be made and continue to exist for a period of three months, the deferred install­
ments bearing interest at tht> rate of six percent per annum? 

The language specifically gives to the board of county commissioners the 
authori'ty to "purchase" and to "appropriate" sites for children's homes. 

Your inquiry is as to the meaning of these terms. 
The rule as to the interpretation of words in a statute is laid down by Hough, 

J., in Keifer \'S. State, 106 0. S. 285, 289: 

"The legislature must be presumed to have used the term it used 
m its clear, unambiguous, and generally accepted meaning unless there 
appears something in the text' or surrounding circumstances clearly justi­
fying a different use or meaning." 
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See also Smith vs. Buck, 119 0. S. 101, 105. 
In a sale or purchase of property, in the absence of an agreement to the 

contrary, it is always presumed that the delivery of the article purchased and the 
payment of the purchase price are concurrent acts. It is likewise settled that the 
payment of the purchase price is not necessarily C!Jncurrent with the vesting of the 
title in the purchaser, especially when there is a definite agreement to pay at a 
later date. However, in the contract presented by you, the title to the article pur­
chased (the land) does not pass to the purchaser, until nine years after the 
initial payment, or until the purchase has been fully paid. 

The thing being purchased is the title to the land, not the use of the land. 
An analysis of the documents accompanying your request clearly shows that there 
is no agreement of present purchase but rather an agreement to purchase to be 
made and completed during the ensuing nine years, and unless the payments 
are made at the times agreed upon, no interest in the property is to be acquired 
by the county. The commonly accepted connotation of the word "purchase", as 
applied to real property, is the acquisition of the title to real property for a 
"valuable consideration." See De/alley vs. Salilla, 34 Kans. 532; 539 Tread'C,•ell vs. 
Beebe, 107 Kans. 31; Former Section 8574, General Code. 

In the case of State ex rei. Manix vs. Auditor, 43 0. S. 312, cited in your 
inquiry, the purchase was outright, that is, the commissioners received the deed 
and entered into possession. Such action was to compel the payment of the pur­
chase price. That case is not authority on the question as to whether the county 
commissioners may enter into a contract binding the county to the payment of a 
sum of money to be applied over a nine year period on the purchase price of a 
parcel of real estate to be then conveyed. 

On October 1, 1928, one of my predecessors in office rendered an opinion 
concerning the right of a city to purchase a building at a price of $100,000, $20,000 
of which was payable at the time of the execution of the contract and $80,000 
in two years thereafter. Such opinion is found in Opinions of the Attorney Gen­
eral, 1928, Vol. 2, page 2235. The second and third paragraphs of the syllabus 
read: 

"1. A city may not, by contract for the purchase of a building incur. 
an obligation to pay a balance in two years from date with interest 
thereon at 6% per annum. 

2. A city may not by contract for the purchase of a building legally 
assume a note and mortgage on said building for the balance of the pur­
chase price payable in two years from date." 

In such opinion my predecessor reasoned that such type of contract was not 
a "continuing contract", as such term is used in Section 5625-33, General Code. 

In Opinions of the Attorney General for 1927, pages 1220 and 1222, a former 
Attorney General in discussing 'the section of the statute in question but with 
reference to the purchas~ of land for a court house stated: 

"In the event that there are available sufficient funds to acquire the 
real estate in question without the necessity of issuing bonds, the county 
commissioners may proceed under the authority of Section 2433 (G. C.) 
without submitting the matter to the vote of the electors." 

In Opinion 4663, rendered under date of September 30, 1932, my immediate 
predecessor in office held as stated in the syllabus of such opinion, that: 
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"A municipality, in the absence of express authority in its charter 
if it be a charter municipality, may not legally place its funds, repre­
senting the purchase price of real estate proposed to be purchased by 
it, in escrow pending the preparation and examination of the necessary 
legal papers and clearing of title to such property." 

In such opinion my predecessor reasoned that since the moneys of the munici­
pality were required by law to be held in the city treasury or the city depository 
there was no authority to deposit such funds in escrow pending the completion 
of the conveyance of the title. Such opinion would apply with equal weight to 
county funds. 

If the opinions of my predecessors are correct, it would follow that a county 
could not buy the property in question by receiving legal title to the premises 
and giving a mortgage back for the balance of the purchase price, nor could the 
deed and money be permitted to remain in escrow until the contract is completed. 
I ani of the opinion that the reasoning and conclusions in such opinions are sound. 
The transaction set forC1 in your inquiry requires the deed to rem::tin in e crow 
but permits the contracting vendor to obtain the title to the county funds without 
vesting the title to the real estate in question, or any part thereof in the county. 
The conclusion, therefore, follows that the contract in question is beyond the 
power of the board of county commissioners. 

The contract in question is but carrying the attempted powers of the county 
commissioners one step beyond those which my immediate predecessor held not ' 
to exist. (See Opinion of the Attorney General for 1932, No. 4663, supra.) I 
therefore must answer your inquiry in the negative. 

Being of this opinion, it is unnecessary for me to decide whether the county 
has the authority to contract the indebtedness in question, and agree to pay interest 
thereon. 

Specifically answering your inquiry it is my opinion that, while Section 2433, 
General Code, authorizes the board of county commissioners to purchase lands 
adjoining a children's home, for the purposes of such institution, such section does 
not authorize the board to enter into a contract to purchase lands under a land 
contract and to agree to pay therefor over a period of nine years, and thereupon 
receive a deed to the property, the installments of the purchase price to be for­
feited in the event of a default in the terms of payment as stipulated in the contract 
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Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

MAYOR-DIRECTOR OF PUBLIC SAFETY-MAY~ NOT HAVE AN IN­
TEREST IN CONCERN SELLING SUPPLIES TO THEIR CITY. 

SYLLABUS: 
A mayor or director of public safety who is an employe of a concern selling 

supplies to the city of ~vlzich lze is such official, has an interest in such expenditures 
within the meaning of section 3808, General Code, and within the n}eaning of {]j 

charter provision which prohibits an officer or employe of the city from having any 


