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BRIDGES A~D CULVERTS-COU::-JTY C01IMJSSIO~ERS HAVING 
ERECTED A BRIDGE \VITHI~ 1IU::-JICIPALITY 0::-J STREET NOT 
CO~STITUTI:::-JG PART OF STATE ROAD NOT REQUIRED TO 
MAKE REPAIRS ON SUCH BRIDGE-COUNTY COMMISSIO~ERS 
NOT AUTHORIZED TO DO MAINTE~A~CE AND REPAIR WORK 
ON BRIDGES WITHI:::-J 1IU:::-JICIPAL CORPORATIO~S-EXCEPTIO:::-J. 

1. The fact that a board of county commissioners may have heretofore erected 
a bridge within a municipality on a municipal street not constituting a part of a state 
road, county road, free turnpike, improved road, abandoned turnpike or plank road. 
(sections 2421 and 7557 G. C.) does not operate to charge such board of county 
commissioners with the making of repai1·s on such bridge. 

2. Boards of county commissioners are not a"utlzori::ed to do maintenance and 
repair work within municipal limits on bridges other than those which the county by 
virtue of sections 2421 and 7557 G. C. is required to maiutain wzd repair. 

(Previous opinions of this department, opinion 1919, Volume II, p. 1622; opinion 
1920, Volume II, p. 1075 referred to.) 

CoLUMBUS, OHIO, June 6, 1921. 

HoN. F. M. CuNNINGHAM, Prosecuting Attonzey, Lebanon, Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent date is received, reading: 

"Will you kindly furnish me with the following information? 
First: Whether or not, county commissioners are required to 

erect or repair bridges on streets within a municipality, which streets 
are not a part of any county road? 

Second: Would the fact that boards of county commissioners 
had in past years erected such bridges require them to make neces­
sary repairs thereon, at this time? 

Third: If not required to make or repair such bridges are boards 
of county commissioners permitted by law to do so?" 

Your three questions have in principle already been answered by this 
department in an opinion of date December 24, 1919 (Opinions Attorney­
General, 1919, Vol. II, p. 1622), of which the first two headnotes read: 

"1. County commissioners are by virtue of sections 2421 and 7557 
under the duty of keeping in repair those necessary bridges within 
the cities of the state which are over streams and public canals on 
state and county roads, free turnpikes, improved roads, abandoned 
turnpikes and plank roads in common public use; and they are under 
a like duty as to similar bridges within those villages which do not 
demand and receive a portion of the bridge fund as authorized by 
section 2421-1 (108 0. L. 259). If a village does demand and receive 
a portion of the bridge fund from the county, then the village is under 
the duty of maintaining such of the bridges mentioned as are wholly 
within the village. 

2. Municipal corporations, both cities and villages, are under the 
duty of maintaining bridges on streets established by the city or 
village for the use and convenience of the municipality and not a part 
of a state road, county road, free turnpike, improved road, abandoned 
turnpike or plank road." 
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And see, also, opmton of this department of date November 9, 1919, ap­
pearing Opinions 1920, Vol. II, page. 1075. 

Of course, the conclusions of the opinion first referred to, as shown by 
the summary above quoted, make unnecessary any further discussion of your 
first question. 

Coming to your second question, it is to be observed that in view of the 
clear division of authority as between county and municipality, as pointed 
out in the opinion first above referred to, the fact that a board of county 
commisioners may have in past years erected a bridge on a municipal street 
not constituting a part of a state road, county road, free turnpike, improved 
road, abandoned turnpike or plank road cannot operate to charge such 
county commissioners at this time with repairs on such bridge, and your 
second question is accordingly answered in the negative. 

Similarly, your third question is answered in the negative. Citation of 
authority is unnecessary to the point that county commissioners have such 
authority only as is conferred on them by statute in express terms or by 
necessary implication. No statute has been found on the subject of repair 
of bridges within municipalities other than those discussed in the opinions 
of this department above noted; and assuredly the fact that municipalities 
arc fully empowered by statute to erect, maintain and repair bridges within 
their limits forbids the inference that counties are permitted to do mainten­
ance and repair work within municipal limits on bridges other than those 
within such limits as the county is required to maintain and repair. 

In connection with the foregoing, the case of State ex rei. Sherman vs. 
Carlisle, et a!., 2 N. P. (N. S.) 627; IS 0. D. 165, has not been overlooked. In 
that case, the common pleas court of Franklin county refused to enjoin the 
county commissioners from expending funds for the repair of a bridge in 
the city of Columbus not on the line of a state or county road, free turn­
pike, etc. It was pointed out by the court that the bridge had been originally 
erected and thereafter at all times kept in repair by the county, and that 
the entire bridge, substructure and superstructure rested upon property 
owned by the state of Ohio. It is possible that the conclusion of the court 
was justified for the reason last given,-that the bridge rested upon property 
of the state; but however that may be, the case is clearly not to be accepted 
as general authority, because the construction given by the court to section 
860, R. S. (now section 2421, G. C.) is directly contrary to the construction 
given said section by the supreme court in the case of Piqua vs. Geist, 59 0. 
S., 163. 

Respectfully, 
}OHN G. PRICE, 

A ttomey-Gmeral. 


