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SCHOOL DISTRICT-CNIOX OF ADJOINING SCHOOL DIS­
TRICTS FOR HIGH SCHOOL PURPOSES. 

SYLLABUS: 
In pursuance of Sections 7669 ct seq., of the General Code of Ohio, 

two or more adjoining school districts may unite for high school pur­
poses whether or not one or more of such districts be outside the jurisdic­
tion of the county board of education of the county in which the pro­
posed union of districts is io be made. 

CoLUMBUS, 0Ino, November 28, 1936. 

HoN. HAROLD U. DANIELS, Prosecuting Attorney, Painesville, Ohio. 

DEAR SIR: This will acknowledge receipt of your request for my 
opmwn, which reads as follows: 

"There is a union high school now existing between the vVil­
loughby Village School District and the Willoughby Township 
School District, Lake County, Ohio, which is operated pursuant 
to General Code Section 7669 and following. Willoughby Vil­
lage School District is contemplating becoming a school district 
exempt from county supervision pursuant to General Code Sec­
tion 4688. 

The question which is bothering the two school districts in 
question is whether or not two districts, one under county super­
vision and one exempted from county supervision, may legally 
unite to form a union high school. The difficulty that suggests 
itself to our office is the fact that General Code Section 7671-2, 
provides that the county board of education shall have jurisdic­
tion to determine disputes between two boards upon a dissolu­
tion. 

It occurs to us that the question of legality will be affected 
by the opinion of your office as to just what effect these pro­
visions for dissolution have upon the question. 

So that there may be no question about the matter we are 
asking you for a formal opinion. 

To repeat the question-Is a union of districts for high 
school purposes legal and possible when one district involved, is 
under county supervision and the other is exempt? In such 
an event would a dispute upon their dissolution be referred to 
the county school board?" 
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Sections 7669 and 7671-2, General Code, referred to m your in­
qutry, read as follows: 

"Sec. 7669. The boards of education of two or more 
adjoining school districts, by a majority vote of the full member­
ship of each board, may unite such districts for high school pur­
poses. Each board also may submit the question of levying a 
tax on the property in their respective districts for the purpose 
of purchasing a site and erecting a building, and issue bonds, as is 
provided by law in case of erecting or repairing school houses; 
but such question of tax levy must carry in each district before 
it shall become operative in either. If such boards have sufficient 
money in the treasury to purchase a site and erect such build­
ing, or if there is a suitable building in either district owned by 
the board of education that can be used for a high school build­
ing it will not be necessary to submit the proposition to vote, 
and the boards may appropriate money from their funds for this 
purpose." 

"Sec. 7671-2. Any union of districts for high school pur­
poses as provided in Sections 7669, 7670, 7671 and 7671-1, 
General Code, may he dissolved upon passage of resolutions by 
one or more of the boards of education of the school districts 
participating in such union demanding such dissolution, or upon 
failure of any one or more of the said boards of education to 
pay their proportion of the maintenance of the joint high school, 
provided that during the continuance of such union the obliga­
tions, financial and otherwise, involved in the acts of the joint 
high school committee shall be binding upon each and all of the 
participating districts. In the event of failure of the boards of 
education of the participating districts to agree upon the terms 
of dissolution of the union of districts referred to in the first 
part of this section, or when such boards of education fail, within 
sixty clays from the time when dissolution has been resolved upon 
to effect a settlement of property interests and indebtedness in­
volved in the establishment and maintenance of the joint high 
school in the case, the county board of education of the county 
in which such joint high school is located shall make such ad­
justments as may in its judgment be deemed equitable, and the 
terms of settlement fixed by the said county board of education 
shall be binding upon the several school districts concerned." 

It will be observed from the terms of Section 7669, supra, which 
provides for a union of school districts for high school purposes, that 
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no limitation is placed upon such a union so far as the class of school 
districts is concerned. The statute expressly provides that the b0ards 
of education of two or more adjoining school districts may by following 
the procedure outlined, effect a union of school districts f0r high school 
purposes. The language of the statute is clear, and needs no interpreta­
tion. 

The mere fact that in Section 7671-2, General Code, it is provided 
that upon dissolution, the county board of educati0n of the county in 
which the joint school districts exist, shall make such adjustments as 
may in its judgment be deemed equitable, and act as an umpire in the 
settlement between the districts involved in the event the boards of edu­
cation in those districts cannot agree, can make no difference, in my opin­
ion, as to the right of districts to effect a joinder for high school purposes, 
whether they be districts under the control of the county board of educa­
tion or not. It would no doubt be within the power of the legislature 
to provide that in case of dissoluti('n of a joint high school and failure 
of the districts involved to agree upon the terms of dissolution, the county 
commissioners or the county auditor, or any other pers0n or board or 
official might act as umpire or referee with respect to settling the matter. 

I am therefore of the opinion in specific answer to your question 
that, under the terms of Sections 7669 et seq., of the General Code of 
Ohio, a union of school districts for high school purposes may be ef­
fected, regardless of the class of districts involved. 

6442. 

Respect£ ully, 
JoHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

RECORDER-APPOINTEE WHERE COGNTY RECORDER DIES 
AFTER ELECTIO~ BUT BEFORE BEGINNING OF TERM. 

SYLLABUS: 
Where an incumbent of the office of county recorder dies shortly 

after the general November election of 1936, at which he was re-elected 
county recorder, under the provisions of section 2750, General Code, as 
amended by House Bill 603 of the first special session of the 91st Gen­
eral Assembly, .for a term of four :;ears, beginning on the first Monday 
of Jamwry, 1937, and the county commissioners, acting under authority 
of section 2755, General Code, appoint a suitable person to fill the vacancy 
in such office, such person holds the office tmtil a successor, who shall be 
elected at the general November election of 1938, has qualified after such 


