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This application to the Auditor of State for the issuance 
of duplicate of the above mentioned warrant is made for the 
purpose of acquainting said Auditor of State with the circum­
stances surrounding its loss or destruction and to enable him 
to determine whether there is any reasonable probability that 
said warrant will be presented for payment and for author­
ity to submit a bond for the issuance of a duplicate of said 
warrant. 

Witness 

Witness 

Applicant 

Name of officer, if corpora­
tion, and his capacity." 

You have further inquired concerning the binding effect of the 
language of the application and I have referred to such application as 
solely for the satisfaction of the Auditor of State as to the circum­
stances of the case. The binding document is the bond form, which is 
given only after the Auditor of State is satisfied, according to the stat­
ute, that there is no reasonable probability of the warrant being found or 
presented for payment. 

209. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

CERTIFICATE OF PURCHASE-COUNTY AUDITOR-FEE 
PAY ABLE TO GENERAL FUND. 

SYLLABUS: 
The fee provided for in Section 5762, General Code, is not to be 

retained by the auditor as personal compensation but must be collected 
and paid over with the other fees and charges of this office to the county 
treasttrer as required under S cction 2977, General Code. 

CoLUMBUS, Omo, March 4, 1937. 

HoN. E. DuDLEY HARRIS, Prosecuting Attorney, Waverly, Ohio. 
DEAR SIR: This will acknowledge receipt of your recent communica­

tion which reads as follows: 



ATTOR~EY GENERAL 

"Sec. 5762 of the Code provides for the payment of $1.25 
by the holder of a certificate of purchase to the Auditor for the 
making and executing of a deed. 

Question: What disposition does the Auditor make of this 
sum, retain it as a personal compensation or pay it over into 
the general fund. 

The answer to the above question will indirectly answer 
our real question, which is can the Auditor use the said $1.25 
to compensate whoever is employed to get the description of the 
tracts sold? . " 

Section 5762, General Code, which is cited by you provides: 

"The county auditor on making a sale of a tract of land 
to any person, under this chapter, shall give to such purchaser 
a certificate thereof. On producing or returning to the county 
auditor the certificate of sale the county auditor on payment to 
him by the purchaser, his heirs, or assigns, of the .sum of one 
dollar and twenty-five cents shall execute and deliver to such 
purchaser, his heirs, or assigns, a deed therefor, in due form, 
which deed shall be prima facie evidence of title in the pur­
chaser, his heirs, or assigns." 
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It can be readily seen that the language used in this section clearly 
makes the preparation and execution of the deed provided for a service 
within the scope of the auditor's official duties. However, neither by ex­
press words or by implication is special compensation given for these 
services. The general rule with regard to the compensation of public 
officers is that they shall receive only such compensation as the law 
allows, and as is provided for by statute. No fees are allowed them 
upon implication. (Ohio Jurisprudence, Volume II, page 44) Public 
services required of or rendered by such officers which are within the 
scope of official duty and germane or incident thereto must be consid­
ered as gratuitous or compensated by salaries incident to the office in 
the absence of provisions for special compensation. (State ex rel. Enos 
vs. Stone, 90 0. S. 63.) 

Provisions relating to the fees, charges, etc., coming into the hands 
of the county auditor may be found in sections 2977 and 2978, General 
Code, which provide as follows: 

Sec. 2977. "All the fees, costs, percentages, penalties, al­
lowances and other perquisites collected or received by law as 
compensation for services by a county auditor, county treasu­
rer, probate judge, sheriff, clerk of courts, surveyor or recorder, 
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shall be so received and collected for the sole use of the treas­
ury of the county in which they are elected and shall be held 
as public moneys belonging to such county and accounted for 
and paid over as such as hereinafter provided." 

Sec. 2978. "Each probate judge, auditor, treasurer, clerk 
of courts, sheriff, surveyor and recorder, shall charge and col­
lect the fees, costs, percentages, allowances and compensation 
allowed by law, and shall give to the person making payment 
thereof an official receipt in manner and form as may be pre­
scribed by the bureau of inspection and supervision of public 
offices." 

These sections clearly indicate that all such fees and costs are to be 
received and collected for the sole use of the treasury of the county 
where they are collected. 

Consistent with these provisions are those appearing in Sections 
2981 and 2987, General Code, that all deputies, assistants, employees 
and clerks appointed and employed under the certain county offices 
enumerated in Sections 2977 and 2978, supra, shall be paid from the 
county treasury as provided for by these sections. 

In view of these very plain statements of the law it is my opinion 
that the $1.25 fee provided for in Section 5762, General Code, is not to 
be retained by the auditor as personal compensation, but must be col­
lected and paid over with the other fees and charges of this office to 
the county treasurer as required under Section 2977, General Code. 

210. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

MUNICIPAL COURT CLERK-CLERK-ASSIGNMENT OF IN­
TEREST DEPOSITORY FUNDS-PUBLIC MONEY* TRUST 
FUND-CITY TREASURER-FINDING AGAINST CLERK. 

SYLLABUS: 
1. A municipal court clerk has 110 authority tmder Section 11728-1, 


